Alanus University of Arts and Social Sciences - Alanus Hochschule für Kunst und Gesellschaft

изпрати на приятел           принтирай
Град Бон
Област Северен Рейн Вестфалия
Държава Германия
Вид Колеж за изкуство, музика и кино
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране частно Адрес Alanus University Villestr. 3 D-53347 Alfter Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Alanus University of Arts and Social Sciences (Alanus Hochschule für Kunst und Gesellschaft) е германски университет с антропософски профил, чийто кампус се намира в градчето Алфтер, намиращо се в непосредствена близост до бившата столица на ФРГ – Бон. Висшето учебно заведение предлага основно бакалавърски и магистърски специалности, както и докторантури, в области като различни видове изкуство, антропософия, социални науки, философия, естетика, история на изкуството, психология, педагогика, икономика, бизнес, мениджмънт и т.н. Университетът, макар и частен и базиран като идеология, практика и религиозна насоченост върху идеите, творчеството и дейността на Рудолф Щайнер, притежава всички необходими държавни акредитации за своите основни програми, като дипломите и сертификатите му се признават за равни на тези получавани от другите германски висши училища. Понастоящем в Alanus Hochschule für Kunst und Gesellschaft учат около 615 студенти от целия свят, които се обучават и обслужват от 200 души квалифициран академичен състав и административен персонал.

В основата на образователния процес провеждан в Alanus University of Arts and Social Sciences стоят антропосфските идеи на Рудолф Щайнер и неговите последователи в Германия, като предлаганите от него програми имат подобен профил, както и се базират на един последователно налаган интердисциплинарен подход, съчетан с подчертан уклон към сферата на изкуствата. Висшето учебно заведение функционира от 1973 година и постепенно значително разраства периметъра на своята дейност. Обемът от предлаганите от него програми и сертификати особено много се разширява в периода 2003-2006 година, когато университетът се превръща и в официално държавно признато висше училище в Германия на ниво курсове и специализации. Висшето учебно заведение носи името на френския теолог и поет Аланус аб Инсулис (1114-1203). Наред с преподавателската си дейност, то развива и голяма научноизследователска активност в сферата на антропософията, изкуствата и т.н.

Програма

Един от най-качествените университети в Германия, функциониращи в сферата на антропософията, изкуствата, икономиката и социалните науки - Alanus University of Arts and Social Sciences (Alanus Hochschule für Kunst und Gesellschaft) предлага бакалавърски и магистърски програми, както и специализации за докторанти, на кандидат-студентите от целия свят в най-разнообразни сфери на академичното знание. Всички сертификати, дипломи и специалности на висшето учебно заведение са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските програми в Alanus Hochschule für Kunst und Gesellschaft е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Alanus University of Arts and Social Sciences. Alanus University of Arts and Social Sciences предлага курсове и специализации в области като: архитектура, скулптура, рисуване, антропософски изследвания, арт педагогика, евритмия, драма, педагогика, начална педагогика, социални науки, педагогика и алтернативна медицина, бизнес мениджмънт и т.н.
Учебната година в лидера в сферата на антропософското висше образование в Германия - Alanus University of Arts and Social Sciences (Alanus Hochschule für Kunst und Gesellschaft) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение, неговите студенти имат възможност да запишат и някои допълнителни курсове за повишаване на техните обществени, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специализации на университета за изкуства и мениджмънт са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Alanus University of Arts and Social Sciences (Alanus Hochschule für Kunst und Gesellschaft) по време на своето следване в Германия имат възможност да упражняват по-активно или за удоволствие и разтоварване редица разнообразни видове спортна и физическа дейност. Това става с помощта на модерните съоръжения разположени на територията на неговия кампус, както и в рамките на множество зали, центрове и комплекси в градчето Алфтер и намиращия се в непосредствена близост до него Бон. Администрацията на висшето учебно заведение регулярно организира през годината и най-различни пътувания с образователна цел и екскурзии до много градове в цяла Германия и чужбина.

