Hochschule Ulm - Ulm University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Улм
Област Баден-Вюртемберг
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Prittwitzstraße 10 89075 Ulm Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule Ulm (Ulm University of Applied Sciences) е един от най-качествените германски университети за приложни науки функциониращи на територията на град Улм. Понастоящем във висшето учебно заведение се обучават над 4000 студенти от страната и целия свят. Университетът за приложни науки Улм предлага отлични бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от всички континенти в сфери на академичното знание от типа на: компютърни науки, различни видове инженерство, енергийни технологии и системи, мехатроника, здравеопазване, информационни системи, разнообразни видове мениджмънт и т.н.

Ulm University of Applied Sciences е основан през 1960 г. първоначално под формата на Държавно висше училище по инженерство. От началото на 70-те години насам учебното заведение постепенно се превръща в един от най-модерните висши технически колежи в Германия, в който намира голямо приложение използването на високи технологии и т.н. Hochschule Ulm притежава богата и модерна материална база и образователна инфраструктура в рамките на неговите три кампуса в Улм – Притвитцщрасе, Бьофинген и Юпер Еселсберг. Процесът на обучение във висшето учебно заведение има подчертано практическа насоченост на базата на една солидна и многостранна теоретическа подготовка.

Университетът за приложни науки Улм работи в тясно сътрудничество с редица представители на регионалните и национални бизнес среди, както и с престижни организации от типа на Steinbeis Foundation for Economic Development и др. Всичко това носи големи допълнителни възможности студентите да открият потенциалните си бъдещи работодатели още на университетската скамейка. Същевременно възпитаниците на висшето училище могат да карат своите стажове и практики, както и да подготвят курсовите си и дипломни проекти в рамките на работата си в/с различни фирми и компании.

Програма

Един от най-висококачествените германски университети за приложни науки, функциониращи на територията на федерална провинция Баден-Вюртемберг – Hochschule Ulm (Ulm University of Applied Sciences) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета за приложни науки Улм е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Ulm University of Applied Sciences предлага висококачествени бакалавърски и магистърски специалности в сфери на университетското знание от типа на: здравеопазване, информационни системи, разнообразни видове мениджмънт, компютърни науки, различни видове инженерство, енергийни технологии и системи, мехатроника и много други.
Учебната година в един от най-модерните университети за приложни науки в Германия - Hochschule Ulm (Ulm University of Applied Sciences) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Университета за приложни науки Улм са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Hochschule Ulm (Ulm University of Applied Sciences) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за разнообразие и удоволствие през свободното си време да се занимават с множество различни видове спортна дейност и физическа активност. Това се осъществява както с помощта на модерните съоръжения на самото висше учебно заведение, така и посредством множество центрове, зали и комплекси разположени на територията на град Улм. Администрацията на Университета за приложни науки Улм регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Hochschule Ulm (Ulm University of Applied Sciences) не притежава собствени студентски общежития, администрацията на висшето учебно заведение оказва комплексна информационна и консултантска помощ на учащите се идващи от чужбина по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Основната опция пред същите е свързана с настаняване в общежитията стопанисвани от локалния клон на немската национална академична организация Studentenwerk (Ulm). Друга възможност за студентите на Университета за приложни науки Улм е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Особено разпространена практика сред възпитаниците на Ulm University of Applied Sciences е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват и общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Musik Würzburg - University of Music Würzburg Вюрцбург Бавария държавно
Technische Universität Braunschweig Брауншвайг Долна Саксония държавно
Eberhard Karls Universität Tübingen - Eberhard Karls University Тюбинген Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Akademie der Bildenden Künste Karlsruhe - State Academy of Fine Arts Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Fresenius - Fresenius University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен частно
HafenCity Universität Hamburg - HafenCity University Hamburg Хамбург Хамбург държавно
Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg - Regensburg University of Applied Sciences Регенсбург Бавария държавно
Hochschule für Musik Freiburg - University of Music Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Musik Nürnberg - Nuremberg University of Music Нюрнберг Бавария държавно
Universität Leipzig - Leipzig University Лайпциг Саксония държавно

Други университети в Улм

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Ulm - Ulm University of Applied Sciences Улм Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Neu-Ulm - Neu-Ulm University of Applied Sciences Улм Баден-Вюртемберг държавно
Universität Ulm - University of Ulm Улм Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Musik Karlsruhe - University of Music Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Universität Mannheim - University of Mannheim Манхайм Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule der Medien - Stuttgart Media University Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Pädagogische Hochschule Heidelberg - University of Education Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Heilbronn - Heilbronn University Швабиш-Хал Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Neu-Ulm - Neu-Ulm University of Applied Sciences Улм Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart - State University of Music and Performing Arts Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Pädagogische Hochschule Karlsruhe - University of Education Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Reutlingen - Reutlingen University Ройтлинген Баден-Вюртемберг държавно
Karlshochschule International University Карлсруе Баден-Вюртемберг частно