Palucca Hochschule für Tanz Dresden - Palucca School Dresden - University of Dance Palucca

изпрати на приятел           принтирай
Град Дрезден
Област Саксония
Държава Германия
Вид Колеж за изкуство, музика и кино
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Basteiplatz 4 Dresden 01277 Sachsen
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule für Tanz Dresden (Palucca School Dresden - University of Dance) е един от най-прочутите саксонски и германски университети, предлагащи висококачествено образование на световно ниво в областта на изкуствата. Танцовият университет Палука има дълга и колоритна история от своето основаване през 1925 година (първоначално под формата на частно танцово висше училище) до наши дни. Понастоящем известното висше учебно заведение предлага отлични бакалавърски и магистърски програми в области като балет, модерен танц, хореография, танцова педагогика и т.н. на кандидат-студентите от целия свят.

Palucca School Dresden - University of Dance е създаден в средата на 20-те години на миналия век от известния за времето си танцьор Палука. През годините висшето училище натрупва престиж и солидно влияние и се прочува като една от най-добрите танцови школи не само в Германия, но и в Европа. Предлаганото от него висококачествено висше образование се базира на интердисциплинарния подход, основан на симбиозата между класическия балет, модерния танц, хореографията и танцовата педагогика. Palucca School Dresden - University of Dance притежава чудесна съвременна материална база и образователна инфраструктура. Учебните му сгради са големи и просторни, дело на едни от най-добрите дрезденски архитекти от миналото и създават за студентите му една уютна и много креативна арт атмосфера за обучение и развитие.

От 2006 година висшето учебно заведение започва да работи в тясно сътрудничество и с прочутия Семперопер балет по специална програма, насочена към поощряването на бъдещата професионална, кариерна и артистична реализация на неговите възпитаници. Танцовият университет Палука предоставя големи възможности и по отношение на международната реализация на студентите си, благодарение на съвместната му работа по линия на академичния и творчески обмен с висши училища с подобен профил от страни като: Австрия, Канада, Франция, Нидерландия, Русия, Естония, САЩ и т.н. Понастоящем, поради високите качества на образователния процес във висшето учебно заведение и останалите му комплексни академични и артистични достойнства, в Hochschule für Tanz Dresden се обучават голям брой учащи се от всички континенти.

Програма

Всички специалности, сертификати и дипломи на висшето учебно заведение за танцово изкуство са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Palucca School Dresden - University of Dance е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. В рамките на своя дрезденски кампус и разнообразни по профил учебни сгради Hochschule für Tanz Dresden предлага програми и курсове в сфери като: класически балет, модерен танц, танцова педагогика, хореография и много други.
Учебната година в един от най-добрите и висококачествени германски университети, функциониращи в сферата на висшето образование по танцови изкуства - Hochschule für Tanz Dresden (Palucca School Dresden - University of Dance) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове за повишаване на техните социални, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Palucca School Dresden - University of Dance са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Hochschule für Tanz Dresden (Palucca School Dresden - University of Dance) по време на своето обучение имат възможност по-активно или просто за удоволствие и разтоварване да се занимават с редица видове спортна и физическа дейност. Това става факт, благодарение на множеството зали, центрове и комплекси, намиращи се на територията на град Дрезден и региона, с които ръководството на висшето учебно заведение си сътрудничи. Администрацията на Palucca School Dresden - University of Dance редовно организира и екскурзии, гастроли и пътувания с учебна цел за своите възпитаниците до различни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина. Висшето танцово училище предлага и допълнителни услуги като постоянна физиотерапевтична помощ и консултация. В нейните рамки висококвалифицирани немски специалисти се грижат за здравето и добрата физическа кондиция на учащите се. Последните биват обучавани на специални техники за релаксация и множество други полезни методики, пряко свързани с процеса на обучение. Студентите под ръководството на физиотерапевтите правят също така гимнастически и други упражнения за краката и мускулите на цялото тяло с профилактичен и лечебен характер. С тяхна помощ те поддържат една перманентно добра физическа форма по време на образователния процес и артистичните си изяви. Към Palucca School Dresden - University of Dance функционира и специализиран фитнес център, в рамките на който на студентите се предлагат и услуги като лечебна гимнастика, електротерапия, масаж, разтегателни упражнения и т.н. Висшето учебно заведение предлага и голям брой допълнителни курсове по различни видове танци, които учащите се могат да запишат, освен своята пряка профилирана специалност.

Град

Дрезден е столицата на провинцията Саксония, намираща се в югоизточна Германия. Градът е известен и като културната столица на Германия, заради уникалните си архитектурни забележителности – Frauenkirche, das Grüne Gewölbe, Zwinger, многобройни музеи, както и исторически места, дворци – Pilnitz – и паркове. Градът лежи на река Елба, една от най-големите реки в Германия. Населението на града наброява около 500 000 души. Много известен е Дрезденският панаир, състоящ се в началото на месец Август, привличащ много туристи от съседни провинции, както и много чужденци. Дрезден е и също така важен икономически и технически център. Седалище в града има най-голямата фирма за микропроцесорна техника – АМD, AMTC, XENON както и много водещи в областта на машиностроенето, проектирането, инженерният дизайн и нанотехнологиите фирми – NUKEM, BIOP, CREAVAC, Namos Gmbg, Namlab и други.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Хостели
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Hochschule für Tanz Dresden (Palucca School Dresden - University of Dance) няма собствени студентски общежития, които да са разположени на територията на неговия кампус, висшето учебно заведение оказва активна помощ на своите чуждестранни възпитаниците по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване, посредством регионалната академична организация Studentenwerk Dresden. Последната предлага различни видове настаняване от типа на: обществени студентски резиденции, малки индивидуални апартаменти, единични или двойни стаи в колективно наети апартаменти (с използване на общи помещения от рода на хол, баня, кухня, трапезария, перално и др.). Възпитаниците на Palucca School Dresden - University of Dance имат възможност и сами да си намерят подходящо битово устройване, излизайки на частна квартира, на свободен наем.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Anhalt - Anhalt University of Applied Sciences Кьотен Саксония-Анхалт държавно
Hochschule für Musik Karlsruhe - University of Music Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
EBC Hochschule - EBC University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Quadriga Hochschule Berlin - Quadriga University of Applied Social Sciences Berlin Берлин Берлин частно
Universität Stuttgart - University of Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Musikhochschule Lübeck - Lübeck Academy of Music Любек Шлезвиг-Холщайн държавно
Technische Universität Braunschweig Брауншвайг Долна Саксония държавно
Hochschule for Jewish Studies - College of Jewish Studies Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Universität Augsburg Аугсбург Бавария държавно
Humboldt-Universität zu Berlin - Humboldt University of Berlin Берлин Берлин държавно

Други университети в Дрезден

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Palucca Hochschule für Tanz Dresden - Palucca School Dresden - University of Dance Palucca Дрезден Саксония държавно
Hochschule für Technik und Wirtschaft Dresden - Dresden University of Applied Sciences Дрезден Саксония държавно
Technische Universität Dresden - Dresden University of Technology Дрезден Саксония държавно
Evangelische Hochschule für Soziale Arbeit Dresden – University of Applied Sciences for Social Work Дрезден Саксония частно
Fachhochschule Dresden – University of Applied Sciences Дрезден Саксония частно
Hochschule fuer Musik Carl Maria von Weber - Dresden University of Music Дрезден Саксония държавно
Hochschule für Bildende Künste Dresden - Dresden Academy of Fine Arts Дрезден Саксония държавно
DIU Dresden International University Dresden Дрезден Саксония частно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Internationales Hochschulinstitut Zittau IHI - International Institute of Higher Education Zittau Цитау Саксония държавно
Evangelische Hochschule für Soziale Arbeit Dresden – University of Applied Sciences for Social Work Дрезден Саксония частно
Hochschule für Telekommunikation Leipzig - University of Applied Sciences of Leipzig Лайпциг Саксония частно
Hochschule Zittau/Görliz - Zittau/Görlitz University of Applied Sciences Цитау/Гьорлиц Саксония държавно
Technische Universität Chemnitz - Chemnitz University of Technology Кемниц Саксония държавно
Hochschule fuer Musik Carl Maria von Weber - Dresden University of Music Дрезден Саксония държавно
Hochschule für Grafik und Buchkunst - Academy of Visual Arts Leipzig Лайпциг Саксония държавно
Technische Universität Bergakademie Freiberg - Freiberg University of Mining and Technology Фрайбург Саксония държавно
DPFA Hochschule Sachsen Цвикау Саксония частно
Palucca Hochschule für Tanz Dresden - Palucca School Dresden - University of Dance Palucca Дрезден Саксония държавно