Град

Бившата столица на Федерална република Германия (1949-1990 г.) – Бон е стар, средно голям немски град, известен още от римско време, намиращ се на брега на река Рейн в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Населението му наброява над 314 926 души и по този показател заема 19-то място в страната. Бон е седалище и на федералното правителство на вече обединена Германия до 1999 година, когато столица отново става Берлин. Градът е известен и с това, че в него се е родил великият композитор Лудвиг ван Бетховен. През 1989 г. това населено място, в което има толкова много култура, история и традиции чества своята две хиляди годишнина.Понастоящем Бон си остава крупен немски политически и обществен център. В него се намират редица седалища на официални институции и различни държавни ведомства. Заради това той има и специалния статут на федерален град (Bundesstadt). Символ и основна забележителност на града е катедралният манастир „Свети Мартин” (той е изобразен на герба на Бон, датиращ от 13 век). Този религиозен комплекс е построен през средновековието на мястото на погребението на покровителите на това населено място – светците Касий и Флореция. В него са вплетени в хармонично цяло различни елементи на романския и готическия архитектурни стилове. Друга известна забележителност в Бон е градският площад на часовниковата кула. Той е изграден през 11 век, като на мястото има и направен красив фонтан. В момента старата часовникова кула се използва за приеми и тържествени, официални мероприятия, като в Бон функционира и нова такава.Други популярни забележителности и туристически дестинации в града са Немският музей, къщата-музей на Бетховен, Изложбеният център, Музеят на германската история и др. В Бон има речно пристанище, писта за излитане и кацане на самолети и удобна ЖП-гара. Основните видове промишленост в града са металообработването, текстилната, мебелната, порцеланово-фаянсовата и т.н. Най-близкото до Бон голямо летище е международното в Кьолн. Най-известните висши учебни заведения в града са едноименния университет, в който е учил и Карл Маркс, Педагогическата академия, Консерваторията и т.н.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Хостели
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Alanus University of Arts and Social Sciences (Alanus Hochschule für Kunst und Gesellschaft) няма собствени общежития, които да са разположени на територията на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна помощ на неговите чуждестранни студенти по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. За целта, учащите се е от чужбина е необходимо да изпратят специално писмо с изискванията и очакванията си, относно своето настаняване в градовете Алфтер или Бон. Най-често става дума за осигуряване на квартира под формата на стая в колективно наети апартаменти с използването на общи помещения от типа на трапезария, кухня, баня, хол, перално и др. Чуждестранните студенти на Alanus Hochschule für Kunst und Gesellschaft имат правото да подават документите си и за настаняване в общежитията на институцията, обединяваща висшите учебни заведения от бившата столица на ФРГ – Бон – организацията Bonn Student Services Hall of Residence. Срокът за кандидатстване за горепосочената опция е 20 февруари за пролетния семестър и 20 август за есенния. Обучаващите се в Alanus University of Arts and Social Sciences, идващи от чужбина, могат и сами да си намерят лесно и бързо квартира в Алфтер или Бон, използвайки услугите на различни онлайн-портали посветени на тази проблематика, чрез обяви в местните средства за масова информация, с помощта на различни локални специализирани агенции за настаняване и т.н. Администрацията на немския антропософски университет им оказва консултантска помощ и в това отношение. Сътрудниците на висшето учебно заведение при желание предоставят и пълния обем с актуализирана информация по този въпрос на своите възпитаници, идващи от чужбина.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Psychologische Hochschule Berlin - Psychological Institute in Berlin Берлин Берлин частно
Justus Liebig-Universität Gießen - Justus Liebig University Giessen Гисен Хесен държавно
IB-Hochschule Berlin - IB University of Applied Social Sciences Berlin Берлин Берлин частно
Johannes Gutenberg-Universität Mainz - Johannes Gutenberg University of Mainz Майнц Рейнланд Пфалц държавно
Universität Bayreuth - University of Bayreuth Байройт Бавария държавно
Fachhochschule Worms - University of Applied Sciences Worms Вормс Рейнланд Пфалц държавно
Universität Hohenheim - University of Hohenheim Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Bergische Universität Wuppertal - University of Wuppertal Вупертал Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule Wismar - University of Applied Sciences: Technology, Business and Design Висмар Мекленбург Предна Померания държавно
Hochschule für Musik Freiburg - University of Music Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в Бон

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Alanus University of Arts and Social Sciences - Alanus Hochschule für Kunst und Gesellschaft Бон Северен Рейн Вестфалия частно
Hochschule Bonn-Rhein-Sieg - University of Applied Sciences Bonn Rhein-Sieg Бон Северен Рейн Вестфалия държавно
Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn - University of Bonn Бон Северен Рейн Вестфалия държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Bochum − Bochum University of Applied Sciences Бохум Северен Рейн Вестфалия държавно
Deutsche Sporthochschule Köln - German Sport University Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Folkwang Universität der Künste - Folkwang University of the Arts Есен Северен Рейн Вестфалия държавно
Rheinische Fachhochschule Cologne - Köln University of Applied Sciences Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно
internationale filmschule köln - international filmschool cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно
Universität Paderborn - University of Paderborn Падерборн Северен Рейн Вестфалия държавно
FOM Hochschule für Oekonomie & Management University of Applied Sciences Есен Северен Рейн Вестфалия частно
Fachhochschule Bielefeld - Bielefeld University of Applied Sciences Билефелд Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule Rhein-Waal - Rhine-Waal University of Applied Sciences Клеве Северен Рейн Вестфалия държавно
FH Aachen - Aachen University of Applied Sciences Аахен Северен Рейн Вестфалия държавно