Kunsthochschule Kassel - School of Art and Design Kassel

изпрати на приятел           принтирай
Град Касел
Област Хесен
Държава Германия
Вид Колеж за изкуство, музика и кино
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Menzelstrasse 13-15 34121 Kassel, Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Kunsthochschule Kassel (School of Art and Design Kassel) е един от най-качествените немски университети за изящни изкуства. Висшето учебно заведение представлява автономна академична образователна институция, която формално се намира под административната и организационна шапка на престижния Университет Касел – един от най-прочутите и големи ВУЗ-ове на територията на федерална провинция Хесен. Към настоящия момент Училището за изкуства и дизайн Касел предлага отлични бакалавърски и магистърски специализации на кандидат-студентите от цяла Европа и света в области на академичното знание от типа на: изящни изкуства, визуални комуникации, продукционен дизайн, арт педагогика, история на изкуството и много други.

Kunsthochschule Kassel е създадено през 1777 г. и през изминалите векове се утвърждава като един от най-именитите и престижни университети за изкуства в Германия. Висшето училище има славна и дълга академична традиция и история, като от него са излезли (или там са преподавали) множество големи и световноизвестни творци и художници. Неговите възпитаници през годините редовно са били и носители на голям брой национални и международни награди в най-различни артистични сфери. Образователният процес в рамките на висшето учебно заведение винаги е бил ориентиран приоритетно към практиката и бъдещата професионална и творческа кариера на студентите му. През годините висшето учебно заведение непрекъснато е осъвременявало своите програми, като е добавяло към основния си корпус от курсове все нови и нови специалности и изучавани дисциплини. Последните нововъведения в това отношение са новите програми по виртуална реалност, системен дизайн и много други.

Като цяло процесът на обучение в Kunsthochschule Kassel се базира както на интердисциплинарния подход, така и на отлично балансираната симбиоза между преподаването на теория и артистичната практика. School of Art and Design Kassel развива мащабна международна дейност, в рамките на която работи в тясно сътрудничество с множество чуждестранни висши учебни заведение по редица програми и проекти, както и участва в инициативи за интернационален академичен, преподавателски и студентски обмен. Всичко това носи допълнително големи възможности за възпитаниците му за реализация в чужбина. Във висшето училище по стара традиция регулярно се провеждат и уъркшопи, в които вземат участие представители на отделните департаменти, както и гостуващи лектори и преподаватели от цяла Германия и света. Поради отличните качества на своята образователна и артистична дейност Kunsthochschule Kassel се радва на особено големия интерес от страна на кандидат-студентите от чужбина.

Програма

Един от най-прочутите и добри германски университети за изящни изкуства - Kunsthochschule Kassel (School of Art and Design Kassel) предлага на кандидат-студентите от целия свят отлични бакалавърски и магистърски програми в най-различни сфери на академичното знание. Всички дипломи, сертификати и специалности на висшето учебно заведение са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Училището за изкуства и дизайн Касел е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. School of Art and Design Kassel предлага бакалавърски и магистърски програми и специализации в области на университетското знание от типа на: визуални комуникации, изящни изкуства, изкуство и виртуална среда, продукционен дизайн, арт педагогика, история на изкуството и т.н.
Учебната година в един от най-висококачествените университети в Германия за изкуства - Kunsthochschule Kassel (School of Art and Design Kassel) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове насочени към повишаването на техните социални, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, сертификати и дипломи на Университета Касел са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Kunsthochschule Kassel (School of Art and Design Kassel) по време на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за удоволствие и разтоварване да упражняват редица различни видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт посредством дейността на специализирания спортен център към висшето учебно заведение, който предлага освен всичко останало и повече от 100 курса включващи 70 различни вида спорт – в това число: източни бойни изкуства, аеробика, танци, водни спортове, зимни спортове и т.н. Администрацията на Училището за изкуства и дизайн Касел редовно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Касел е немски град, разположен по поречието на река Фулда и намиращ се във федералната провинция Хесен (третият по големина в нея). Той има население от около 200 000 души и е важен транспортен, жп и пристанищен център в рамките на региона. Първите сведения за Касел са от десети век и пред средновековието той постепенно се превръща в голям и влиятелен немски град. В него са живели, учили и творили прочутите автори на приказки – писателите Братя Грим и понастоящем там има тяхна къща-музей.Касел е център на немската индустрия, свързана с железопътния транспорт, като също така там са много добре развити текстилната, въгледобивната, военната и химическата промишленост. В града е седалището и на най-голямата германска газова компания Wintershall AG и по специално на фирмата й с руско участие наречена WINGAS GmbH. В Касел има и множество архитектурни паметници и туристически забележителности. Там ежегодно се провежда световноизвестното изложение за съвременно изкуство Documenta. Местните жители са горди и от факта, че през 1558 година в града е построена и първата обсерватория в цяла Германия, а през 1604 г. – първата театрална сграда (Ottoneum) и през 1779 г. първият в Европа публичен музей - Museum Fridericianum. През 1971 г. в Касел е основан и местният University of Kassel, привличащ студенти от целия свят, както с редовните си магистърски, бакалавърски и докторантски програми, така и със своите ежегодни международни курсове в рамките на т.нар. Зимен и Летен университет.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Kunsthochschule Kassel (School of Art and Design Kassel) няма собствени общежития, администрацията на висшето училище оказва активна консултантска и информационна помощ на студентите идващи от чужбина по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от опциите пред обучаващите се в Kunsthochschule Kassel (School of Art and Design Kassel) е свързана с настаняването в студентските резиденции, които са собственост на локалния филиал на общонационалната академична организация Studentenwerk (Kassel). Местата в тези общежития са с относително ограничен брой и поради това кандидатстващите за тях са съветвани да подават заявление за такъв вид битово устройване възможно най-рано. Наемите за стая в този тип резиденции варират от 130 до 240 евро месечно. Цените се определят от фактори като какви допълнителни услуги се предлагат в добавка към наетите помещения, какво е тяхното местонахождение, стаите обзаведени ли са и какви битови условия предлагат и т.н. В резиденциите стопанисвани от организацията Studentenwerk (Kassel) студентите имат възможност да се настанят както в единични стаи или едностайни апартаменти, така и в общи такива, в рамките на които да живеят в самостоятелни стаи, а останалите помещения да използват колективно. Преобладаващият брой от тези общежития се намира в близост до учебния корпус на School of Art and Design Kassel (или най-малкото от тях до него има редовен, бърз и удобен градски транспорт). Към стаите в същите се предлагат и множество допълнителни услуги от рода на бърз и постоянен безжичен интернет. Възпитаниците на Училището за изкуства и дизайн Касел най-често изразяват задоволството си от предлаганите им битови условия в общежитията на Studentenwerk (Kassel), като това в особено голяма степен важи за мебелираните стаи. Друга удобна опция за студентите на висшето учебно заведение е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. В град Касел обикновено квартири се намират относително бързо и лесно, като администрацията на висшето училище за изкуства оказва пълна информационна и консултантска помощ на учащите се идващи от чужбина и в това отношение. Квартирите предлагани в града може да са както обзаведени, така и необзаведени. Сред студентите на Kunsthochschule Kassel е особено разпространена и практиката колективно да бъдат наемани от тях апартаменти, в рамките на които те да живеят в самостоятелни стаи, като същевременно ползват общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Centre international de formation europeenne – CIFE Берлин Берлин частно
Katholische Hochschule für Sozialwesen Berlin - Catholic University of Applied Social Sciences Berlin Берлин Берлин частно
Charité – Universitätsmedizin Berlin - Charité - Medical University of Berlin Берлин Берлин държавно
Evangelische Hochschule Nürnberg - Lutheran University of Applied Sciences Nuremberg Нюрнберг Бавария частно
HHL Leipzig Graduate School of Management Лайпциг Саксония частно
Universität Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
APOLLON Hochschule der Gesundheitswirtschaft - APOLLON University of Applied Sciences Бремен Бремен частно
BTK Hochschule für Gestaltung - BTK University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
IB-Hochschule Berlin - IB University of Applied Social Sciences Berlin Берлин Берлин частно
FH Aachen - Aachen University of Applied Sciences Аахен Северен Рейн Вестфалия държавно

Други университети в Касел

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Kunsthochschule Kassel - School of Art and Design Kassel Касел Хесен държавно
Universität Kassel - University of Kassel Касел Хесен държавно