Hochschule Neubrandenburg - University of Applied Sciences Neubrandenburg

изпрати на приятел           принтирай
Град Нойбранденбург
Област Мекленбург Предна Померания
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Brodaer Straße 2 Уебсайт http://www.hs-nb.de
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule Neubrandenburg (University of Applied Sciences Neubrandenburg, DE) е създаден през 1991 г. и се нарежда в списъка на най-младите и бързо развиващи се германски университети. Той е и най-малкият сред държавните такива, функциониращи на територията на федерална провинция Мекленбург-Долна Померания. Понастоящем във висшето учебно заведение се обучават около 2100 студенти от цяла Германия и чужбина. За техните нужди се грижи над 290 души висококвалифициран академичен и преподавателски състав, между които и 70 професори. Университетът за приложни науки Нойбранденбург предлага отлични по качество бакалавърски и магистърски програми в области на знанието от рода на: селскостопански науки, икономика, хранителни технологии, биопродукти, диетология, ландшафтна архитектура, опазване на околната среда, геодезия, геоинформатика, социални дейности, педагогика, организационно развитие, медицина и здравеопазване, здравен мениджмънт и др.

Висшето учебно заведение разполага с богата и модерна материална база и образователна инфраструктура, като университетът е един от малкото в Гермаиия от класически кампусов тип, като кампусът му е разположен в западната част на град Нойбранденбург в близост до района Толензее. University of Applied Sciences Neubrandenburg е известен в цялата страна с висококачественото си обучение по социални дейности, като в специалностите свързани с въпросната сфера са записани близо една трета от всички негови студенти. Висшето училище развива и широкомащабна и разнообразна научноизследователска дейност по направления като: екология и околна среда, социални дейности, селско стопанство, храни, биопродукти, информационни и комуникационни технологии и много други.

Програма

Един от най-младите, качествени и амбициозни университети в Германия за приложни науки - Hochschule Neubrandenburg (University of Applied Sciences Neubrandenburg, DE) предлага на кандидат-студентите от всички континенти множество отлични бакалавърски, магистърски и други видове програми в различни области на академичното знание. Всички дипломи, сертификати и специалности на висшето учебно заведение са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета за приложни науки Нойбранденбург е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Процесът на обучение в University of Applied Sciences Neubrandenburg се провежда в рамките на неговите факултети: по селскостопански науки и храни, по ландшафтни науки и геоматика, по социални дейности и педагогика, и по здравеопазване и мениджмънт. В тях висшето учебно заведение предлага редица висококачествени специалности и курсове от типа на: селскостопански науки, икономика, хранителни технологии, биопродукти, диетология, ландшафтна архитектура, опазване на околната среда, геодезия, геоинформатика, социални дейности, педагогика, организационно развитие, медицина и здравеопазване, здравен мениджмънт и т.н.
Учебната година в един от най-качествените по-нови немски университети за приложни науки - Hochschule Neubrandenburg (University of Applied Sciences Neubrandenburg, DE) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, дипломи и сертификати на Университета за приложни науки Нойбранденбург са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

На територията на училището редовно се провеждат турнири по футзал, футбол на малки врати и бадминтон. Тъй като записването за спорт не е задължително, той отсъства от учебната програма.

Град

Нойбранденбург (може да бъде преведено и като Новият Бранденбург) е малък град, намиращ се в Североизточна Германия, в провинция Мекленбург-Форпомерн. Той е третият по големина град в провинцията след Рощок и Шверин и е един от 4-те областни центъра в провинцията. Населението му е около 67 000 жители. Градът е известен с двата си най-стари музеи в провинция Мекленбург-Форпомерн – регионалният музей и градската картинна галерия, основани преди повече от 120 години. По отношение на индустрията градът е по-скоро слабо развит, като най-добри позиции в града имат Callcenter-овете, намиращи се на неговата територия.

