Hochschule Rhein-Waal - Rhine-Waal University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Клеве
Област Северен Рейн Вестфалия
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Landwehr 4 Kleve 47533 Nordrhein-Westfalen
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule Rhein-Waal (Rhine-Waal University of Applied Sciences, HSRW) е един от най-младите и амбициозни германски университети за приложни науки. Висшето учебно заведение притежава няколко кампуса на територията на федералната провинция Северен Рейн-Вестфалия – в градовете Клеве и Камп-Линтфорт. Името на университета идва от имената на две реки – немската Рейн и нидерландската – Ваал. Самото висше училище е мащабен регионален проект на специализирана група наречена Euregio Rhine-Waal, чиято задача е да бъде приоритетно развиван района между горепосочените два водоема. Понастоящем в HSRW се обучават около 5000 души от цялата страна, Европа и света. За повишения интерес на чуждестранните кандидат-студенти към него спомага и фактът, че образователният процес в Rhine-Waal University of Applied Sciences има подчертано международен фокус. Към настоящия момент германският университет за приложни науки предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми в сфери на академичното знание от типа на: инженерство, електроника, бионика, икономика, туризъм, педагогика, бизнес, право, обществени науки, финанси, здравеопазване, земеделски науки, екология, психология, дизайн и много други.

Един от най-младите немски университети отваря врати през 2009 г. През последните години той се развива с бързи темпове и вече се нарежда сред най-добрите регионални университети за приложни науки в Германия. Постепенно висшето учебно заведение започва да предлага и по-редки за родината си програми като алтернативен туризъм и приложно инженерство. Благодарение на активната държавна подкрепа и на частните си спонсори, висшето училище притежава и много модерна, и богата материална база, в която широко се прилагат разнообразни иновационни за Германия технологии.

Образователният процес в рамките на Rhine-Waal University of Applied Sciences, има подчертано международен фокус и множество негови курсове и програми се преподават изцяло на английски език. Университетът е известен и с висококачественото си езиково обучение, като предлага отлични общи и специализирани курсове по немски за чужденци, английски, бизнес английски, италиански, руски, нидерландски, японски, китайски и т.н. езици. Hochschule Rhein-Waal развива и мащабна научноизследователска дейност по направления като нови технологии, бионика, естествени науки, комуникации, екология и околна среда, и много други.

Програма

Един от най-новите и модерни немски университети за приложни науки - Hochschule Rhein-Waal (Rhine-Waal University of Applied Sciences, HSRW) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света отлични бакалавърски и магистърски програми в най-различни сфери на академичното знание. Всички специалности, сертификати и дипломи на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в MKH е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Образователният процес в Hochschule Rhein-Waal (Rhine-Waal University of Applied Sciences, HSRW) се провежда в рамките на неговите четири факултета - по технология и биология (в Клеве), по естествени науки (Клеве), по комуникации и по заобикаляща среда (и двата в кампуса в градчето Камп Линтфорт). В тях висшето учебно заведение предлага модерно и висосокачествено висше обучение по специалности от рода на: биоматериали, механично инженерство, инженерство и системи, индустриално инженерство, електроника, журналистика и бионика, бионика и биомиметика, международен бизнес и обществени науки, международно данъчно право, международни отношения, алтернативен туризъм, предучилищна педагогика, изследвания на пола, икономика и финанси, здравеопазване и бионауки, устойчиви земеделски култури, агробизнес, качество - околна среда - безопасност и хигиена, биоинженерство, електронно управление, информационен и комуникационен дизайн, мобилност и логистика, енергия и околна среда, международен бизнес и обществени науки, медийни комуникации и компютърни науки, психология (индустриална и организационна психология), приложно инженерство и т.н.
Учебната година в един от най-младите и амбициозни германски университети за приложни науки - Hochschule Rhein-Waal (Rhine-Waal University of Applied Sciences, HSRW) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Rhine-Waal University of Applied Sciences са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Hochschule Rhein-Waal (Rhine-Waal University of Applied Sciences, HSRW) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за удоволствие и разтоварване през свободното си време да се занимават с различни видове спортна дейност и физическа активност. Това става както благодарение на модерните съоръжения в самите университетски кампуси, така и с помощта на множество зали, центрове и комплекси, намиращи се на територията на градовете, в които HSRW има учебни корпуси. Възпитаниците на висшето учебно заведение имат възможност безплатно или на символични цени да се занимават със спортове от рода на: баскетбол, лека атлетика, футбол, уиндсърф, бадминтон, волейбол, както и с различни видове физическа активност като фитнес и др. Администрацията на Rhine-Waal University of Applied Sciences регулярно организира и различни видове екскурзии до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници. Немският университет за приложни науки редовно участва или организира и редица спортни прояви, празници и съревнования, като например, прочутия Triathlon Klever (традиционно състезание по триатлон провеждащо се в град Клеве).

