Leuphana Universität Lüneburg - Leuphana University of Lüneburg

изпрати на приятел           принтирай
Град Люнебург
Област Долна Саксония
Държава Германия
Вид Университет
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Scharnhorststrasse 1 Lüneburg 21335 Niedersachsen
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Leuphana Universität Lüneburg (Leuphana University of Lüneburg) се нарежда сред най-висококачествените немски университети функциониращи на територията на провинция Долна Саксония. Понастоящем в основаното през 1946 г. висше учебно заведение се обучават около осем хиляди студенти от цяла Европа и света. Leuphana University of Lüneburg предлага на кандидат-студентите от чужбина отлични бакалавърски и магистърски програми в сфери на академичното знание като: право, икономика, мениджмънт, технологии, психология, педагогика, култура, медии и комуникационни науки, политология, устойчиво развитие, околна среда, социология, философия, изкуства и др.

Leuphana Universität Lüneburg е създаден след Втората световна война първоначално под формата на висш педагогически колеж, който постепенно през годините значително разширява периметъра на своята академична и образователна дейност и в наши дни предлага програми в най-разнообразни други области. Днес в него се обучават около 7000 студенти от целия свят от 170 професори, 320 гостуващи лектори и още 400 души висококвалифициран преподавателски и административен състав. Висшето училище разполага общо с четири факултета, пет научноизследователски центъра, модерен Методически център и още три допълнителни интерфакултативни центъра. Leuphana University of Lüneburg притежава богата съвременна материална база, като централният му университетски кампус е разположен на територията на бивш военен комплекс. Последният е изцяло достроен, обновен и модернизиран за целите на образователния процес, като към него са изградени редица нови сгради и академични съоръжения. Предлаганият от висшето училище модел на обучение е признат от специалистите за уникален със своите комплексни качества в рамките на Германия. Името на университета – Leuphana идва от древното наименование на немската река Елба.

От десетилетия насам висшето учебно заведение започва да дава възможност на възпитаниците си да записват и висококачествени докторантски програми. Към него освен център за интердисциплинарни изследвания, функционира и професионално училище, в което се водят предимно курсове с практическа насоченост, като например, такива ориентирани към сътрудничество с бизнеса и бъдещата кариерна реализация на студентите. Университетът реализира мащабна и многопосочна научноизследователска дейност по редица направления като: изучаване и развитие на демокрацията, дигитални медии, здравеопазване и много други. От 2013 г. към Leuphana University of Lüneburg е създадено и Дигитално училище, което е съобразено с най-високите модерни стандарти и изисквания към съвременните онлайн университети в контекста на тяхната комплексна социална мисия.

За своя уникален модел на организационна дейност през 2007 г. висшето учебно заведение получава специалната награда за „отличната си стратегия за развитието на малките и средни по размер германски университети”. През 2010 г. Leuphana Universität Lüneburg е награден и от фондациите Меркатор и Фолксваген в рамките на общонационалното изложение „The Future of Instruction”. Висшето училище има решаващ принос за регионалното развитие на района на град Люнебург. Местният бизнес субсидира редица важни научноизследователски проекти на университета, като успоредно с това локалните компании работят в тясно сътрудничество със същия, което дава възможност на студентите му да срещнат потенциалните си бъдещи работодатели още на учебната скамейка.

