Rheinische Fachhochschule Cologne - Köln University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Кьолн
Област Северен Рейн Вестфалия
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране частно Адрес Vogelsanger Strasse 295 50825 Cologne, Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Rheinische Fachhochschule Cologne (Köln University of Applied Sciences, RFH) се нарежда сред най-качествените частни германски университети за приложни науки. Към настоящия момент висшето учебно заведение предлага общо около двадесет бакалавърски и седем магистърски програми в сфери на академичното знание като: инженерство, бизнес, право, медицина, икономика, медии и др. В Кьолнския университет за приложни науки понастоящем се обучават към 5000 студенти от Германия, Европа и целия свят. Köln University of Applied Sciences е създаден през 1971 г. и оттогава до наши дни постепенно значително разгръща обема на своята образователна и академична дейност, като през годините се утвърждава като един от най-добрите немски университети за приложни науки, които са с частно финансиране. Образователният процес във висшето учебно заведение се осъществява в рамките на малки групи от по 20-50 студенти, в които са създадени оптимални условия, за да бъде отделяно необходимото време и внимание на персоналните нужди и нагласи на всеки един отделен учащ се. Между възпитаниците на RFH и техните преподаватели има перманентен контакт, и студентите имат възможност да общуват директно със своите професори и асистенти, както и да търсят помощта им по всички въпроси свързани пряко или косвено с тяхното обучение.

Частният Кьолнски университет за приложни науки притежава модерна и богата материална база и образователна инфраструктура в рамките на своите четири учебни корпуса разположени на територията на град Кьолн. Висшето учебно заведение развива активна и разнообразна научноизследователска дейност. Тя се осъществява в рамките на функциониращите към същото или в тясно сътрудничество с този частен университет множество научни институти и организации. Това дава възможност на възпитаниците на Rheinische Fachhochschule Cologne да участват в редица научни програми и проекти, тясно свързани с практиката, в екипи със засилено студентско участие под ръководството на висококвалифицирани учени и специалисти. Академичният календар на Köln University of Applied Sciences е особено богат и на разнообразни форуми и събития – лекции на именити гостуващи лектори, различни конференции, уъркшопи, симпозиуми и т.н. Голям брой от тези събития са с представително международно участие и се осъществяват в рамките на престижни интернационални програми и проекти.

Кьолнският университет за приложни науки приоритетно полага грижи и за бъдещата професионална и кариерна реализация на своите възпитаници. За целта частното висше училище е изградило мащабна алумни организационна мрежа, която осигурява много полезни възможности и контакти на випускниците на Rheinische Fachhochschule Cologne. Също така в рамките на самия образователен процес (който е акцентирано насочен към практиката, на базата на една солидна и качествена теоретична подготовка) студентите на университета преминават професионални курсове и/или отиват на стажове и практики в известни компании от типа на Cisco, EPLAN, Apple и много други. Това дава отличната възможност на най-успешните възпитаници на висшето учебно заведение да попаднат на своите потенциални бъдещи работодатели още на университетската скамейка. Високите комплексни качества на академичната, образователна и научноизследователска дейност на Кьолнския университет за приложни науки, както и подчертано международната насоченост на предлагания от него образователен процес, обуславят факта, че през последните десетилетия интересът към това немско частно висше училище от страна на кандидат-студентите от чужбина е значително повишен.

Програма

Един от най-висококачествените частни немски университети за приложни науки - Rheinische Fachhochschule Cologne (Köln University of Applied Sciences, RFH) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света отлични бакалавърски и магистърски програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, сертификати и дипломи на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Кьолнския университет за приложни науки е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Образователният процес в Köln University of Applied Sciences се провежда в рамките на неговите факултети: по инженерство, по медии, по медицина и икономика и по бизнес и право. В тях кандидат-студентите имат възможност да изучават висококачествени бакалавърски и магистърски специалности от типа на: електрическо инженерство, механично инженерство, индустриално инженерство, медиен дизайн, медии и икономика, международен маркетинг и медиен мениджмънт, бизнес администрация, икономика и компютърни науки, бизнес психология, бизнес и право, данъчна дейност и т.н.
Учебната година в един от най-добрите университети за приложни науки в Германия – Rheinische Fachhochschule Cologne (Köln University of Applied Sciences, RFH) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Кьолнския университет за приложни науки са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Rheinische Fachhochschule Cologne (Köln University of Applied Sciences, RFH) в течение на своето следване в Германия имат възможност по-активно или просто за разтоварване и удоволствие през свободното си време да се занимават с различни видове спортна дейност и физическа активност. Това става основно, благодарение на модерните съоръжения в рамките на спортния център на местния Кьолнски университет, които обучаващите се в RFH имат право да използват. Студентите на Köln University of Applied Sciences могат да упражняват разнообразни видове спорт и физическа активност от типа на: танци, източни бойни изкуства, тенис, баскетбол и много други. Администрацията на Кьолнския университет за приложни науки регулярно организира и различни видове екскурзии до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Кьолн е най-големият град, намиращ се в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Той е четвъртият по големина в Германия с население от близо един милион души и площ от 405 кв. км. В него се намира и най-известната и обширна готическа катедрала в Северна Европа – Кьолнската (символ на това населено място). Кьолн има многовековна история и значителни културни традиции. Градът е основан по римско време през първи век и постепенно се развива и нараства до такава степен, че в началото на 16 век е считан за най-голям на Стария континент.В Кьолн има редица културни забележителности и туристически атракции. Той е най-големият радио- и телевизионен център в Германия. Кьолн дава и името на съвременните парфюми – по времето на Наполеон там започва да се произвежда техния далечен прототип, наречен кьолнска вода или Eau de Cologne. В града има множество романски църкви, музеи, театри, кина и той също така е известен в цяла Европа със своя зоопарк. Сред другите знакови забележителности на Кьолн са и Музеят на шоколада и Паркът на фантазиите, традиционно привличащи туристи от цял свят, заедно с прочутата местна катедрала. Градът е и мощен образователен център. В него функционират редица престижни висши и средни учебни заведения, като общо в Кьолн понастоящем се обучават над 54 000 студенти (голям процент от тях дошли от чужбина).

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Rheinische Fachhochschule Cologne (Köln University of Applied Sciences, RFH) не притежава собствени общежития, които да се намират на територията на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва комплексна информационна и консултантска помощ на чуждестранните студенти, по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване в рамките на град Кьолн и региона. Една от опциите пред възпитаниците на Кьолнския университет за приложни науки е настаняване в резиденциите стопанисвани от местните клонове на различни общонационални немски академични организации в това населено място. Друга възможност за учащите се е излизането на частна квартира под формата на свободен наем. Разпространена практика сред кьолнските студенти е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те се настаняват в индивидуални стаи, като същевременно използват общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, перално, трапезария и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
HafenCity Universität Hamburg - HafenCity University Hamburg Хамбург Хамбург държавно
Hochschule für Musik und Tanz Köln - Cologne University of Music Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg - Regensburg University of Applied Sciences Регенсбург Бавария държавно
Fachhochschule Dresden – University of Applied Sciences Дрезден Саксония частно
Fachhochschule Kaiserslautern - University of Applied Sciences Kaiserslautern Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно
Fachhochschule Potsdam - Potsdam University of Applied Sciences Потсдам Бранденбург държавно
Kunsthochschule für Medien Köln - Academy of Media Arts Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Bielefeld Билефелд Северен Рейн Вестфалия държавно
BTK Hochschule für Gestaltung - BTK University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Philipps-Universität Marburg - Philipp University of Marburg Марбург Хесен държавно

Други университети в Кьолн

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität zu Köln - University of Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Kunsthochschule für Medien Köln - Academy of Media Arts Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Fachhochschule Köln - Cologne University of Applied Sciences Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Deutsche Sporthochschule Köln - German Sport University Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
internationale filmschule köln - international filmschool cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно
Hochschule für Musik und Tanz Köln - Cologne University of Music Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Rheinische Fachhochschule Cologne - Köln University of Applied Sciences Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universitat Witten/Herdecke - Witten/Herdecke University Витен Северен Рейн Вестфалия частно
Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf - Heinrich Heine University Düsseldorf Дюселдорф Северен Рейн Вестфалия държавно
Kunstakademie Münster - Academy of Fine Arts Münster Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Duisburg-Essen - University of Duisburg-Essen Есен Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität zu Köln - University of Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
internationale filmschule köln - international filmschool cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно
Hochschule für Musik und Tanz Köln - Cologne University of Music Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Alanus University of Arts and Social Sciences - Alanus Hochschule für Kunst und Gesellschaft Бон Северен Рейн Вестфалия частно
Fachhochschule des Mittelstands - FHM Билефелд Северен Рейн Вестфалия частно
Universität Siegen - University of Siegen Зиген Северен Рейн Вестфалия държавно