Град

Клеве е курортен немски град, намиращ се в провинция Северен Рейн-Вестфалия и е част от административния окръг Дюселдорф. Той има население от над 49 200 души и площ от 97,79 кв. км. Клеве е и окръжен център в региона Долен Рейн в северозападна Германия, разположен край река Рейн и немско-холандската граница. От 11 век този град е столица на графство, по-късно превърнало се във велико херцогство. Понастоящем Клеве е разделен на 14 общински района.В исторически план това населено място е известно с това, че е родният дом на Анна от Клеве – прословутата кандидатка за ръката на Хенри VIII, която също така е нарисувана от ръката на големия художник Ханс Холбайн. Интересен факт относно града е и това, че по традиция в него и района му се говори повече на холандски отколкото на немски език и най-вече на един неповторим и живописен местен диалект. Клеве е известен и с красивата си природа и с отличните условия, които предлага за активен отдих и туризъм, с което привлича посетители от цяла Германия и Европа.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Hochschule Rhein-Waal (Rhine-Waal University of Applied Sciences, HSRW) не разполага със собствени общежития, които да са разположени на територията на неговите камупси, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна помощ на студентите идващи от чужбина, по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от възможностите пред тях е свързана с настаняване в публичните студентски резиденции стопанисвани от локалния клон на общонационалната немска академична организация Studentenwerk. Друга опция за възпитаниците на Rhine-Waal University of Applied Sciences е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Сред студентите на висшето учебно заведение е особено разпространена и практиката да наемат колективно апартаменти, в които да живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
HG Hochschule für Gesundheit & Sport, Technik & Kunst, Berlin Берлин Берлин частно
Internationales Hochschulinstitut Zittau IHI - International Institute of Higher Education Zittau Цитау Саксония държавно
Universität der Künste Berlin - Berlin University of the Arts Берлин Берлин държавно
Hochschule Koblenz - Koblenz University of Applied Sciences Кобленц Рейнланд Пфалц държавно
Kunstakademie Münster - Academy of Fine Arts Münster Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно
Pädagogische Hochschule Heidelberg - University of Education Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Universität Ulm - University of Ulm Улм Баден-Вюртемберг държавно
Evangelische Hochschule für Soziale Arbeit Dresden – University of Applied Sciences for Social Work Дрезден Саксония частно
Universität Leipzig - Leipzig University Лайпциг Саксония държавно
Fachhochschule Stralsund - Stralsund University of Applied Sciences Щралзунд Мекленбург Предна Померания държавно

Други университети в Клеве

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Rhein-Waal - Rhine-Waal University of Applied Sciences Клеве Северен Рейн Вестфалия държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Bergische Universität Wuppertal - University of Wuppertal Вупертал Северен Рейн Вестфалия държавно
Deutsche Sporthochschule Köln - German Sport University Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen - RWTH Aachen University Аахен Северен Рейн Вестфалия държавно
Alanus University of Arts and Social Sciences - Alanus Hochschule für Kunst und Gesellschaft Бон Северен Рейн Вестфалия частно
Fachhochschule Münster - Münster University of Applied Sciences Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно
Ruhr-Universität Bochum - Ruhr University Bochum Бохум Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule für Musik und Tanz Köln - Cologne University of Music Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
International School of Management – ISM Дортмунд Северен Рейн Вестфалия частно
Fachhochschule Köln - Cologne University of Applied Sciences Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Siegen - University of Siegen Зиген Северен Рейн Вестфалия държавно