Universität Hohenheim - University of Hohenheim

изпрати на приятел           принтирай
Град Щутгарт
Област Баден-Вюртемберг
Държава Германия
Вид Университет
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Schloss Stuttgart 70599 Baden-Württemberg Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Universität Hohenheim (University of Hohenheim) е един от най-добрите немски университети в области като бизнес, икономика и обществени науки. Към настоящия момент висшето учебно заведение предлага и висококачествени бакалавърски и магистърски програми в сфери на академичното знание от типа на: земеделски науки, биология и селско стопанство, хранене, биоенергия, биопродукти, биология, биотехнологии, мениджмънт на храните, диетология, бизнес администрация, информационни и комуникационни науки, здравеопазване и много други.

Университетът Хохенхайм е основан още през 1818 година и е най-старото висше училище на територията на град Щутгарт. Първоначално University of Hohenheim предлага основно обучение в сферата на земеделските и естествените науки, като постепенно (особено през последните години) се налага като един от лидерите в Германия и в областта на икономиката и бизнеса. Висшето учебно заведение притежава богата и модерна материална база и образователна инфраструктура, като централният му кампус се намира в южната част на Щутгарт, в района Плиенинген. Учебният корпус на университета се слави като един от най-колоритните в цяла Германия, като основната му част е разположена в старинен и живописен бароков дворец. Кампусът на висшето училище включва и редица по-малки постройки с историческо значение, красиви ботанически градини и т.н. Universität Hohenheim предлага отлични условия за многообразна научноизследователска дейност. Основните направления в рамките на същата са: земеделие, хранене, биопродукти и биоенергия в контекста на селското стопанство, иновации и услуги, и много други. Във връзка с мащабната научноизследователска дейност на университета към същия функционират и множество по-тясно профилирани научни институти.

University of Hohenheim има и няколко богати, и интересни музеи – на земеделието, на зоологията и ветеринарната медицина, музей на историята и т.н. От 2004 година насам висшето училище се нарежда на челно място и в списъка на полагащите най-големи и пълноценни грижи за семейните студенти германски ВУЗ-ове. През годините Университетът Хохенхайм е бил завършван от (или в него са преподавали) редица изтъкнати немски и световни политически лидери, учени в сферата на земеделските науки, физици, генетици и т.н. Висшето учебно заведение понастоящем предлага и висококачествени съвместни програми заедно с други престижни германски университети. То също така е активен член на международната мрежа от европейски висши училища Хермес, по линия на която предлага немалък брой програми, след завършването на които студентите излизат с двойна диплома. Universität Hohenheim е съосновател и на Европейската лига на университетите в областта на естествените науки, по линия на която активно си сътрудничи с ВУЗ-ове с подобен на неговия профил от страни като: Австрия, Дания, Швеция, Нидерландия, Чехия, Полша, Унгария и т.н.

Програма

Един от най-висококачествените германски университети за бизнес, икономика и земеделски науки - Universität Hohenheim (University of Hohenheim) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета Хохенхайм е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

University of Hohenheim предлага висококачествени бакалавърски и магистърски специалности в сфери на университетското знание от типа на: бизнес администрация, информационни и комуникационни науки, здравеопазване, земеделски науки, биология и селско стопанство, хранене, биоенергия, биопродукти, биология, биотехнологии, мениджмънт на храните, диетология и т.н.
Учебната година в един от най-висококачествените университети в Германия - Universität Hohenheim (University of Hohenheim) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Университета Хохенхайм са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Universität Hohenheim (University of Hohenheim) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за разнообразие и удоволствие през свободното си време да се занимават с множество различни видове спортна дейност и физическа активност. Това се осъществява както с помощта на модерните съоръжения на самото висше учебно заведение, така и посредством множество центрове, зали и комплекси разположени на територията на град Щутгарт и региона. Администрацията на Университета Хохенхайм регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Universität Hohenheim (University of Hohenheim) предлага на възпитаниците си идващи от чужбина удобно и функционално битово устройване в студентските общежития стопанисвани от академичната институция наречена Student Services Tübingen-Hohenheim. Учащите се, обаче е необходимо да имат предвид, че броят на стаите в тях е ограничен и да се опитат да кандидатстват за място възможно най-рано. Друга възможност за студентите на висшето учебно заведение е устройване в резиденциите стопанисвани от локалните клонове на различни немски общонационални академични организации, функциониращи в рамките на град Щутгарт. Обучаващите се в Университета Хохенхайм младежи могат да предпочетат и излизането на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика след възпитаниците на висшето училище е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи, като същевременно ползват и общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, перално, трапезария и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Hannover - University of Applied Sciences and Art Hannover Хановер Долна Саксония държавно
DEKRA Hochschule Berlin - DEKRA University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Folkwang Universität der Künste - Folkwang University of the Arts Есен Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule für Musik Freiburg - University of Music Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Heilbronn - Heilbronn University Швабиш-Хал Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Konstanz - Konstanz University of Applied Sciences Констанц Баден-Вюртемберг държавно
HHL Leipzig Graduate School of Management Лайпциг Саксония частно
Julius-Maximilians-Universität Würzburg - University of Würzburg Вюрцбург Бавария държавно
Hochschule Rhein Main - RheinMain University of Applied Sciences Висбаден Хесен държавно
Charité – Universitätsmedizin Berlin - Charité - Medical University of Berlin Берлин Берлин държавно

Други университети в Щутгарт

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule der Medien - Stuttgart Media University Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart - State University of Music and Performing Arts Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Universität Stuttgart - University of Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Universität Hohenheim - University of Hohenheim Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Technik Stuttgart - Stuttgart University of Applied Sciences Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Duale Hochschule Baden-Württemberg - Baden-Württemberg Cooperative State University Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Eberhard Karls Universität Tübingen - Eberhard Karls University Тюбинген Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Akademie der Bildenden Künste Karlsruhe - State Academy of Fine Arts Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Reutlingen - Reutlingen University Ройтлинген Баден-Вюртемберг държавно
Mannheim Business School Манхайм Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule for Jewish Studies - College of Jewish Studies Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Forstwirschaft Rottenburg - Rottenburg University of Applied Forest Sciences Тюбинген Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Kirchenmusik Heidelberg - University of Lutheran Church Music Heidelberg Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Universität Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
SRH Hochschule Heidelberg - University of Applied Sciences Heidelberg Хайделберг Баден-Вюртемберг частно