Hochschule für Musik Würzburg - University of Music Würzburg

изпрати на приятел           принтирай
Град Вюрцбург
Област Бавария
Държава Германия
Вид Колеж за изкуство, музика и кино
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Hofstallstrasse 6-8 Würzburg 97070 Bayern Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule für Musik Würzburg (University of Music Würzburg) се нарежда сред най-добрите немски университети за изкуства, функциониращи на територията на федерална провинция Бавария. Висшето учебно заведение е създадено под формата на висша музикална академия още през 1797 г. под името Collegium Musicum Academicum. Образователната институция официално получава статута на университет през 1973 г. Към настоящия момент в това баварско висше музикално училище се обучават повече от 500 студенти, като 100 от тях са с чуждестранен произход.

Музикалният университет Вюрцбург провежда широка палитра бакалавърски и магистърски програми, както и други видове курсове и специализации, в областта на музиката и музикалната педагогика. Висшето учебно заведение предлага специалности като: акордеон, китара, глас, диригентство, исторически инструменти, църковна музика, джаз, пиано, композиция, музикална теория, оркестрови инструменти, орган, начална музикална педагогика и др. В рамките на University of Music Würzburg се организират и специални приеми на особено музикално надарени деца и юноши.

Програма

Един от най-добрите баварски и немски университети за музика - Hochschule für Musik Würzburg (University of Music Würzburg) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в различни области на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета за музика Вюрцбург е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. University of Music Würzburg предлага отлични по качество разнообразни програми и курсове в сфери на знанието като: пиано, композиция, музикална теория, оркестрови инструменти, орган, начална музикална педагогика, акордеон, китара, глас, диригентство, исторически инструменти, църковна музика, джаз, и т.н.
Учебната година в един от най-висококачествените музикални университети в Германия - Hochschule für Musik Würzburg (University of Music Würzburg), намиращи се в рамките на провинция Бавария, се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, дипломи и сертификати на Музикалния университет Вюрцбург са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Hochschule für Musik Würzburg (University of Music Würzburg) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за разнообразие и удоволствие през свободното си време да се занимават с множество различни видове спортна дейност и физическа активност. Това се осъществява основно с помощта на множество центрове, зали и комплекси разположени на територията на град Вюрцбург и региона. Администрацията на University of Music Würzburg регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Вюрцбург е град намиращ се в северната част на федералната провинция Бавария, в региона Франкония, край река Майн и е столица на района Долна Франкония. Това красиво баварско градче се намира на около 120 километра от Франкфурт и Нюрнберг и има население от над 133 600 души. Вюрцбург е световноизвестен с това, че в местния едноименен университет през 1895 година Вилхелм Рьонтген открива рентгеновите лъчи. В наши дни към прочутия University of Würzburg функционира и много богата и посещавана от туристите ботаническа градина.Други по-известни забележителности в града са крепостта Мариенберг и т.нар. „Романтичен път” – любима дестинация за отдих не само на местните жители. Вюрцбург е град пълен с образци на бароковата архитектура и много обекти в него са включени в списъка на световното културно наследство на организацията ЮНЕСКО. Сред тях се нарежда и главната забележителност в градския район – сградата на епископската резиденция (Würzburger Residenz). Друга основна туристическа атракция в баварския град е Старият мост (Alte Mainbrücke). Заради своите уникални забележителности и богата си културна история и колоритна атмосфера, Вюрцбург, според официалната статистика, в последно време е посещаван от около 700 000 туристи годишно.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Hochschule für Musik Würzburg (University of Music Würzburg) не притежава собствени студентски общежития, които да са разположени в рамките на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва комплексна и активна консултантска, и информационна помощ по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Основната възможност за настаняване за възпитаниците на Университета за музика Вюрцбург е свързана с резиденциите стопанисвани от локалния клон на националната немска академична организация Studentenwerk (Würzburg). Друга опция за учащите се е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред студентите на висшето музикално училище е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи, като същевременно ползват и общи помещения от типа на: баня, хол, перално, кухня, трапезария и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
SRH Fachhochschule für Gesundheit Gera - SRH University of Applied Health Sciences, Gera Гера Тюрингия частно
Duale Hochschule Baden-Württemberg - Baden-Württemberg Cooperative State University Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
SRH Hochschule Heidelberg - University of Applied Sciences Heidelberg Хайделберг Баден-Вюртемберг частно
BiTS - Business and Information Technology Изерлон Северен Рейн Вестфалия частно
Katholische Hochschule Nordrhein-Westfalen - Catholic University of Applied Sciences NRW Мюнстер Северен Рейн Вестфалия частно
Hochschule Rhein-Waal - Rhine-Waal University of Applied Sciences Клеве Северен Рейн Вестфалия държавно
Rheinische Fachhochschule Cologne - Köln University of Applied Sciences Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно
Hochschule für Musik und Tanz Köln - Cologne University of Music Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Fachhochschule Dresden – University of Applied Sciences Дрезден Саксония частно
Fachhochschule Frankfurt am Main - Frankfurt University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен държавно

Други университети в Вюрцбург

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Angewandte Wissenschaften - Würzburg-Schweinfurt University of Applied Sciences Вюрцбург Бавария държавно
Julius-Maximilians-Universität Würzburg - University of Würzburg Вюрцбург Бавария държавно
Hochschule für Musik Würzburg - University of Music Würzburg Вюрцбург Бавария държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Hof - Hof University of Applied Sciences Хоф на Заале / Мюнхберг Бавария държавно
Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg - Regensburg University of Applied Sciences Регенсбург Бавария държавно
Technische Hochschule Nürnberg Georg Simon Ohm - Georg-Simon-Ohm University of Applied Sciences Nuremberg Нюрнберг Бавария държавно
Hochschule für Angewandte Wissenschaften - Würzburg-Schweinfurt University of Applied Sciences Вюрцбург Бавария държавно
Universität Bayreuth - University of Bayreuth Байройт Бавария държавно
Akademie der Bildenden Künste Nürnberg - Academy of Fine Arts Nuremberg Нюрнберг Бавария държавно
Universität Augsburg Аугсбург Бавария държавно
Universität Regensburg - University of Regensburg Регенсбург Бавария държавно
Hochschule für Musik Würzburg - University of Music Würzburg Вюрцбург Бавария държавно
Hochschule Augsburg — Augsburg University of Applied Sciences Аугсбург Бавария държавно