Програма

Един от най-качествените и известни немски университети в провинция Долна Саксония - Leuphana Universität Lüneburg (Leuphana University of Lüneburg) предлага на кандидат-студентите от всички континенти отлични бакалавърски и магистърски програми в най-разнообразни области на академичното знание. Всички дипломи, сертификати и специалности на висшето учебно заведение са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Leuphana University of Lüneburg е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Образователният процес в рамките на висшето учебно заведение се реализира в рамките на неговите четири факултета: по педагогика, култура, устойчиво развитие и икономика.
Учебната година в един от най-добрите немски университети в рамките на провинция Долна Саксония - Leuphana Universität Lüneburg (Leuphana University of Lüneburg) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове насочени към повишаването на техните социални, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, дипломи и сертификати на Leuphana University of Lüneburg са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Leuphana Universität Lüneburg (Leuphana University of Lüneburg) по време на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за удоволствие и разтоварване да упражняват множество различни видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт с помощта на разнообразните центрове, зали и комплекси разположени на територията на град Люнебург и региона, както и на модерните спортни и други съоръжения в рамките на самия кампус на висшето учебно заведение. В списъка на същите се включват гимнастически салони, лекоатлетически комплекс, фитнес зали, сауна и много други. Администрацията на Leuphana University of Lüneburg организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Люнебург е град намиращ се във федералната провинция Долна Саксония, на 50 километра югоизточно от Хамбург, административен център на едноименния регион. Населението му е над 72 000 души. През града минава река Илменау, приток на Елба. Още от времето на Средновековието Люнебург е оживен икономически и търговски център, известен с добива на сол. Градът има дълга история, като за пръв път е споменат в хрониките през 956 година.През 1989 г. в Люнебург е построен и местен университет (Leuphana Universitat Luneburg), който е едно от най-престижните висши учебни заведения в региона. Градът е известен със своите театри и богат културен и обществен живот. В Люнбеург има и множество музеи, свързани с историята и традициите на това населено място, както и няколко катедрали, които привличат традиционно интереса на туристите. Този град е и истински фестивален център. В Люнебург се провеждат множество фестивали на изкуствата и панаири през годината.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Leuphana Universität Lüneburg (Leuphana University of Lüneburg) предлага настаняване на възпитаниците си идващи от чужбина в рамките на своите собствени студентски общежития. Някои от тях са разположени на територията на самия кампус на висшето учебно заведение, а други вън от нея – в удобна близост до основните образователни сгради на този немски ВУЗ. Друга възможност за чуждестранните студенти е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. В малък град като Люнебург обаче се намират в повечето случаи по-бързо и лесно необзаведени квартири. Сред възпитаниците на Leuphana University of Lüneburg е популярна и практиката да наемат колективно апартаменти, в които да живеят в индивидуални стаи, като успоредно с това използват общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Dresden – University of Applied Sciences Дрезден Саксония частно
Hochschule für Technik und Wirtschaft des Saarlandes - University of Applied Sciences of Saarlandes Саарбрюкен Саарланд държавно
Fachhochschule Ansbach - Ansbach University of Applied Sciences Ансбах Бавария държавно
ESCP Europe Campus Berlin Берлин Берлин частно
Hochschule Rhein-Waal - Rhine-Waal University of Applied Sciences Клеве Северен Рейн Вестфалия държавно
Ostfalia - Fachhochschule Braunschweig/Wolfenbüttel - University of Applied Sciences at Braunschweig/Wolfenbüttel Брауншвайг Долна Саксония държавно
Hochschule fuer Musik Carl Maria von Weber - Dresden University of Music Дрезден Саксония държавно
Universität Bielefeld Билефелд Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule Fresenius - Fresenius University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен частно
Hochschule Heilbronn - Heilbronn University Швабиш-Хал Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в Люнебург

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Leuphana Universität Lüneburg - Leuphana University of Lüneburg Люнебург Долна Саксония държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
HAWK Hochschule Hildesheim/Holzminden/Göttingen - HAWK University of Applied Sciences and Arts Гьотинген Долна Саксония държавно
Universität Osnabrück - University of Osnabrück Оснабрюк Долна Саксония държавно
Jade Hochschule - Jade University Олденбург Долна Саксония държавно
Leuphana Universität Lüneburg - Leuphana University of Lüneburg Люнебург Долна Саксония държавно
Georg-August-Universität Göttingen - University of Göttingen Гьотинген Долна Саксония държавно
Private Fachhochschule Göttingen - Private University of Applied Sciences, Göttingen Гьотинген Долна Саксония частно
Technische Universität Braunschweig Брауншвайг Долна Саксония държавно
Carl von Ossietzky Universität Oldenburg - Carl von Ossietzky University of Oldenburg Олденбург Долна Саксония държавно
Ostfalia - Fachhochschule Braunschweig/Wolfenbüttel - University of Applied Sciences at Braunschweig/Wolfenbüttel Брауншвайг Долна Саксония държавно
Braunschweig University of Art - Hochschule für Bildende Künste Braunschweig Брауншвайг Долна Саксония държавно