Специалности


Бакалавър
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Технология за контрол на храните 1 3  Септември 0 лв. ( )
Селскостопанска архитектура и екологично планиране 1 3  Септември 0 лв. ( )
Геоинформатика 1 3  Септември 0 лв. ( )

Магистър
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Аграрно стопанство и икономика 1 2  Септември 0 лв. ( )
Контрол на храните и на биопродуктите 1 2  Септември 0 лв. ( )
Селскостопанска архитектура и екологично планиране 1 2  Септември 0 лв. ( )
Геоинформатика и геодезия 1 2  Септември 0 лв. ( )
Консултация 1 2  Септември 0 лв. ( )
Социални грижи и педагогика 1 2  Септември 0 лв. ( )
Опазване и грижи 1 2  Септември 0 лв. ( )
Здравеопазване 1 2  Септември 0 лв. ( )
Мениджмънт в сферата на социалните и здравните услуги 1 2  Септември 0 лв. ( )

Кандидатсване

Бакалавър
Допълнително се заплаща
  Такса към студентския съвет - 43.00 €
  Медицински осигуровки - 60.00 €
  Настаняване - 160.00 €
Магистър
Допълнително се заплаща
  Такса към студентския съвет - 43.00 €
  Настаняване - 160.00 €

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири

Описание

Училище Нойбранденбург предлага няколко студентски общежития за ползване на чуждестранни студенти. Цените в тях варират от 160 до 180 ?. Общежитията са напълно обзаведени, като в месечния наем са включени консумативите. Който търси жилище в Германия трябва да е много упорит, постоянен и настоятелен. Общежитията са препълнени, а списъците с чакащи – дълги. Кандидатите за хубавите и изгодни откъм цена жилища са много. Опитът показва, че жилищната криза е най-голяма в периода около началото на академичната година – октомври или ноември, както и април и май. Затова е препоръчително търсенето на общежитие да започне поне 3-4 месеца преди започването на следването. Студентско общежитие: Кандидат-студентът попълва заявка, качена на сайта на студентската организация (Studentenwerk) на Училище Нойбранденбург, попълва я и я изпраща или по поща, или по е-майл на посочените в заявката адреси. Кандидатът получава обратен отговор до 14 работни дни след изпращането на заявката. Частна квартира: Кандидат-студентът трябва сам да намери информация за предоставените квартири посредством: Обяви във вестниците, информационните табла на ВУЗ-овете, централите за търсене на квартири, Интернет, борси за наемане на жилища и агенции за недвижими имоти. Информация може да бъде намерена и в категорията Schwarzes Brett на сайта на Училище Нойбранденбург.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Worms - University of Applied Sciences Worms Вормс Рейнланд Пфалц държавно
Charité – Universitätsmedizin Berlin - Charité - Medical University of Berlin Берлин Берлин държавно
Pädagogische Hochschule Karlsruhe - University of Education Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
EBC Hochschule - EBC University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Technische Universität Hamburg-Harburg - Hamburg University of Technology Хамбург Хамбург държавно
Macromedia Hochschule für Medien und Kommunikation - Macromedia University for Media and Communication Берлин Берлин частно
Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg - Otto-von-Guericke University Magdeburg Магдебург Саксония-Анхалт държавно
DEKRA Hochschule Berlin - DEKRA University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Musikhochschule Lübeck - Lübeck Academy of Music Любек Шлезвиг-Холщайн държавно
Bauhaus-Universität Weimar - Bauhaus-University Weimar Ваймар Тюрингия държавно

Други университети в Нойбранденбург

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Neubrandenburg - University of Applied Sciences Neubrandenburg Нойбранденбург Мекленбург Предна Померания държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Stralsund - Stralsund University of Applied Sciences Щралзунд Мекленбург Предна Померания държавно
Ernst-Moritz-Arndt-Universität Greifswald - University of Greifswald Грайфсвалд Мекленбург Предна Померания държавно
Hochschule Neubrandenburg - University of Applied Sciences Neubrandenburg Нойбранденбург Мекленбург Предна Померания държавно
Hochschule für Musik und Theater Rostock - Rostock University of Music and Theatre Рощок Мекленбург Предна Померания държавно
Universität Rostock - University of Rostock Рощок Мекленбург Предна Померания държавно
Hochschule Wismar - University of Applied Sciences: Technology, Business and Design Висмар Мекленбург Предна Померания държавно