Eberhard Karls Universität Tübingen - Eberhard Karls University

изпрати на приятел           принтирай
Град Тюбинген
Област Баден-Вюртемберг
Държава Германия
Вид Университет
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Wilhelmstrasse 5 Tübingen 72074 Baden-Württemberg Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Eberhard Karls Universität Tübingen (Eberhard Karls University) е един от най-старите и световноизвестни европейски и немски университети. Висшето учебно заведение (което понякога наричат и с името Eberhardina Carolina) се радва на особено голямо международно признание в сфери като медицина, естествени науки и хуманитаристика. В областта пък на немската филология (както и на теологията) то е дългогодишен лидер в Германия. Понастоящем в Университета Тюбинген се обучават повече от 27 100 студенти от целия свят, за които се грижи около 10 000 души висококвалифициран академичен и административен персонал. Eberhard Karls University предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от всички континенти в сфери на знанието от типа на: теология (протестантска и католическа), право, бизнес администрация, икономика, медицина, история, философия, социални и поведенчески науки, модерни езици, културни науки, физика, математика, фармация, химия, биология, науки за земята, информационни и когнитивни науки, и много други.

Тюбингенският университет е основан още през 1477 г. и през изминалите столетия се утвърждава като едно от най-добрите висши учебни заведения в цяла Европа. В настоящия момент висшето училище развива мащабна научноизследователска дейност по множество разнообразни направления като различни клонове на модерната медицина, филологии, философия, теология, древна и антична история, и много други. Eberhard Karls Universität Tübingen предоставя отлични възможности и за реализация в чужбина. Университетът подържа тесни партньорски връзки по линия на студентския и академичен обмен с над 180 чуждестранни висши учебни заведения от 45 страни. Процесът на обучение в Eberhard Karls University, освен приоритетно ориентиран към бъдещата професионална реализация на възпитаниците му, има и подчертано международен фокус. Поради това не е случаен фактът, че около 15 на сто от студентите му са чужденци. Висшето училище разполага и с богата, и модерна материална база, като тя е особено впечатляваща във връзка с обучението в него по медицина. Към медицинския факултет на Тюбингенския университет функционира многопрофилна Университетска клиника с 17 отделни учебни болници разполагащи с общо над 1500 легла. Като цяло във висшето учебно заведение преподават повече от 400 утвърдени в своите области професори, а броят на научните му сътрудници е около 2000. Освен всичко останало, университетът е и всепризнат световен център на обучението по теологични дисциплини. На него дължи своята слава и Тюбинген като един от петте най-известни и знакови германски университетски градове заедно с Марбург, Гьотинген, Фрайбург и Хайделберг.

С Eberhard Karls Universität Tübingen е свързана и дейността на няколко нобелови лауреати в сферата на медицината и химията. Висшето учебно заведение традиционно заема челни места за цялостна дейност, както и по отделни направления в рамките на множество национални и международни рейтинги и класации. Материалната база на висшето училище включва и няколко стари и много богати университетски библиотеки, които са прочути в цяла Германия. Към университета също така функционира и Ботаническа градина. Eberhard Karls Universität Tübingen се грижи особено много за пълноценното уплътняване на свободното време на своите студенти като за целта в него има множество академични асоциации и клубове по интереси. Към висшето учебно заведение функционират и редица хорове, театрални трупи, то също така има свое собствено радио и т.н.

Програма

Един от най-старите и световноизвестни университети в Германия и цяла Европа - Eberhard Karls Universität Tübingen (Eberhard Karls University) предлага на кандидат-студентите от всички континенти множество отлични бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички дипломи, сертификати и специалности на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Тюбингенския университет е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Процесът на обучение в Eberhard Karls University се провежда в рамките на неговите 14 факултета: по протестантска теология, по католическа теология, по право, по икономика и бизнес администрация, по медицина, по философия и история, по обществени и поведенчески науки, по модерни езици, по културни науки, по математика и физика, по химия и фармация, по биология, по науки за земята и по информационни и когнитивни науки.
Учебната година в един от най-висококачествените и световноизвестни университети в Германия - Eberhard Karls Universität Tübingen (Eberhard Karls University) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Университета Тюбинген са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Eberhard Karls Universität Tübingen (Eberhard Karls University) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-пълноценно или просто за удоволствие и разтоварване през свободното си време да се занимават с множество разнообразни видове спортна дейност и физическа активност. Това става както с помощта на модерните съоръжения на самото висше учебно заведение, така и посредством множество зали, комплекси и центрове разположени на територията на град Тюбинген и региона, с които ръководството на Тюбингенския университет тясно си сътрудничи. Администрацията на Eberhard Karls University регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че не притежава собствени студентски общежития, които да са разположени на територията на неговите кампуси, администрацията на Eberhard Karls Universität Tübingen (Eberhard Karls University) оказва пълна и комплексна информационна и консултантска помощ на учащите си идващи от чужбина по въпросите на тяхното функционално и удобно битово устройване. Основната опция за възпитаниците на висшето учебно заведение е свързана с настаняване в младежките резиденции стопанисвани от локалния клон на немската национална академична организация Studentenwerk (Tübingen). Този вид общежития са разположени на няколко места в град Тюбинген и са общо единадесет на брой. Най-голямото от тях е Waldhäuser Ost, в което има 1700 стаи, а след него се нарежда Französisches Viertel с 500. Друга основна възможност за студентите на висшето учебно заведение е свързана с излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред учащите се от град Тюбинген е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
FOM Hochschule für Oekonomie & Management University of Applied Sciences Есен Северен Рейн Вестфалия частно
Evangelische Hochschule für Soziale Arbeit Dresden – University of Applied Sciences for Social Work Дрезден Саксония частно
Pädagogische Hochschule Karlsruhe - University of Education Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Esslingen - Esslingen University of Applied Sciences Еслинген Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Trier - Trier University of Applied Sciences Трир Рейнланд Пфалц държавно
Friedrich-Schiller-Universität Jena - Friedrich Schiller University Jena Йена Тюрингия държавно
Fachhochschule Dortmund - Dortmund University of Applied Sciences and Arts Дортмунд Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Hohenheim - University of Hohenheim Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Fachhochschule Ansbach - Ansbach University of Applied Sciences Ансбах Бавария държавно
Hochschule Neubrandenburg - University of Applied Sciences Neubrandenburg Нойбранденбург Мекленбург Предна Померания държавно

Други университети в Тюбинген

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Eberhard Karls Universität Tübingen - Eberhard Karls University Тюбинген Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Forstwirschaft Rottenburg - Rottenburg University of Applied Forest Sciences Тюбинген Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Musik Karlsruhe - University of Music Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Esslingen - Esslingen University of Applied Sciences Еслинген Баден-Вюртемберг държавно
Karlsruher Institut für Technologie - Karlsruhe Institute of Technology Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Universität Freiburg - University of Freiburg Universität Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Karlshochschule International University Карлсруе Баден-Вюртемберг частно
Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg - Heidelberg University Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Universität Stuttgart - University of Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Konstanz - Konstanz University of Applied Sciences Констанц Баден-Вюртемберг държавно
Duale Hochschule Baden-Württemberg - Baden-Württemberg Cooperative State University Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Evangelische Hochschule Freiburg - Protestant University of Applied Sciences Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно