Evangelische Hochschule Freiburg - Protestant University of Applied Sciences Freiburg

изпрати на приятел           принтирай
Град Фрайбург
Област Баден-Вюртемберг
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Bugginger Strasse 38 Freiburg 79114 Baden-Württemberg
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Evangelische Hochschule Freiburg (Protestant University of Applied Sciences Freiburg) е един от най-добрите протестантски университети в Германия за приложни науки. Висшето учебно заведение от град Фрайбург, федерална провинция Баден-Вюртемберг, предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми и разнообразни курсове на кандидат-студентите от целия свят в сфери на академичното знание като теология, религиозно образование, дяконска дейност, детска педагогика, социална дейност и т.н. Понастоящем в Протестантският университет за приложни науки Фрайбург се обучават около 750 студенти от Германия, Европа и света.

Protestant University of Applied Sciences Freiburg е официално държавно одобрен немски университет, финансиран от Евангелската църква на Баден (Evangelische Landeskirche in Baden). Програмите на висшето учебно заведение като качество и преподаван материал не се отличават от тези в държавните германски ВУЗ-ове. Единствената разлика е, че те са обогатени с перспективата на модерната протестантска теология и са преподавани от гледна точка на ценностите на християнския хуманизъм. Evangelische Hochschule Freiburg предоставя и възможности за международна реализация на своите студенти, защото участва в редица програми за академичен обмен от типа на Еразмус и др. Програмите на висшето училище по детска педагогика се реализират с подкрепата на фондацията Robert Bosch Foundation. Protestant University of Applied Sciences Freiburg осъществява и активна научноизследователска и академична дейност в тясно сътрудничество с организации от типа на FIVE – the research and innovation network и Institute of Further Education (IfW).

Студентите на висшето учебно заведение успоредно с образованието си имат възможност да участват и в редица интересни социални инициативи с обществена и християнска насоченост. Една от тях се реализира съвместно със спортната организация Südbadische Sportschule Steinbach the Hochschule и обхваща юношите и младежите, занимаващи се със спорт и физическа активност. В рамките на подобни инициативи, възпитаниците на университета се грижат също така и за деца и тийнейджъри в неравностойно социално и здравословно положение и т.н. Evangelische Hochschule Freiburg е основан през 1918 година и през изминалите десетилетия се утвърждава като едно от най-висококачествените протестантски висши учебни заведения в Германия.

Програма

Един от най-добрите немски университети за приложни науки с протестантска насоченост - Evangelische Hochschule Freiburg (Protestant University of Applied Sciences Freiburg) предлага отлични по качество (напълно съизмерими като преподаван материал с тези в държавните германски висши учебни заведения) бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от целия свят. Всички специалности, сертификати и дипломи на Протестантския университет за приложни науки Фрайбург са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври на висшето учебно заведение е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Protestant University of Applied Sciences Freiburg предлага бакалавърски и магистърски програми, както и други видове различни специализации, в сфери на академичното знание като: теология, религиозно обучение, социални грижи, социална дейност, детска педагогика и др.
Учебната година в един от най-висококачествените протестантски немски университети за приложни науки - Evangelische Hochschule Freiburg (Protestant University of Applied Sciences Freiburg) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение, неговите студенти имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове за повишаване на техните социални, обществени, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Протестантския университет за приложни науки Фрайбург са напълно съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Evangelische Hochschule Freiburg (Protestant University of Applied Sciences Freiburg) по време на своето образование в Германия имат възможност активно или просто за удоволствие и разтоварване да упражняват множество видове спортна и физическа дейност. Това става факт с помощта на голям брой зали, центрове и комплекси, намиращи се на територията на град Фрайбург и региона, с които ръководството на висшето учебно заведение си сътрудничи. Също така Протестантският университет за приложни науки Фрайбург реализира редица интересни програми и проекти съвместно с регионалната спортна организация наречена Südbadische Sportschule Steinbach the Hochschule, като те обхващат юношите и младежите, занимаващи се със спорт и физическа активност. Администрацията на висшето учебно заведение регулярно организира и пътувания с образователна цел, както и екскурзии, до множество градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Фрайбург е четвъртият по големина град в провинция Баден-Вюртенберг след Манхайм, Щутгард и Карлсруе. Около 220 000 жители е населението му към момента. Градът се намира между двете планини Шварцвалд и Оберхайнграбен, което го прави отлична туристическа дестинация. Сред по-известните забележителности на града са Градският театър, Аугустинският музей, музеят Аделхаузер, археологическият музей, градската картинна галерия и академия, картинната галерия Церинген, градската Опера и концертна зала, както и много други. През годината Фрайбург става център на множество културни фестивали: Open Air Theatersport Festival, Международния фестивал на музиката и културата, филмовият фестивал през месец Май и много други. Със своите забележителности и изложения градът бива посещаван средно от около 3 млн туристи годишно.Градът също така е и важен икономически и технологичен център. Седалище във Фрайбург имат следните предприятия: Производителят на полупроводници Micronas, най-големият производител на закалени стомани в Европа EFD Induction. След 1996г. Фрайбург става и основно седалище на Deutsche Post AG. Едно от водещите предприятия в произвоство на соларни панели, Solar-Fabrik AG, също се намира в града. Поради големия брой предприятия, средни и висши учебни заведения градът е един от най-добре развитите в инфраструктурно отношение в провинция Баден-Вюртенберг.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Evangelische Hochschule Freiburg (Protestant University of Applied Sciences Freiburg) не притежава собствени студентски общежития, които да са разположени на територията на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна помощ на чуждестранните му възпитаници, по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Най-често става дума за настаняване в обществени общежития или такива на различни организации към местната лютеранска църква. Студентите на Протестантския университет за приложни науки Фрайбург могат да живеят и с възрастни хора, за които междувременно полагат и определени социални грижи. Това е специална инициатива на висшето училище, свързана с неговата мисия и хуманни цели. Възпитаниците на Protestant University of Applied Sciences Freiburg при желание имат възможност да си наемат и частна квартира под формата на излизане на свободен наем. Студентите на висшето учебно заведение нерядко наемат колективно апартаменти, в рамките на които използват индивидуални стаи, както и общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
ESCP Europe Campus Berlin Берлин Берлин частно
Charité – Universitätsmedizin Berlin - Charité - Medical University of Berlin Берлин Берлин държавно
Hochschule für Grafik und Buchkunst - Academy of Visual Arts Leipzig Лайпциг Саксония държавно
Fachhochschule Mainz - University of Applied Sciences Mainz Майнц Рейнланд Пфалц държавно
Hochschule für angewandtes Management Campus Berlin Берлин Берлин частно
Pädagogische Hochschule Karlsruhe - University of Education Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Universität Augsburg Аугсбург Бавария държавно
Hochschule Rhein Main - RheinMain University of Applied Sciences Висбаден Хесен държавно
Hochschule Wismar - University of Applied Sciences: Technology, Business and Design Висмар Мекленбург Предна Померания държавно
Fachhochschule Dortmund - Dortmund University of Applied Sciences and Arts Дортмунд Северен Рейн Вестфалия държавно

Други университети в Фрайбург

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Katholische Hochschule Freiburg - Catholic University of Applied Sciences Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Evangelische Hochschule Freiburg - Protestant University of Applied Sciences Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Universität Freiburg - University of Freiburg Universität Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Musik Freiburg - University of Music Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Pädagogische Hochschule Freiburg - Freiburg University of Education Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Karlsruher Institut für Technologie - Karlsruhe Institute of Technology Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Heilbronn - Heilbronn University Швабиш-Хал Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Karlsruhe - Karlsruhe University of Applied Sciences Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Universität Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Hochschule für Gestaltung Karlsruhe - Karlsruhe University of Arts and Design Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Esslingen - Esslingen University of Applied Sciences Еслинген Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Technik Stuttgart - Stuttgart University of Applied Sciences Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Duale Hochschule Baden-Württemberg - Baden-Württemberg Cooperative State University Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Pädagogische Hochschule Karlsruhe - University of Education Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg - Heidelberg University Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно