Hochschule Neu-Ulm - Neu-Ulm University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Улм
Област Баден-Вюртемберг
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Wileystrasse 1 Neu-Ulm 89231 Baden-Württemberg Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule Neu-Ulm (Neu-Ulm University of Applied Sciences, HNU) е едно от най-висококачествените немски бизнес училища. Понастоящем във висшето учебно заведение се обучават над 3100 студенти от целия свят. Университетът за приложни науки Ню-Улм в качеството си на престижно международно бизнес училище предлага отлични бакалавърски, магистърски и МВА програми в области на академичното знание като: бизнес администрация, индустриално инженерство, логистика, съвременен мениджмънт, информационен мениджмънт, комуникации, икономика, компютърни науки, здравен мениджмънт и др.

HNU е основан през 1994 г., а от 1998 г. получава статута на официално признато автономно висше учебно заведение. Университетът функционира в тясно партньорство с редица известни представители на регионалния и национален бизнес, а образователният процес в него е ориентиран приоритетно към практиката. В неговите рамки студентите карат цели практически семестри и изготвят своите проекти, намиращи се в непосредствена връзка с тяхната бъдеща професионална и кариерна реализация. По време на различните си стажове и практики възпитаниците на висшето училище имат отличната възможност както да натрупат ценен опит, така и да срещнат своите потенциални бъдещи работодатели още от университетската скамейка.

Процесът на обучение в Neu-Ulm University of Applied Sciences същевременно се основава и на един подчертано интердисциплинарен подход, в рамките на който се цели всестранно да се развиват културните и социални умения и компетенции на учащите се. Университетът за приложни науки Ню-Улм предлага и редица възможности за международен академичен и студентски обмен, благодарение на сътрудничеството си с голям брой чуждестранни висши училища с подобен на неговия профил. За тази си дейност висшето учебно заведение дори получава престижната награда наречена DAAD E-Mobility certificate. През 2008 г. HNU се нарежда и сред тези германски университети, които имат статута на приоритетно фамилно ориентирани висши училища, благодарение на специалните грижи, които полага за семейните студенти и техните деца.

Програма

Един от най-добрите бизнес университети в Германия - Hochschule Neu-Ulm (Neu-Ulm University of Applied Sciences, HNU) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, сертификати и дипломи на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета за приложни науки Ню-Улм е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Образователният процес в Neu-Ulm University of Applied Sciences се провежда в рамките на неговите факултети – по икономика, по информационен мениджмънт, по здравен мениджмънт и в Центъра за продължаване на обучението.
Учебната година в едно от най-добрите международни висши бизнес училища в Германия - Hochschule Neu-Ulm (Neu-Ulm University of Applied Sciences, HNU) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, сертификати и дипломи на Университета за приложни науки Ню-Улм са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Hochschule Neu-Ulm (Neu-Ulm University of Applied Sciences, HNU) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за разнообразие и удоволствие през свободното си време да се занимават с множество различни видове спортна дейност и физическа активност. Това се осъществява както с помощта на модерните съоръжения на самото висше учебно заведение, така и посредством множество центрове, зали и комплекси разположени на територията на град Улм. Администрацията на Университета за приложни науки Ню-Улм регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Hochschule Neu-Ulm (Neu-Ulm University of Applied Sciences, HNU) не разполага със собствени студентски общежития, които да се намират на територията на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна и всестранна информационна и консултантска помощ на учащите се по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Основната възможност пред възпитаниците на Университета за приложни науки Ню-Улм е свързана с настаняване в една от 14-те резиденции стопанисвани от локалните клонове на различни национални немски академични организации (някои от тях също така са и към общинските власти). Устройването на студентите в подобен тип общежития представлява най-евтината опция за тях. Друга налична възможност за обучаващите се в HNU е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред студентите от град Улм е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват и общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
FOM Hochschule für Oekonomie & Management University of Applied Sciences Есен Северен Рейн Вестфалия частно
SRH Hochschule Heidelberg - University of Applied Sciences Heidelberg Хайделберг Баден-Вюртемберг частно
Universität des Saarlandes - Saarland University Саарбрюкен Саарланд държавно
Centre international de formation europeenne – CIFE Берлин Берлин частно
Hochschule für Musik Karlsruhe - University of Music Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Augsburg — Augsburg University of Applied Sciences Аугсбург Бавария държавно
BTK Hochschule für Gestaltung - BTK University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Universität Bayreuth - University of Bayreuth Байройт Бавария държавно
FH Aachen - Aachen University of Applied Sciences Аахен Северен Рейн Вестфалия държавно
Private Fachhochschule Göttingen - Private University of Applied Sciences, Göttingen Гьотинген Долна Саксония частно

Други университети в Улм

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Ulm - University of Ulm Улм Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Neu-Ulm - Neu-Ulm University of Applied Sciences Улм Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Ulm - Ulm University of Applied Sciences Улм Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Musik Freiburg - University of Music Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
SRH Hochschule Heidelberg - University of Applied Sciences Heidelberg Хайделберг Баден-Вюртемберг частно
Hochschule Reutlingen - Reutlingen University Ройтлинген Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Akademie der Bildenden Künste Karlsruhe - State Academy of Fine Arts Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Kirchenmusik Heidelberg - University of Lutheran Church Music Heidelberg Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Mannheim Business School Манхайм Баден-Вюртемберг държавно
Universität Ulm - University of Ulm Улм Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart - State University of Music and Performing Arts Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg - Heidelberg University Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Hochschule für Gestaltung Karlsruhe - Karlsruhe University of Arts and Design Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно