Carl von Ossietzky Universität Oldenburg - Carl von Ossietzky University of Oldenburg

изпрати на приятел           принтирай
Град Олденбург
Област Долна Саксония
Държава Германия
Вид Университет
Език на обучение Английски език, Руски език, Френски език, Испански език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Ammerländer Heerstr. 114-118 Уебсайт http://www.uni-oldenburg.de/
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Carl von Ossietzky Universität Oldenburg (Carl von Ossietzky University of Oldenburg) е един от най-добрите и известни немски университети в северозападната част на Германия (намира се в град Олденбург на територията на федерална провинция Долна Саксония). Висшето учебно заведение е специализирано в областта на висококачественото интердисциплинарно висше образование. Понастоящем в Университета Карл фон Осиецки Олденбург се обучават около 12 110 студенти от целия свят. Висшето училище предлага на кандидат-студентите от всички континенти висококачествени бакалавърски и магистърски програми в области на академичното знание от рода на: обществени науки, педагогика, право, икономика, компютърни науки, лингвистика, културни науки, чуждестранни филологии, изкуства, визуална култура, история, протестантска теология, философия, спортни науки, естествени науки, математика, биология, физика, химия, психология, здравеопазване и т.н.

Carl von Ossietzky University of Oldenburg е създаден през 1973 г., но се опира на големите академични традиции в своя регион, датиращи още от 18 век. През годините до наши дни висшето учебно заведение значително разраства обема на своята комплексна дейност и понастоящем се нарежда сред най-популярните германски университети. През 2012 г. към висшето училище започва да функционира и медицински факултет, който е част от мащабния проект European Medical School Oldenburg-Groningen (EMS), представляващ кооперация между Carl von Ossietzky Universität Oldenburg, Грьонингенския университет (Нидерландия) и няколко солидни регионални здравни заведения.

Университетът Карл фон Осиецки Олденбург е известен в цялата страна със своето висококачествено обучение на учители, което е негова собствена запазена марка още от самото начало на съществуването му. Висшето училище развива активна научноизследователска дейност, като работи усилено с множество научни институти от региона. Университетът също така е известен с качественото си обучение по компютърни науки, акустика, както и с програмите си с международна насоченост по възобновяеми източници на енергия, изследвания на пола и невробиология. Carl von Ossietzky Universität Oldenburg активно се грижи за пълноценното уплътняване на свободното време на своите възпитаници. За целта към университета функционират множество студентски клубове по интереси, театър, специализирано културно бюро, кино и т.н.

Висшето учебно заведение разполага и с модерна, и богата материална база, и образователна инфраструктура в рамките на своите два кампуса намиращи се в град Олденбург. Университетът Карл фон Осиецки Олденбург има и голяма международна активност, като е сключил споразумения за студентски и академичен обмен, както и за комплексно сътрудничество, с 105 висши училища от 44 страни, като същевременно и е традиционно силен участник в интернационални програми от типа на Еразмус. За своята цялостна дейност Carl von Ossietzky Universität Oldenburg е носител и на редица престижни национални награди.

Програма

Един от най-висококачествените многопрофилни немски университети - Carl von Ossietzky Universität Oldenburg (Carl von Ossietzky University of Oldenburg) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета Карл фон Осиецки Олденбург е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Образователният процес в Carl von Ossietzky University of Oldenburg се провежда в рамките на неговите факултети: по педагогика и образование, по компютърни науки, право и икономика, по лингвистика и културни науки, по обществени науки, по математика и естествени науки и по медицина и здравни науки.
Учебната година в един от най-добрите многопрофилни университети в Германия през последните години - Carl von Ossietzky Universität Oldenburg (Carl von Ossietzky University of Oldenburg) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Университета Карл фон Осиецки Олденбург са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

На територията на кампуса на университета се намира един от най-големите спортни центрове в провинцията Долна Саксония. Предлагат се над 50 различни вида спорт. Таксите за участие във всеки спорт са индивидуални, като за някои спортове няма такси.

Град

Олденбург е град намиращ се в западната част на федералната провинция Долна Саксония между Бремен и Гьотинген. Той има население от около 160 000 души и територия от 102,96 кв. км. Като един от най-големите градове в рамките на Долна Саксония, Олденбург има редица културно-исторически забележителности и туристически атракции. Някои от по-известните от тях са: дворецът от 17 век, притежаващ колекция от картини на Тишбайн, библиотека с около 55 000 тома, сбирка от медни гравюри и др.; Картинната галерия „Августеум”, Обществената библиотека, статуите на философа Хербарт и херцог Фридрих-Лудвиг и др. Особен интерес за туристите представлява и Музеят посветен на живота и творчеството на един от най-значителните немски следвоенни художници – Хорст Янсен.През 1973 година в Олденбург се открива престижният местен университет „Carl von Ossietzky”, в който понастоящем се обучават около 9500 студенти от страната и света. Това висше учебно заведение през годините си завоюва статута на едно от най-добрите в северозападната част на Германия и е профилирано в интердисциплинарните специалности. Университетът „Carl von Ossietzky” е известен и със своята богата на редки растителни видове ботаническа градина - Botanischer Garten Oldenburg. В Олденбург функционират още две престижни висши училища – Университетът за приложни науки Jade Fachhochschule и Университетът за съвременни медии RAB-Bildungszentrum für moderne Medien. Градът е и родно място на изтъкнати личности като философите Карл Ясперс и Йохан Хербарт, музикантът Дитер Болен и др.

Специалности


Бакалавър
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Стопанска информатика 1 3  Октомври 500 € ( на семестър )
Информатика 1 3  Октомври 500 € ( на семестър )
Стопански науки 1 3  Октомври 500 € ( на семестър )

Магистър
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Приложни науки за музиката 1 2  Октомври 500 € ( на семестър )
Биология 1 2  Октомври 500 € ( на семестър )
Кооперативно и европейско право 1 1  Октомври 500 € ( на семестър )
Инженерна физика 1 2  Октомври 500 € ( на семестър )
Английска филология 1 2  Октомври 500 € ( на семестър )
Европейска история 1 2  Октомври 500 € ( на семестър )
Аудиология и техника за слуха 1 1  Октомври 500 € ( на семестър )
Информатика 1 1  Октомври 500 € ( на семестър )
Информационно право 1 2  Октомври 500 € ( на семестър )

MBA
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Управление на образованието 1 3  Октомври 500 € ( на семестър )

Кандидатсване

Бакалавър
Допълнително се заплаща
  Такса към студентския съвет - 74.00 €
  Семестриален билет - 97.00 €
  Други разходи (свързани с учебния процес) - 70.00 €
  Медицински осигуровки - 60.00 €
  Настаняване - 300.00 €
Магистър
Допълнително се заплаща
  Такса към студентския съвет - 74.00 €
  Семестриален билет - 97.00 €
  Други разходи (свързани с учебния процес) - 70.00 €
  Медицински осигуровки - 60.00 €
  Настаняване - 300.00 €
MBA
Допълнително се заплаща
  Такса към студентския съвет - 74.00 €
  Семестриален билет - 97.00 €
  Други разходи (свързани с учебния процес) - 70.00 €
  Медицински осигуровки - 60.00 €
  Настаняване - 300.00 €

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири

Описание

Университет Олденбург предлага на своите студенти няколко възможности за престой по време на семестъра. Студентско общежитие, частни квартири и други. Общежитията са 6 на брой, всичките разположение в непосредствена близост до университета. Средният наем възлиза около 300 ? месечно. В цената са включени консумативите. Който търси жилище в Германия трябва да е много упорит, постоянен и настоятелен. Общежитията са препълнени, а списъците с чакащи – дълги. Кандидатите за хубавите и изгодни откъм цена жилища са много. Опитът показва, че жилищната криза е най-голяма в периода около началото на академичната година – октомври или ноември, както и април и май. Затова е препоръчително търсенето на общежитие да започне поне 3-4 месеца преди започването на следването. Студентско общежитие: Кандидат-студентът попълва заявка, качена на сайта на студентската организация (Studentenwerk Oldenburg) на Университет Олденбург, попълва я и я изпраща или по поща, или по е-майл на посочените в заявката адреси. Кандидатът получава обратен отговор до 14 работни дни след изпращането на заявката. Частна квартира: Кандидат-студентът трябва сам да намери информация за предоставените квартири посредством: Обяви във вестниците, информационните табла на ВУЗ-овете, централите за търсене на квартири, Интернет, борси за наемане на жилища и агенции за недвижими имоти.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Fresenius - Fresenius University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен частно
Ostfalia - Fachhochschule Braunschweig/Wolfenbüttel - University of Applied Sciences at Braunschweig/Wolfenbüttel Брауншвайг Долна Саксония държавно
Staatliche Akademie der Bildenden Künste Karlsruhe - State Academy of Fine Arts Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
International School of Management – ISM Дортмунд Северен Рейн Вестфалия частно
Hochschule Bremen - University of Applied Sciences Bremen Бремен Бремен държавно
Pädagogische Hochschule Freiburg - Freiburg University of Education Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Universität Potsdam - University of Potsdam Потсдам Бранденбург държавно
HAWK Hochschule Hildesheim/Holzminden/Göttingen - HAWK University of Applied Sciences and Arts Гьотинген Долна Саксония държавно
HafenCity Universität Hamburg - HafenCity University Hamburg Хамбург Хамбург държавно
HMKW Hochschule für Medien, Kommunikation und Wirtschaft Берлин Берлин частно

Други университети в Олденбург

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Jade Hochschule - Jade University Олденбург Долна Саксония държавно
Carl von Ossietzky Universität Oldenburg - Carl von Ossietzky University of Oldenburg Олденбург Долна Саксония държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Braunschweig University of Art - Hochschule für Bildende Künste Braunschweig Брауншвайг Долна Саксония държавно
Universität Osnabrück - University of Osnabrück Оснабрюк Долна Саксония държавно
Hochschule Hannover - University of Applied Sciences and Art Hannover Хановер Долна Саксония държавно
Carl von Ossietzky Universität Oldenburg - Carl von Ossietzky University of Oldenburg Олденбург Долна Саксония държавно
Ostfalia - Fachhochschule Braunschweig/Wolfenbüttel - University of Applied Sciences at Braunschweig/Wolfenbüttel Брауншвайг Долна Саксония държавно
Leuphana Universität Lüneburg - Leuphana University of Lüneburg Люнебург Долна Саксония държавно
HAWK Hochschule Hildesheim/Holzminden/Göttingen - HAWK University of Applied Sciences and Arts Гьотинген Долна Саксония държавно
GISMA Business School Хановер Долна Саксония частно
Georg-August-Universität Göttingen - University of Göttingen Гьотинген Долна Саксония държавно
Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover - University of Music, Drama and Media Hanover Хановер Долна Саксония държавно