Fachhochschule Dresden – University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Дрезден
Област Саксония
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране частно Адрес Gasanstaltstrasse 3, 01237 Dresden, Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Fachhochschule Dresden – University of Applied Sciences (FHD) е един от най-новите, модерни и много амбициозни частни немски университети за приложни науки. Висшето учебно заведение е официално признато от германските държавни и федерални органи още от самото си създаване през 2010 г., и има всички необходими акредитации за своята академична и образователна дейност. Понастоящем в Дрезденския университет за приложни науки (FHD) се обучават близо 300 студенти от цяла Германия и света от един висококвалифициран преподавателски и административен персонал. Въпреки относително малките си размери и краткото си съществуване, Fachhochschule Dresden се нарежда сред най-бързо развиващите се млади, частни германски университети, не само в рамките на федерална провинция Саксония и територията на бившето ГДР.

В своите два факултета - по мениджмънт и по дизайн, висшето училище предлага на чуждестранните кандидат-студенти висококачествени бакалавърски програми в сфери на академичното знание като: туризъм, мениджмънт, организиране на прояви, мениджмънт и социална дейност, социални грижи, здравеопазване, бизнес администрация, дизайн, медии, компютърни науки, медиен дизайн, моден дизайн, графичен дизайн. Висшето учебно заведение разполага с модерна и отлично устроена материална база и образователна инфраструктура, разположени в рамките на неговите два централни учебни корпуса намиращи се на територията на град Дрезден.

Програма

Един от най-бързо проспериращите млади частни германски университети - Fachhochschule Dresden – University of Applied Sciences (FHD) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света редица бакалавърски и други видове програми в най-разнообразни сфери на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето училище са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Дрезденския университет за приложни науки е 3-4 години. Образователният процес в Fachhochschule Dresden се провежда в рамките на неговите два факултета – по дизайн и по мениджмънт. В тях на чуждестранните кандидат-студенти биват предлагани висококачествени програми в области на университетското знание от типа на: бизнес администрация, дизайн, медии, компютърни науки, медиен дизайн, моден дизайн, графичен дизайн, туризъм, мениджмънт, организиране на прояви, мениджмънт и социална дейност, социални грижи, здравеопазване и т.н.
Учебната година в един от най-новите и амбициозни частни германски университети за приложни науки - Fachhochschule Dresden – University of Applied Sciences (FHD) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето училище неговите студенти имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове насочени към повишаването на техните социални, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички сертификати, дипломи и специалности на Дрезденския университет за приложни науки са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Fachhochschule Dresden – University of Applied Sciences (FHD) в течение на своето следване в Германия могат по-интензивно или предимно за разтоварване през свободното си от занятия време да упражняват множество видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт с помощта на модерните спортни съоръжения на самото висше учебно заведение, както и на редица специализирани комплекси, центрове и зали разположени на територията на град Дрезден и региона. Администрацията на Университета за приложни науки Дрезден регулярно организира и пътувания с учебна цел, както и екскурзии, до редица градове и региони с туристически и културно-исторически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Дрезден е столицата на провинцията Саксония, намираща се в югоизточна Германия. Градът е известен и като културната столица на Германия, заради уникалните си архитектурни забележителности – Frauenkirche, das Grüne Gewölbe, Zwinger, многобройни музеи, както и исторически места, дворци – Pilnitz – и паркове. Градът лежи на река Елба, една от най-големите реки в Германия. Населението на града наброява около 500 000 души. Много известен е Дрезденският панаир, състоящ се в началото на месец Август, привличащ много туристи от съседни провинции, както и много чужденци. Дрезден е и също така важен икономически и технически център. Седалище в града има най-голямата фирма за микропроцесорна техника – АМD, AMTC, XENON както и много водещи в областта на машиностроенето, проектирането, инженерният дизайн и нанотехнологиите фирми – NUKEM, BIOP, CREAVAC, Namos Gmbg, Namlab и други.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Fachhochschule Dresden – University of Applied Sciences (FHD) не разполага със собствени общежития, които да се намират в рамките на неговите учебни корпуси, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна и комплексна консултантска и информационна помощ на студентите идващи от чужбина по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от главните възможности пред възпитаниците на частното висше училище е свързана с настаняване в резиденциите стопанисвани от регионалните клонове на различни немски национални академични организации. Друга опция пред студентите на Дрезденския университет за приложни науки е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Особено разпространена практика сред учащите се от град Дрезден е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват и общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für bildende Künste Hamburg - University of Fine Arts of Hamburg Хамбург Хамбург държавно
Hochschule Bremerhaven - Bremerhaven University of Applied Sciences Бремерхафен Бремен държавно
Universität Duisburg-Essen - University of Duisburg-Essen Есен Северен Рейн Вестфалия държавно
Wilhelm Büchner Hochschule – Private Fernhochschule Darmstadt - Wilhelm Büchner Private University of Applied Sciences Пфунгщад Хесен частно
internationale filmschule köln - international filmschool cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно
Hochschule Koblenz - Koblenz University of Applied Sciences Кобленц Рейнланд Пфалц държавно
Freie Universität Berlin Берлин Берлин държавно
Evangelische Fachhochschule Darmstadt - Protestant University of Applied Sciences in Darmstadt Дармщад Хесен частно
Universität Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Musikhochschule Lübeck - Lübeck Academy of Music Любек Шлезвиг-Холщайн държавно

Други университети в Дрезден

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Technische Universität Dresden - Dresden University of Technology Дрезден Саксония държавно
Evangelische Hochschule für Soziale Arbeit Dresden – University of Applied Sciences for Social Work Дрезден Саксония частно
Palucca Hochschule für Tanz Dresden - Palucca School Dresden - University of Dance Palucca Дрезден Саксония държавно
Hochschule für Bildende Künste Dresden - Dresden Academy of Fine Arts Дрезден Саксония държавно
DIU Dresden International University Dresden Дрезден Саксония частно
Fachhochschule Dresden – University of Applied Sciences Дрезден Саксония частно
Hochschule fuer Musik Carl Maria von Weber - Dresden University of Music Дрезден Саксония държавно
Hochschule für Technik und Wirtschaft Dresden - Dresden University of Applied Sciences Дрезден Саксония държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Evangelische Hochschule für Soziale Arbeit Dresden – University of Applied Sciences for Social Work Дрезден Саксония частно
HHL Leipzig Graduate School of Management Лайпциг Саксония частно
Hochschule für Bildende Künste Dresden - Dresden Academy of Fine Arts Дрезден Саксония държавно
Westsächsische Hochschule Zwickau - University of Applied Sciences Zwickau Цвикау Саксония държавно
Hochschule für Musik und Theater "Felix Mendelssohn Bartholdy" Leipzig - University of Music and Theatre "Felix Mendelssohn Bartholdy" Лайпциг Саксония държавно
Hochschule für Grafik und Buchkunst - Academy of Visual Arts Leipzig Лайпциг Саксония държавно
Technische Universität Chemnitz - Chemnitz University of Technology Кемниц Саксония държавно
Hochschule Zittau/Görliz - Zittau/Görlitz University of Applied Sciences Цитау/Гьорлиц Саксония държавно
Hochschule Mittweida - University of Applied Sciences Mittweida Митвайда Саксония държавно
Fachhochschule Dresden – University of Applied Sciences Дрезден Саксония частно