Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main - Johann Wolfgang Goethe University

изпрати на приятел           принтирай
Град Франкфурт на Майн
Област Хесен
Държава Германия
Вид Университет
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Goethe-Universität Frankfurt Senckenberganlage 31 60325 Frankfurt am Main
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main (Johann Wolfgang Goethe University) се нарежда в списъка на десетте най-добри и престижни университети в Германия. Той има четири кампуса намиращи се в един от най-високоразвитите немски и европейски градове – Франкфурт на Майн. Понастоящем известното висше учебно заведение предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от целия свят в области на академичното знание като: право, икономика, бизнес администрация, спорт, психология, история, философия, теология, езици, филологии, науки за земята, културология, компютърни науки, физика, химия, биохимия, фармация, медицина, биология и много други.

Johann Wolfgang Goethe University е създаден през 1914 година под формата на граждански университет и първоначално се финансира от богатите граждани на град Франкфурт, които изповядвали либерални, модерни за времето си идеи. Висшето учебно заведение носи името на Йохан Волфганг фон Гьоте, световноизвестният поет и писател, който е и един от най-прочутите франкфуртски граждани. С течение на годините Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main значително се разраства и в настоящия момент е един от водещите и най-големи германски университети. Понастоящем в неговите 16 департамента се обучават около 39 000 студенти от цяла Европа и света.

От Johann Wolfgang Goethe University през годините са излезли цели 14 нобелови лауреати (както и 11 носители на най-висшата награда за наука в Германия – наградата Лайбниц). След най-знаменитите му възпитаници са Теодор Адорно, Юрген Хабермас, Макс Борн, Валтер Герлах и много други. Университетът е и домът на прочутата Франкфуртска школа във философията и социалните науки. Неговият Институт за социални науки и до днес е световноизвестна, запазена марка в сферата на социологията. Традиционно най-силните академични области в Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main са правото, историята, икономиката, финансите, науките за живота, фармакологията, африканските изследвания и много други. Бизнес училището към университета „Гьоте” е също сред най-известните и престижни в Европа и света. Висшето учебно заведение се намира традиционно в челото на най-представителните и влиятелни национални и международни академични рейтинги и класации. Не на последно място, Johann Wolfgang Goethe University притежава чудесна, богата и високотехнологизирана материална база и образователна инфраструктура, в рамките на своите четири кампуса разположени в едни от най-хубавите райони на град Франкфурт. Благодарение на своите комплексни академични и научноизследователски достойнства, университетът се радва на традиционно големия интерес от страна на кандидат-студентите от всички континенти.

Програма

Един от най-добрите и висококачествени топ университети в Германия - Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main (Johann Wolfgang Goethe University) предлага отлични бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от целия свят в множество разнообразни сфери на академичното знание. Всички специалности, сертификати и дипломи на престижното висше учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Johann Wolfgang Goethe University е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Образователният процес в Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main се осъществява в рамките на неговите факултети: по право, по бизнес администрация и икономика, по социални науки, по педагогика, по спорт и психология, по теология (протестантска и католическа), по философия и история, по езици и културни изследвания, по нови филологии, по геонауки, по компютърни науки и математика, по физика, по биохимия, химия и фармация, по бионауки, по медицина и във висшето университетско училище наречено GRADE Graduate School.
Учебната година в един от лидерите в сферата на най-висококачественото висше образование в Германия - Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main (Johann Wolfgang Goethe University) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове за повишаване на техните социални, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички сертификати, дипломи и специалности на Johann Wolfgang Goethe University са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main (Johann Wolfgang Goethe University) по време на своето следване в Германия имат възможност да упражняват редица видове спортна и физическа дейност. Това става факт с помощта на множество центрове, зали и комплекси, намиращи се на територията на Франкфурт на Майн и региона, с които ръководството на висшето учебно заведение си сътрудничи. Администрацията на Johann Wolfgang Goethe University регулярно организира и екскурзии, и пътувания с учебна цел до редица градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Франкфурт е финансовата столица на Германия и също така градът с най – разнообразна култура. Гордее се с най – голям брой чужденци. Франкфурт е един от само 4 Европейски града, които имат значим брой небостъргачи. С десет небостъргача ( в това число сгради по – високи от 150 м) през 2004 год., Франкфурт е вторият след Париж – с дванайсет небостъргача, но преди Лондон с осем небостъргача и Москва – със седем. С неговите дълги улици от музеи и неговите небостъргачи, както и историческата част, Франкфурт е град, който слива новото и старото време. Интересна страна за разглеждане във Франкфурт включително старите къщи Sachsenhausen познати още като областта с “винените ябълки”, където може да намерите повече от 20 бара и ресторанти в тази малка област. Там е също така и Франкфуртската стара опера, която функционира като концертна зала. Дори можете да се изкачите до върха на главната кула, откъдето имате гледка към целия регион. Както и палмовите градини, зоологическа градина и вечните ресторанти, във Франкфурт винаги ще има нещо за правене. Франкфурт продължава да държи някои от най – традиционните храни и напитки. Със сигурност трябва да опитате от ябълковото вино, да ядете от горещите франкфуртски наденици или аромата и насладата от свинско месо и котлети с немско кисело зеле. Има също така изобилие от фестивали и зимата бъдете сигурни, че ще посетите стария град във Франкфурт и да опитате франкфуртския коледен пазар.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main (Johann Wolfgang Goethe University) няма собствени студентски общежития, които да са разположени на територията на неговия кампус, висшето учебно заведение оказва активна помощ на своите възпитаници от чужбина по въпросите на техните удобно и функционално битово устройване, посредством академичната организация Studentenwerk Frankfurt. Последната стопанисва по-голямата част от студентските резиденции в град Франкфурт на Майн и предлага общо около 1850 места за учащите се от Johann Wolfgang Goethe University и от останалите ВУЗ-ове в това населено място. Studentenwerk Frankfurt осигурява най-различен тип настаняване в рамките на тези градски младежки общежития. Най-често възпитаниците на висшето учебно заведение биват устройвани в единични стаи или апартаменти (или в колективно обитавани такива с използване на общи помещения от типа на баня, хол, кухня, трапезария, перално и т.н.). Студентите на университета заплащат за подобен тип настаняване приблизително от 170 до 300 евро на месец, като в тази сума се включват и битовите разходи. Учащите се също така предварително плащат и депозит, равняващ се на наема за два месеца. За стая в колективно нает апартамент цената е малко по-висока – от 300 до 400 евро (с битовите разноски). При желание чуждестранните студенти на Johann Wolfgang Goethe University могат да се опитат да си потърсят и сами настаняване в частна квартира, излизайки на свободен наем. В този случай висшето учебно заведение им оказва пълна информационна и консултантска помощ.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Kaiserslautern - University of Applied Sciences Kaiserslautern Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно
Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf - Heinrich Heine University Düsseldorf Дюселдорф Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule für Musik Freiburg - University of Music Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart - State University of Music and Performing Arts Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Bauhaus-Universität Weimar - Bauhaus-University Weimar Ваймар Тюрингия държавно
Kunsthochschule Kassel - School of Art and Design Kassel Касел Хесен държавно
Universität Leipzig - Leipzig University Лайпциг Саксония държавно
Akademie der Bildenden Künste Nürnberg - Academy of Fine Arts Nuremberg Нюрнберг Бавария държавно
Hochschule für angewandtes Management Campus Berlin Берлин Берлин частно
ESCP Europe Campus Berlin Берлин Берлин частно

Други университети в Франкфурт на Майн

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Frankfurt am Main - Frankfurt University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен държавно
Städelschule - Staatliche Hochschule für Bildende Künste Франкфурт на Майн Хесен държавно
Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main - Johann Wolfgang Goethe University Франкфурт на Майн Хесен държавно
Hochschule Fresenius - Fresenius University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен частно
Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main - Frankfurt University of Music and Performing Arts Франкфурт на Майн Хесен държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Fresenius - Fresenius University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен частно
Hochschule Fulda - Fulda University of Applied Sciences Фулда Хесен държавно
Kunsthochschule Kassel - School of Art and Design Kassel Касел Хесен държавно
Fachhochschule Frankfurt am Main - Frankfurt University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен държавно
Städelschule - Staatliche Hochschule für Bildende Künste Франкфурт на Майн Хесен държавно
Justus Liebig-Universität Gießen - Justus Liebig University Giessen Гисен Хесен държавно
Hochschule Rhein Main - RheinMain University of Applied Sciences Висбаден Хесен държавно
Evangelische Fachhochschule Darmstadt - Protestant University of Applied Sciences in Darmstadt Дармщад Хесен частно
Technische Universität Darmstadt - Darmstadt University of Technology Дармщад Хесен държавно
Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main - Frankfurt University of Music and Performing Arts Франкфурт на Майн Хесен държавно