Evangelische Hochschule Freiburg - Protestant University of Applied Sciences Freiburg

изпрати на приятел           принтирай
Град Фрайбург
Област Баден-Вюртемберг
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Bugginger Strasse 38 Freiburg 79114 Baden-Württemberg
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Evangelische Hochschule Freiburg (Protestant University of Applied Sciences Freiburg) е един от най-добрите протестантски университети в Германия за приложни науки. Висшето учебно заведение от град Фрайбург, федерална провинция Баден-Вюртемберг, предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми и разнообразни курсове на кандидат-студентите от целия свят в сфери на академичното знание като теология, религиозно образование, дяконска дейност, детска педагогика, социална дейност и т.н. Понастоящем в Протестантският университет за приложни науки Фрайбург се обучават около 750 студенти от Германия, Европа и света.

Protestant University of Applied Sciences Freiburg е официално държавно одобрен немски университет, финансиран от Евангелската църква на Баден (Evangelische Landeskirche in Baden). Програмите на висшето учебно заведение като качество и преподаван материал не се отличават от тези в държавните германски ВУЗ-ове. Единствената разлика е, че те са обогатени с перспективата на модерната протестантска теология и са преподавани от гледна точка на ценностите на християнския хуманизъм. Evangelische Hochschule Freiburg предоставя и възможности за международна реализация на своите студенти, защото участва в редица програми за академичен обмен от типа на Еразмус и др. Програмите на висшето училище по детска педагогика се реализират с подкрепата на фондацията Robert Bosch Foundation. Protestant University of Applied Sciences Freiburg осъществява и активна научноизследователска и академична дейност в тясно сътрудничество с организации от типа на FIVE – the research and innovation network и Institute of Further Education (IfW).

Студентите на висшето учебно заведение успоредно с образованието си имат възможност да участват и в редица интересни социални инициативи с обществена и християнска насоченост. Една от тях се реализира съвместно със спортната организация Südbadische Sportschule Steinbach the Hochschule и обхваща юношите и младежите, занимаващи се със спорт и физическа активност. В рамките на подобни инициативи, възпитаниците на университета се грижат също така и за деца и тийнейджъри в неравностойно социално и здравословно положение и т.н. Evangelische Hochschule Freiburg е основан през 1918 година и през изминалите десетилетия се утвърждава като едно от най-висококачествените протестантски висши учебни заведения в Германия.

Програма

Един от най-добрите немски университети за приложни науки с протестантска насоченост - Evangelische Hochschule Freiburg (Protestant University of Applied Sciences Freiburg) предлага отлични по качество (напълно съизмерими като преподаван материал с тези в държавните германски висши учебни заведения) бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от целия свят. Всички специалности, сертификати и дипломи на Протестантския университет за приложни науки Фрайбург са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври на висшето учебно заведение е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Protestant University of Applied Sciences Freiburg предлага бакалавърски и магистърски програми, както и други видове различни специализации, в сфери на академичното знание като: теология, религиозно обучение, социални грижи, социална дейност, детска педагогика и др.
Учебната година в един от най-висококачествените протестантски немски университети за приложни науки - Evangelische Hochschule Freiburg (Protestant University of Applied Sciences Freiburg) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение, неговите студенти имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове за повишаване на техните социални, обществени, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Протестантския университет за приложни науки Фрайбург са напълно съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Evangelische Hochschule Freiburg (Protestant University of Applied Sciences Freiburg) по време на своето образование в Германия имат възможност активно или просто за удоволствие и разтоварване да упражняват множество видове спортна и физическа дейност. Това става факт с помощта на голям брой зали, центрове и комплекси, намиращи се на територията на град Фрайбург и региона, с които ръководството на висшето учебно заведение си сътрудничи. Също така Протестантският университет за приложни науки Фрайбург реализира редица интересни програми и проекти съвместно с регионалната спортна организация наречена Südbadische Sportschule Steinbach the Hochschule, като те обхващат юношите и младежите, занимаващи се със спорт и физическа активност. Администрацията на висшето учебно заведение регулярно организира и пътувания с образователна цел, както и екскурзии, до множество градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Фрайбург е четвъртият по големина град в провинция Баден-Вюртенберг след Манхайм, Щутгард и Карлсруе. Около 220 000 жители е населението му към момента. Градът се намира между двете планини Шварцвалд и Оберхайнграбен, което го прави отлична туристическа дестинация. Сред по-известните забележителности на града са Градският театър, Аугустинският музей, музеят Аделхаузер, археологическият музей, градската картинна галерия и академия, картинната галерия Церинген, градската Опера и концертна зала, както и много други. През годината Фрайбург става център на множество културни фестивали: Open Air Theatersport Festival, Международния фестивал на музиката и културата, филмовият фестивал през месец Май и много други. Със своите забележителности и изложения градът бива посещаван средно от около 3 млн туристи годишно.Градът също така е и важен икономически и технологичен център. Седалище във Фрайбург имат следните предприятия: Производителят на полупроводници Micronas, най-големият производител на закалени стомани в Европа EFD Induction. След 1996г. Фрайбург става и основно седалище на Deutsche Post AG. Едно от водещите предприятия в произвоство на соларни панели, Solar-Fabrik AG, също се намира в града. Поради големия брой предприятия, средни и висши учебни заведения градът е един от най-добре развитите в инфраструктурно отношение в провинция Баден-Вюртенберг.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Evangelische Hochschule Freiburg (Protestant University of Applied Sciences Freiburg) не притежава собствени студентски общежития, които да са разположени на територията на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна помощ на чуждестранните му възпитаници, по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Най-често става дума за настаняване в обществени общежития или такива на различни организации към местната лютеранска църква. Студентите на Протестантския университет за приложни науки Фрайбург могат да живеят и с възрастни хора, за които междувременно полагат и определени социални грижи. Това е специална инициатива на висшето училище, свързана с неговата мисия и хуманни цели. Възпитаниците на Protestant University of Applied Sciences Freiburg при желание имат възможност да си наемат и частна квартира под формата на излизане на свободен наем. Студентите на висшето учебно заведение нерядко наемат колективно апартаменти, в рамките на които използват индивидуални стаи, както и общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Macromedia Hochschule für Medien und Kommunikation - Macromedia University for Media and Communication Берлин Берлин частно
HMKW Hochschule für Medien, Kommunikation und Wirtschaft Берлин Берлин частно
Städelschule - Staatliche Hochschule für Bildende Künste Франкфурт на Майн Хесен държавно
Universität der Künste Berlin - Berlin University of the Arts Берлин Берлин държавно
Universität Leipzig - Leipzig University Лайпциг Саксония държавно
Freie Universität Berlin Берлин Берлин държавно
Universität Freiburg - University of Freiburg Universität Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für angewandtes Management Campus Berlin Берлин Берлин частно
Hochschule für Technik und Wirtschaft - University of Applied Sciences Berlin Берлин Берлин държавно
Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart - State University of Music and Performing Arts Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в Фрайбург

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Pädagogische Hochschule Freiburg - Freiburg University of Education Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Evangelische Hochschule Freiburg - Protestant University of Applied Sciences Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Musik Freiburg - University of Music Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Universität Freiburg - University of Freiburg Universität Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Katholische Hochschule Freiburg - Catholic University of Applied Sciences Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Hohenheim - University of Hohenheim Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
SRH Hochschule Heidelberg - University of Applied Sciences Heidelberg Хайделберг Баден-Вюртемберг частно
Universität Mannheim - University of Mannheim Манхайм Баден-Вюртемберг държавно
Pädagogische Hochschule Heidelberg - University of Education Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Universität Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Pädagogische Hochschule Karlsruhe - University of Education Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Akademie der Bildenden Künste Karlsruhe - State Academy of Fine Arts Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Evangelische Hochschule Freiburg - Protestant University of Applied Sciences Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg - Heidelberg University Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Katholische Hochschule Freiburg - Catholic University of Applied Sciences Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно