Hochschule für Forstwirschaft Rottenburg - Rottenburg University of Applied Forest Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Тюбинген
Област Баден-Вюртемберг
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Schadenweilerhof Rottenburg am Neckar 72108 Baden-Württemberg Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule für Forstwirschaft Rottenburg (Rottenburg University of Applied Forest Sciences, HFR) се нарежда сред най-интересните и по-тясно специализирани германски университети за приложни науки. Образователният процес в създаденото през 1954 г. висше учебно заведение се базира на принципа на устойчивото развитие и свързаните с него академични дисциплини. Понастоящем в Университета за приложни горски науки Ротенбург се обучават около 850 студенти от целия свят. Специализираното немско висше училище предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми в сфери на академичното знание от рода на: горски науки, бионерегия, мениджмънт на водните ресурси, приложни горски технологии, устойчиво развитие на селските райони, регионален мениджмънт, енергетика и т.н.

Процесът на обучение в HFR има подчертано практическа насоченост и за неговите цели висшето учебно заведение разполага с една модерна материална база и образователна инфраструктура, като в неговите рамки се прилагат разнообразни педагогически и технически методики и иновации. Курсовете на Rottenburg University of Applied Forest Sciences имат престижни международни акредитации и се радват на голямо чуждестранно признание, като имат и подчертано интернационален фокус (така, например, магистратурите на висшето училище са носители на различни награди на организацията ЮНЕСКО). През 2008 г. Университетът за приложни горски науки Ротенбург печели националното състезание за най-добри малки и средни по размер немски университети.

Възпитаниците на висшето учебно заведение имат и отлични възможности за международна реализация, благодарение на тесните му връзки с други ВУЗ-ове с подобен на неговия профил от целия свят. Кампусът на висшето училище се намира на два километра южно от град Ротенбург (част от агломерацията Тюбинген) в района Schadenweilerhof. Той разполага с модерна материална база и е обграден от редица красиви исторически сгради, намиращи се в близост до гората Рамерт. Университетът за приложни горски науки Ротенбург разполага и с няколко съвременно оборудвани лаборатории, както и с богата академична библиотека.

Програма

Един от най-висококачествените и популярни в чужбина немски университети за приложни науки - Hochschule für Forstwirschaft Rottenburg (Rottenburg University of Applied Forest Sciences, HFR) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски, магистърски и най-разнообразни други видове програми в различни области на академичното знание (свързани по един или друг начин със сферата на обучението по горски науки). Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета за приложни горски науки Ротенбург е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Висшето училище предлага висококачествени програми и специализации в сфери от рода на: горски науки, бионерегия, мениджмънт на водните ресурси, приложни горски технологии, устойчиво развитие на селските райони, регионален мениджмънт, енергетика и др.
Учебната година в един от най-добрите и световноизвестни профилирани университети в Германия за приложни науки - Hochschule für Forstwirschaft Rottenburg (Rottenburg University of Applied Forest Sciences, HFR) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Университета Рощок са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Hochschule für Forstwirschaft Rottenburg (Rottenburg University of Applied Forest Sciences, HFR) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за разтоварване и удоволствие през свободното си време да се занимават с множество разнообразни видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт, както посредством спортните съоръжения на самото висше учебно заведение, така и благодарение на редица зали, центрове и комплекси, намиращи се на територията на Ротенбург и Тюбинген. Администрацията на Университета за приложни горски науки Ротенбург регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че не притежава собствени студентски общежития, които да са разположени на територията на неговия кампус, администрацията на Hochschule für Forstwirschaft Rottenburg (Rottenburg University of Applied Forest Sciences, HFR) оказва активна помощ на възпитаниците на висшето учебно заведение идващи от чужбина по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Основната възможност за настаняване пред същите е свързана с резиденциите стопанисвани от регионалния клон на националната германска академична организация Studentenwerk (Tuebingen), които се намират в Ротенбург. Цените на стаите в този вид общежития е от порядъка на 230-240 евро на месец (за единична стая). Друга опция за студентите на университета за приложни науки е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Разпространена практика сред възпитаниците на HFR е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват общи помещения от рода на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
bbw Hochschule - bbw University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Hochschule für Künste Bremen - University of the Arts Bremen Бремен Бремен държавно
Palucca Hochschule für Tanz Dresden - Palucca School Dresden - University of Dance Palucca Дрезден Саксония държавно
Ernst-Abbe-Fachhochschule Jena - Ernst-Abbe University of Applied Sciences Jena Йена Тюрингия държавно
Fachhochschule Ansbach - Ansbach University of Applied Sciences Ансбах Бавария държавно
Alanus University of Arts and Social Sciences - Alanus Hochschule für Kunst und Gesellschaft Бон Северен Рейн Вестфалия частно
Universität Konstanz - University of Konstanz Констанц Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Heilbronn - Heilbronn University Швабиш-Хал Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Musik und Theater Rostock - Rostock University of Music and Theatre Рощок Мекленбург Предна Померания държавно
Philipps-Universität Marburg - Philipp University of Marburg Марбург Хесен държавно

Други университети в Тюбинген

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Forstwirschaft Rottenburg - Rottenburg University of Applied Forest Sciences Тюбинген Баден-Вюртемберг държавно
Eberhard Karls Universität Tübingen - Eberhard Karls University Тюбинген Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Stuttgart - University of Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Eberhard Karls Universität Tübingen - Eberhard Karls University Тюбинген Баден-Вюртемберг държавно
SRH Hochschule Heidelberg - University of Applied Sciences Heidelberg Хайделберг Баден-Вюртемберг частно
Karlshochschule International University Карлсруе Баден-Вюртемберг частно
Katholische Hochschule Freiburg - Catholic University of Applied Sciences Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule for Jewish Studies - College of Jewish Studies Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Universität Hohenheim - University of Hohenheim Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Musik Freiburg - University of Music Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Forstwirschaft Rottenburg - Rottenburg University of Applied Forest Sciences Тюбинген Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Technik Stuttgart - Stuttgart University of Applied Sciences Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно