Fachhochschule Köln - Cologne University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Кьолн
Област Северен Рейн Вестфалия
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Gustav-Heinemann-Ufer 54 Koln 50968 Nordrhein-Westfalen
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Fachhochschule Köln (Cologne University of Applied Sciences, FH Koeln) е един от най-известните и добри германски университети за приложни науки в Германия. Висшето учебно заведение предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от целия свят в области на академичното знание от типа на: обществени науки, културни науки, информационни и комуникационни науки, икономически науки, архитектура, различни видове инженерство, медии, информатика, естествени науки и много други. Към настоящия момент в Кьолнския университет за приложни науки се обучават около 16 000 учащи се от целия свят, от един висококвалифициран преподавателски и административен състав (включващ над 400 професори). FH Koeln има най-голям брой студенти от всички немски университети за приложни науки. Cologne University of Applied Sciences е основан през 1971 г. и постепенно през годините се развива изключително много като качество на образователните програми и комплексен обем на своята академична и научноизследователска дейност и понастоящем се нарежда сред най-добрите университети за приложни науки в Германия.

Висшето учебно заведение притежава богата и модерна материална база, както и отлична образователна инфраструктура в рамките на своите няколко кампуса, разположени в градовете Кьолн, Гумерсбах и Леверкузен. Fachhochschule Köln е наследник на едни дългогодишни традиции в сферата на висококачественото висше обучение в Германия. Университетът за приложни науки е създаден в началото на 70-те години на миналия век посредством сливането на известен брой по-малки, съществували самостоятелно дотогава, висши колежи, най-старият от които (Кралското провинциално търговско училище е основано още през 1833 г.). В рамките на град Кьолн кампусите на Cologne University of Applied Sciences са два. Единият от тях е разположен в района Нющад-Сюд и в него се изучават основно по-хуманитарни дисциплини, а другият – в Дойтц (там се намират факултетите свързани с различните видове инженерни специалности).

Програма

Един от най-големите немски университети за приложни науки - Fachhochschule Köln (Cologne University of Applied Sciences, FH Koeln) предлага на кандидат-студентите от целия свят отлични бакалавърски и магистърски програми в най-различни области на академичното знание. Всички дипломи, сертификати и специалности на висшето учебно заведение са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Кьолнския университет за приложни науки е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Образователният процес в рамките на Cologne University of Applied Sciences се провежда в неговите факултети: по приложни обществени науки, по културни науки, по информационни и комуникационни науки, по икономически науки, по архитектура, по конструкционно инженерство и технологии свързани със заобикалящата среда, по информация, медии и електрически технологии, по системи, превозни средства и продукция, по инсталации, енергетика и машинни системи, по информатика и инженерство и по приложни естествени науки. Към Кьолнския университет за приложни науки функционира и прочутото Кьолнско международно училище по дизайн, което предлага висококачествено обучение по дизайн на световно ниво на кандидат-студентите от всички континенти.
Учебната година в един от най-добрите и големи германски университети за приложни науки - Fachhochschule Köln (Cologne University of Applied Sciences, FH Koeln) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове насочени към повишаването на техните социални, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, дипломи и сертификати на Кьолнския университет за приложни науки са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Fachhochschule Köln (Cologne University of Applied Sciences, FH Koeln) по време на своето следване в Германия имат възможност по-активно или просто за удоволствие и разтоварване да упражняват редица различни видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт посредством множество зали, центрове и комплекси, функциониращи на територията на град Кьолн и региона, с които висшето учебно заведение си сътрудничи, както и благодарение на модерните съоръжения разположени в самите кампуси на Кьолнския университет за приложни науки. Администрацията на Cologne University of Applied Sciences редовно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Кьолн е най-големият град, намиращ се в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Той е четвъртият по големина в Германия с население от близо един милион души и площ от 405 кв. км. В него се намира и най-известната и обширна готическа катедрала в Северна Европа – Кьолнската (символ на това населено място). Кьолн има многовековна история и значителни културни традиции. Градът е основан по римско време през първи век и постепенно се развива и нараства до такава степен, че в началото на 16 век е считан за най-голям на Стария континент.В Кьолн има редица културни забележителности и туристически атракции. Той е най-големият радио- и телевизионен център в Германия. Кьолн дава и името на съвременните парфюми – по времето на Наполеон там започва да се произвежда техния далечен прототип, наречен кьолнска вода или Eau de Cologne. В града има множество романски църкви, музеи, театри, кина и той също така е известен в цяла Европа със своя зоопарк. Сред другите знакови забележителности на Кьолн са и Музеят на шоколада и Паркът на фантазиите, традиционно привличащи туристи от цял свят, заедно с прочутата местна катедрала. Градът е и мощен образователен център. В него функционират редица престижни висши и средни учебни заведения, като общо в Кьолн понастоящем се обучават над 54 000 студенти (голям процент от тях дошли от чужбина).

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Fachhochschule Köln (Cologne University of Applied Sciences, FH Koeln) не притежава собствени студентски общежития, които да се намират в рамките на неговите кампуси, администрацията на висшето учебно заведение оказва помощ на учащите се идващи от чужбина, по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от опциите за същите е настаняването им в публичните академични резиденции стопанисвани от местния клон на общонационалната немска университетска организация Studentenwerk. Известен проблем при този вариант е, че местата в тях се изчерпват сравнително бързо и поради това студентите е необходимо да кандидатстват за място възможно най-рано. Друга опция за възпитаниците на Кьолнския университет за приложни науки е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. В това отношение висшето учебно заведение им оказва пълна консултантска и информационна помощ. Доста разпространена практика сред студентите на Cologne University of Applied Sciences е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те използват индивидуално - стаи, както и общо – помещения от рода на: перално, хол, кухня, трапезария, баня и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Regensburg - University of Regensburg Регенсбург Бавария държавно
Braunschweig University of Art - Hochschule für Bildende Künste Braunschweig Брауншвайг Долна Саксония държавно
Hochschule für Musik Freiburg - University of Music Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
German open Business School - GoBS Hochschule für Wirtschaft und Verwaltung Берлин Берлин частно
Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen - Gelsenkirchen University of Applied Sciences Гелзенкирхен Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule für Künste Bremen - University of the Arts Bremen Бремен Бремен държавно
Technische Universität Darmstadt - Darmstadt University of Technology Дармщад Хесен държавно
Hochschule Mittweida - University of Applied Sciences Mittweida Митвайда Саксония държавно
Universität Leipzig - Leipzig University Лайпциг Саксония държавно
Universität Siegen - University of Siegen Зиген Северен Рейн Вестфалия държавно

Други университети в Кьолн

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Musik und Tanz Köln - Cologne University of Music Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Deutsche Sporthochschule Köln - German Sport University Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Fachhochschule Köln - Cologne University of Applied Sciences Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität zu Köln - University of Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Kunsthochschule für Medien Köln - Academy of Media Arts Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
internationale filmschule köln - international filmschool cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно
Rheinische Fachhochschule Cologne - Köln University of Applied Sciences Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Philosophisch-Theologische Hochschule Münster - Philosophico-theological University Münster Мюнстер Северен Рейн Вестфалия частно
International School of Management – ISM Дортмунд Северен Рейн Вестфалия частно
Deutsche Sporthochschule Köln - German Sport University Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule Bonn-Rhein-Sieg - University of Applied Sciences Bonn Rhein-Sieg Бон Северен Рейн Вестфалия държавно
Kunsthochschule für Medien Köln - Academy of Media Arts Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Fachhochschule Münster - Münster University of Applied Sciences Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно
Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn - University of Bonn Бон Северен Рейн Вестфалия държавно
Fachhochschule Köln - Cologne University of Applied Sciences Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen - Gelsenkirchen University of Applied Sciences Гелзенкирхен Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Siegen - University of Siegen Зиген Северен Рейн Вестфалия държавно