Jade Hochschule - Jade University

изпрати на приятел           принтирай
Град Олденбург
Област Долна Саксония
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Barenschanzstrasse 4 Nurnberg 90429 Bayern Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Jade Hochschule (Jade University) се нарежда сред най-младите и амбициозни немски университети. Висшето учебно заведение се намира в северозападната част на Германия, като има три кампуса в рамките на федерална провинция Долна Саксония – в градовете Олденбург, Вилхелмсхавен и Елсфлет. Понастоящем в университета се обучават около 6700 студенти от цялата страна и света, на които преподават повече от 500 висококвалифицирани преподаватели. Jade University предлага на кандидат-студентите от всички континенти висококачествени бакалавърски и магистърски програми в сфери на академичното знание от типа на: различни видове инженерство, комуникационни и информационни технологии, мехатроника, компютърни науки, медицина, журналистика и медийна индустрия, мениджмънт, бизнес администрация, банково дело, финанси, застраховане, икономика, туризъм, геодезия, архитектура, геоинформатика, транспорт, морски науки и т.н.

Jade Hochschule е създаден през 2009 г. и оттогава насам постепенно си създава име на много перспективен регионален лидер в сферата на висшето обучение в областта на приложните науки. Общо висшето учебно заведение предлага около 40 образователни програми в рамките на своите шест департамента. Името му идва от река Яде, която преминава и през трите населени места, в които университетът има кампуси. Във въпросните градове на провинция Долна Саксония образователният процес се опира на едни дългогодишни академични традиции, водещи началото си още от 19 век. През 2011 г. висшето учебно заведение получава и специална национална награда за особените грижи, които полага за семейните си студенти.

Програма

Един от най-младите и висококачествени германски университети - Jade Hochschule (Jade University) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски, магистърски и най-разнообразни други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Jade University е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Процесът на обучение във висшето училище се провежда в рамките на неговите департаменти: по инженерство, по мениджмънт и информационни технологии, по икономика, по архитектура, по строително инженерство и геоинформатика и по морски науки.
Учебната година в един от най-качествените млади германски университети - Jade Hochschule (Jade University) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Jade University са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Jade Hochschule (Jade University) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за разтоварване и удоволствие през свободното си време да се занимават с множество разнообразни видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт, благодарение на редица центрове, зали и комплекси, разположени на територията на градовете Олденбург, Вилхелмсхавен и Елсфлет, както и на спортните съоръжения на самото висше учебно заведение. Администрацията на Jade University регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Олденбург е град намиращ се в западната част на федералната провинция Долна Саксония между Бремен и Гьотинген. Той има население от около 160 000 души и територия от 102,96 кв. км. Като един от най-големите градове в рамките на Долна Саксония, Олденбург има редица културно-исторически забележителности и туристически атракции. Някои от по-известните от тях са: дворецът от 17 век, притежаващ колекция от картини на Тишбайн, библиотека с около 55 000 тома, сбирка от медни гравюри и др.; Картинната галерия „Августеум”, Обществената библиотека, статуите на философа Хербарт и херцог Фридрих-Лудвиг и др. Особен интерес за туристите представлява и Музеят посветен на живота и творчеството на един от най-значителните немски следвоенни художници – Хорст Янсен.През 1973 година в Олденбург се открива престижният местен университет „Carl von Ossietzky”, в който понастоящем се обучават около 9500 студенти от страната и света. Това висше учебно заведение през годините си завоюва статута на едно от най-добрите в северозападната част на Германия и е профилирано в интердисциплинарните специалности. Университетът „Carl von Ossietzky” е известен и със своята богата на редки растителни видове ботаническа градина - Botanischer Garten Oldenburg. В Олденбург функционират още две престижни висши училища – Университетът за приложни науки Jade Fachhochschule и Университетът за съвременни медии RAB-Bildungszentrum für moderne Medien. Градът е и родно място на изтъкнати личности като философите Карл Ясперс и Йохан Хербарт, музикантът Дитер Болен и др.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Jade Hochschule (Jade University) не разполага със собствени студентски общежития, които да се намират на територията на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна информационна и консултантска помощ на своите възпитаници от чужбина по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от опциите пред възпитаниците на Jade University е свързана с настаняване в публичните резиденции на различни общонационални немски академични организации от типа на Studentenwerk. Друга възможност за учащите се е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред студентите на висшето учебно заведение е и колективното наемане на апартамент, в рамките на който те живеят в индивидуални стаи, като същевременно колективно ползват общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, перално, трапезария и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Kunsthochschule Kassel - School of Art and Design Kassel Касел Хесен държавно
BTK Hochschule für Gestaltung - BTK University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
DIU Dresden International University Dresden Дрезден Саксония частно
Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart - State University of Music and Performing Arts Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Centre international de formation europeenne – CIFE Берлин Берлин частно
Akkon-Hochschule für Humanwissenschaften gemeinnützig - Akkon College of Human Sciences Берлин Берлин частно
Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf - Heinrich Heine University Düsseldorf Дюселдорф Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule Rhein Main - RheinMain University of Applied Sciences Висбаден Хесен държавно
Hochschule Bochum − Bochum University of Applied Sciences Бохум Северен Рейн Вестфалия държавно
Fachhochschule Köln - Cologne University of Applied Sciences Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно

Други университети в Олденбург

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Jade Hochschule - Jade University Олденбург Долна Саксония държавно
Carl von Ossietzky Universität Oldenburg - Carl von Ossietzky University of Oldenburg Олденбург Долна Саксония държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Leuphana Universität Lüneburg - Leuphana University of Lüneburg Люнебург Долна Саксония държавно
Carl von Ossietzky Universität Oldenburg - Carl von Ossietzky University of Oldenburg Олденбург Долна Саксония държавно
GISMA Business School Хановер Долна Саксония частно
Technische Universität Braunschweig Брауншвайг Долна Саксония държавно
Tierärztliche Hochschule Hannover - University of Veterinary Medicine Hanover Хановер Долна Саксония държавно
HAWK Hochschule Hildesheim/Holzminden/Göttingen - HAWK University of Applied Sciences and Arts Гьотинген Долна Саксония държавно
Ostfalia - Fachhochschule Braunschweig/Wolfenbüttel - University of Applied Sciences at Braunschweig/Wolfenbüttel Брауншвайг Долна Саксония държавно
Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover - University of Music, Drama and Media Hanover Хановер Долна Саксония държавно
Braunschweig University of Art - Hochschule für Bildende Künste Braunschweig Брауншвайг Долна Саксония държавно
Georg-August-Universität Göttingen - University of Göttingen Гьотинген Долна Саксония държавно