Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn - University of Bonn

изпрати на приятел           принтирай
Град Бон
Област Северен Рейн Вестфалия
Държава Германия
Вид Университет
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Regina-Pacis-Weg 3 Bonn 53113 Nordrhein-Westfalen
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

University of Bonn (Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn) е един от най-големите и престижни немски университети. Освен, че се нарежда сред лидерите в сферата на висшето образование в Германия, според последните най-представителни международни академични рейтинги и класации, той е и сред най-добрите 200 висши учебни заведения в света. Понастоящем в Университета Бон се обучават около 30 000 студенти, от които към 15 на сто са чужденци (от 130 страни от всички континенти). Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn е известен и с мащабната си научноизследователска дейност, като се нарежда сред първенците и по този показател в Германия. В момента прочутото зад граница немско висше учебно заведение предлага висококачествени бакалавърски и магистърски специализации на кандидат-студентите от целия свят в сфери на академичното знание като: медицина, хуманитаристика, право, икономика и бизнес, теология, точни науки, математика, земеделски науки и много други.

Университетът Бон разполага с изключително модерна и високотехнологизирана материална база и образователна инфраструктура в основните си академични корпуси, разположени в бившата столица на ФРГ. Висшето учебно заведение притежава и много богата библиотека, в която има повече от два милиона тома специализирана научна литература и периодика. Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn е основан през далечната 1818 година по модел изготвен лично от големия немски философ и мислител Вилхелм фон Хумболт и постепенно през десетилетията се утвърждава като едно от водещите висши училища в областта на висшето обучение в Германия. Сред възпитаниците му има седем нобелови лауреати и носители на други много престижни научни отличия, като в дългия списък от известни имена на негови випускници изпъкват тези на Хайнрих Хайне, Карл Маркс, Фридрих Ницше, Конрад Аденауер, папа Бенедикт XVI и много други световноизвестни личности от техния ранг.

Понастоящем едни от най-силните страни както на академичната, така и на научноизследователската дейност на University of Bonn са математиката, физиката, икономиката, неврологията, медицинската генетика, химическата биология, земеделските науки, науките за Азия и Ориента, етиката, философията и т.н. Към висшето учебно заведение функционират множество световноизвестни немски научни институти и центрове, което предоставя широки възможности за отлична образователна и професионална реализация на неговите студенти. Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn също така поддържа голям брой интересни музеи и културно-исторически комплекси, както и много богата Ботаническа градина. Предлаганото от Университета Бон висококачествено висше образование в Германия има подчертано международен фокус. Поради това, отличните характеристики на неговите курсове и програми и солидния му имидж в чужбина, интересът на кандидат-студентите от всички континенти към специализациите му е традиционно особено висок.

Програма

Един от лидерите в сферата на висококачественото висше образование в Германия - University of Bonn (Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn) предлага отлични бакалавърски и магистърски специализации на кандидат-студентите от целия свят. Всички програми, курсове, дипломи и сертификати на Университета Бон са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските специализации във висшето учебно заведение е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Образователният процес в University of Bonn (Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn) се реализира в рамките на неговите основни факултети – по католическа теология, по протестантска теология, по право и икономика, по медицина, по изкуства, по математика и естествени науки и по земеделски науки. Един от най-добрите германски университети, класиран в топ 200 на висшите учебни заведения в света, предлага на кандидат-студентите отлични по качества специализации (за бакалаври и магистри) от типа на: математика, икономика, физика, земеделски науки и ресурсен мениджмънт в тропически и субтропически условия, неврология, фармация, химия, растениевъдство, различни видове биология, науки за живота и информатика, психология и много други.
Учебната година в един от най-известните и добри германски университети - University of Bonn (Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните специализации на престижното висше учебно заведение, неговите възпитаници имат възможност да се включат и в редица допълнителни курсове за повишаване на техните обществени, академични, лингвистични, образователни и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички програми, курсове, дипломи и сертификати на Университета Бон са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на един от най-големите германски университети University of Bonn (Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn) имат възможност активно или само за удоволствие и разтоварване през свободното си време да упражняват най-разнообразна по вид спортна и физическа дейност. Това става с помощта на редица клубове, центрове, комплекси и зали, с които ръководството на висшето учебно заведение от бившата немска столица има споразумения за използването им от страна на неговите студенти. Университетът Бон организира и много курсове по различни видове спорт, повечето от които са безплатни, а за част от същите се заплаща символична цена. Студентите на Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn могат да тренират или упражняват спортове и да се занимават с физическа активност от типа на: класически и модерни танци, ски, тенис, аеробика, хандбал, футбол, плуване, уиндсърф, източни бойни изкуства и много други. Администрацията на висшето учебно заведение регулярно организира и екскурзии за неговите възпитаници до множество градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина. Студентите на University of Bonn могат да посещават и няколко много добре оборудвани фитнес комплекса, както и различни гимнастически зали и сауни, намиращи се на територията на Бон.

