Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main - Frankfurt University of Music and Performing Arts

изпрати на приятел           принтирай
Град Франкфурт на Майн
Област Хесен
Държава Германия
Вид Колеж за изкуство, музика и кино
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Eschersheimer Landstra?e 29-39 D 60322 Frankfurt am Main
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main (Frankfurt University of Music and Performing Arts, HfMDK) е единственият германски университет за музикално, театрално и танцово изкуство на територията на федерална провинция Хесен. Централният, разполагащ с отлична богата и модерна материална база и образователна инфраструктура, кампус на висшето учебно заведение се намира в град Франкфурт на Майн. Образователните експерти наричат HfMDK уникално висше училище, заради високите комплексни качества на предлаганото от него обучение. Понастоящем в него учат около 900 студенти от Германия, цяла Европа и света. Те се обучават от един висококвалифициран преподавателски състав, състоящ се от едни от най-добрите немски и международни специалисти в областта на отделните изкуства (общо над 400 на брой).

Frankfurt University of Music and Performing Arts е един от най-добрите германски университети в сферата на музиката, театъра и танца. HfMDK активно си сътрудничи по различни програми и проекти с едни от най-добрите театри, музеи, оперни и музикални сцени и танцови състави от страната на Гьоте. Това предоставя допълнително големи възможности, по отношение на професионалната и кариерна реализация на неговите възпитаници още от студентската скамейка. Ежегодно във висшето учебно заведение се дипломира голям брой отлично подготвени и висококвалифицирани млади инструменталисти, певци, композитори, диригенти, танцьори, режисьори, актьори и т.н. Те традиционно се радват на една отлична професионална реализация както в Германия, така и по целия свят.

Същевременно Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main е и една от най-важните културни институции в рамките на Франкфурт и провинция Хесен. Висшето училище ежегодно организира (или взема активно участие в) около 2000 обществени културни събития с най-разнообразен профил. Историята на висшето учебно заведение започва още през 1878 година, когато започват да функционират някои от неговите институционални предшественици в град Франкфурт. В сегашния си вид Frankfurt University of Music and Performing Arts е създаден през 1938 г. През изминалите десетилетия в този прочут германски университет за изкуства са преподавали едни от най-изтъкнатите специалисти в областта на музиката, танца, театъра и т.н., както и в него са се дипломирали едни от най-известните немски, европейски и световни музиканти, танцьори, актьори, режисьори, композитори, диригенти и др.

Програма

Един от най-известните и висококачествени немски университети за изкуства - Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main (Frankfurt University of Music and Performing Arts, HfMDK) предлага отлични бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от целия свят. Всички специалности, сертификати и дипломи на франкфуртското висше учебно заведение са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Frankfurt University of Music and Performing Arts е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Към настоящия момент Frankfurt University of Music and Performing Arts предлага на кандидат-студентите от всички континенти програми и курсове в сфери от типа на: музика, танцово изкуство, театрално изкуство, композиране, музикология, диригентство, театрална режисура и много други.
Учебната година в един от най-висококачествените германски университети за изкуства - Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main (Frankfurt University of Music and Performing Arts, HfMDK) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение, неговите студенти имат възможност да се включат и в редица допълнителни курсове за повишаване на техните обществени, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички сертификати, дипломи и специалности на Frankfurt University of Music and Performing Arts са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main (Frankfurt University of Music and Performing Arts, HfMDK) по време на своето образование в Германия имат възможност активно или просто за удоволствие и разтоварване в свободната си от занятия част от деня да се занимават с различни видове спортна и физическа дейност. Това става факт, посредством множеството зали, центрове и комплекси, намиращи се на територията на град Франкфурт и региона, с които ръководството на висшето учебно заведение си сътрудничи. Администрацията на Frankfurt University of Music and Performing Arts по време на учебната година организира и голям брой пътувания с образователна цел, екскурзии, гастроли и т.н. до различни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Франкфурт е финансовата столица на Германия и също така градът с най – разнообразна култура. Гордее се с най – голям брой чужденци. Франкфурт е един от само 4 Европейски града, които имат значим брой небостъргачи. С десет небостъргача ( в това число сгради по – високи от 150 м) през 2004 год., Франкфурт е вторият след Париж – с дванайсет небостъргача, но преди Лондон с осем небостъргача и Москва – със седем. С неговите дълги улици от музеи и неговите небостъргачи, както и историческата част, Франкфурт е град, който слива новото и старото време. Интересна страна за разглеждане във Франкфурт включително старите къщи Sachsenhausen познати още като областта с “винените ябълки”, където може да намерите повече от 20 бара и ресторанти в тази малка област. Там е също така и Франкфуртската стара опера, която функционира като концертна зала. Дори можете да се изкачите до върха на главната кула, откъдето имате гледка към целия регион. Както и палмовите градини, зоологическа градина и вечните ресторанти, във Франкфурт винаги ще има нещо за правене. Франкфурт продължава да държи някои от най – традиционните храни и напитки. Със сигурност трябва да опитате от ябълковото вино, да ядете от горещите франкфуртски наденици или аромата и насладата от свинско месо и котлети с немско кисело зеле. Има също така изобилие от фестивали и зимата бъдете сигурни, че ще посетите стария град във Франкфурт и да опитате франкфуртския коледен пазар.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Хостели
-Свободен наем
-Студентска къща

Описание

Въпреки, че Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main (Frankfurt University of Music and Performing Arts, HfMDK) няма собствени общежития, администрацията на висшето учебно заведение оказва консултантска и информационна помощ на студентите идващи от чужбина по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Чуждестранните учащи се имат възможност да избират между множество видове настаняване на територията на град Франкфурт и региона. Единият вид от тях е свързан със студентските общежития, намиращи се в близост до централния корпус на HfMDK, стопанисвани от локалната академична организация Studentenwerk. Съществува също така възможност възпитаниците на Frankfurt University of Music and Performing Arts да наемат колективно апартамент във Франкфурт под формата на нанасяне в индивидуални стаи с използване на общи помещения от типа на баня, хол, кухня, трапезария, перално и т.н. Месечните наеми за квартира или настаняване на територията на Франкфурт на Майн варират в зависимост от големината на предлаганите помещения, района, в който те се намират, обема на допълнителните услуги, влизащи в общата цена и др. Към настоящия момент те са от порядъка на около 240-420 евро.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Technische Universität Dortmund - Technical University of Dortmund Дортмунд Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule Mannheim - Mannheim University of Applied Sciences Манхайм Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Akademie der Bildenden Künste Karlsruhe - State Academy of Fine Arts Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart - State University of Music and Performing Arts Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Georg-August-Universität Göttingen - University of Göttingen Гьотинген Долна Саксония държавно
Gottfried Wilhelm Leibniz Universität Hannover Хановер Долна Саксония държавно
Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg - Heidelberg University Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg Ерланген/Нюрнберг Бавария държавно
Fachhochschule Bielefeld - Bielefeld University of Applied Sciences Билефелд Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule Augsburg — Augsburg University of Applied Sciences Аугсбург Бавария държавно

Други университети в Франкфурт на Майн

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Städelschule - Staatliche Hochschule für Bildende Künste Франкфурт на Майн Хесен държавно
Fachhochschule Frankfurt am Main - Frankfurt University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен държавно
Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main - Johann Wolfgang Goethe University Франкфурт на Майн Хесен държавно
Hochschule Fresenius - Fresenius University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен частно
Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main - Frankfurt University of Music and Performing Arts Франкфурт на Майн Хесен държавно