Град

Бившата столица на Федерална република Германия (1949-1990 г.) – Бон е стар, средно голям немски град, известен още от римско време, намиращ се на брега на река Рейн в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Населението му наброява над 314 926 души и по този показател заема 19-то място в страната. Бон е седалище и на федералното правителство на вече обединена Германия до 1999 година, когато столица отново става Берлин. Градът е известен и с това, че в него се е родил великият композитор Лудвиг ван Бетховен. През 1989 г. това населено място, в което има толкова много култура, история и традиции чества своята две хиляди годишнина.Понастоящем Бон си остава крупен немски политически и обществен център. В него се намират редица седалища на официални институции и различни държавни ведомства. Заради това той има и специалния статут на федерален град (Bundesstadt). Символ и основна забележителност на града е катедралният манастир „Свети Мартин” (той е изобразен на герба на Бон, датиращ от 13 век). Този религиозен комплекс е построен през средновековието на мястото на погребението на покровителите на това населено място – светците Касий и Флореция. В него са вплетени в хармонично цяло различни елементи на романския и готическия архитектурни стилове. Друга известна забележителност в Бон е градският площад на часовниковата кула. Той е изграден през 11 век, като на мястото има и направен красив фонтан. В момента старата часовникова кула се използва за приеми и тържествени, официални мероприятия, като в Бон функционира и нова такава.Други популярни забележителности и туристически дестинации в града са Немският музей, къщата-музей на Бетховен, Изложбеният център, Музеят на германската история и др. В Бон има речно пристанище, писта за излитане и кацане на самолети и удобна ЖП-гара. Основните видове промишленост в града са металообработването, текстилната, мебелната, порцеланово-фаянсовата и т.н. Най-близкото до Бон голямо летище е международното в Кьолн. Най-известните висши учебни заведения в града са едноименния университет, в който е учил и Карл Маркс, Педагогическата академия, Консерваторията и т.н.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем
-Студентска къща

Описание

Въпреки, че University of Bonn (Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn) не разполага със собствени общежития, които да се намират на територията на неговия кампус, администрацията на един от най-големите германски университети оказва активно съдействие на своите чуждестранни възпитаници по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване с помощта на академични организации от типа на Studentenwerk или предоставяйки им консултации и пълна информация, относно наличните възможности за тях. За студентите идващи от чужбина обикновено е по-трудно да си намерят сами квартира в Бон, която да отговаря на техните изисквания. Поради това е най-добре те да се възползват от услугите, които им предлага организацията Studentenwerk, с която университетът си сътрудничи. Тази академична структура разполага с 34 студентски общежития, разпръснати на територията на Бон, в които има стаи за около 4000 учащи се. Допълнително, Studentenwerk предоставя, при желание от страна на студентите и информация за възможности за настаняване в апартаменти или частни квартири. University of Bonn работи с още няколко подобни младежки и религиозни немски организации, които осигуряват на учащите се по-ограничен брой места в рамките на Бон. Ако студентите от чужбина имат желание сами да се опитат, да си намерят квартира, то Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn ги консултира и в това отношение, като им предоставя необходимата информация за това, къде могат да следят за подходящи обяви или как могат да публикуват подобни, дава им адреси на агенции и бюра, занимаващи се с такава проблематика (включително онлайн) и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Esmod Berlin Internationale Kunsthochschule für Mode Берлин Берлин частно
FH Aachen - Aachen University of Applied Sciences Аахен Северен Рейн Вестфалия държавно
Evangelische Hochschule Nürnberg - Lutheran University of Applied Sciences Nuremberg Нюрнберг Бавария частно
Hochschule Neubrandenburg - University of Applied Sciences Neubrandenburg Нойбранденбург Мекленбург Предна Померания държавно
BSP Business School Berlin Potsdam - Hochschule für Management Берлин Берлин частно
Hochschule Wismar - University of Applied Sciences: Technology, Business and Design Висмар Мекленбург Предна Померания държавно
Technische Universität Dortmund - Technical University of Dortmund Дортмунд Северен Рейн Вестфалия държавно
Philipps-Universität Marburg - Philipp University of Marburg Марбург Хесен държавно
DIU Dresden International University Dresden Дрезден Саксония частно
Hochschule Hof - Hof University of Applied Sciences Хоф на Заале / Мюнхберг Бавария държавно

Други университети в Бон

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Bonn-Rhein-Sieg - University of Applied Sciences Bonn Rhein-Sieg Бон Северен Рейн Вестфалия държавно
Alanus University of Arts and Social Sciences - Alanus Hochschule für Kunst und Gesellschaft Бон Северен Рейн Вестфалия частно
Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn - University of Bonn Бон Северен Рейн Вестфалия държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Bochum − Bochum University of Applied Sciences Бохум Северен Рейн Вестфалия държавно
Universitat Witten/Herdecke - Witten/Herdecke University Витен Северен Рейн Вестфалия частно
Bergische Universität Wuppertal - University of Wuppertal Вупертал Северен Рейн Вестфалия държавно
BiTS - Business and Information Technology Изерлон Северен Рейн Вестфалия частно
Philosophisch-Theologische Hochschule Münster - Philosophico-theological University Münster Мюнстер Северен Рейн Вестфалия частно
Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen - Gelsenkirchen University of Applied Sciences Гелзенкирхен Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität zu Köln - University of Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Rheinische Fachhochschule Cologne - Köln University of Applied Sciences Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно
Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf - Heinrich Heine University Düsseldorf Дюселдорф Северен Рейн Вестфалия държавно
Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen - RWTH Aachen University Аахен Северен Рейн Вестфалия държавно