Evangelische Hochschule für Kirchenmusik Halle - Protestant College of Church Music

изпрати на приятел           принтирай
Град Хале
Област Саксония-Анхалт
Държава Германия
Вид Колеж за изкуство, музика и кино
Език на обучение Немски език, Финансиране частно Адрес Sachsen-Anhalt 06108 Halle (Saale) Kleine Ulrichstraße 35
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Evangelische Hochschule für Kirchenmusik Halle (Protestant College of Church Music) се нарежда сред най-добрите немски университети (в случая – с музикален профил), които не са държавни, а се спонсорират от Протестантската църква в Германия. Висшето учебно заведение предлага на кандидат-студентите висококачествени бакалавърски и магистърски програми (някои от които – комбинирани) в сфери като: църковна музика, музикална педагогика, орган, хорово диригентство, дирижиране на оркестър, концертна дейност, хорово и вокално майсторство и т.н.

Протестантският колеж за църковна музика е основан през 1926 г. първоначално в саксонския град Ашерслебен, като през 1939 г. висшето училище се премества в Хале, където функционира и до наши дни. През изминалите десетилетия в Protestant College of Church Music са се обучавали или са преподавали редица изтъкнати немски и чуждестранни музиканти, музикални педагози, църковни дейци, органисти, диригенти и т.н. Висшето учебно заведение разполага с много богата библиотека, в която има голям брой музикални записи, както и внушително количество музикална периодика и литература.

Програма

Един от най-добрите и солидни протестантски музикални университети в Германия - Evangelische Hochschule für Kirchenmusik Halle (Protestant College of Church Music) предлага на кандидат-студентите от целия свят множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-разнообразни области на академичното знание. Всички дипломи, сертификати и специалности на Протестантския колеж за църковна музика Хале са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври във висшето учебно заведение е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. В рамките на образователния процес провеждан в Protestant College of Church Music се предлагат отлични по качество бакалавърски и магистърски програми в области от типа на: музикална педагогика, орган, хорово диригентство, църковна музика, дирижиране на оркестър, концертна дейност, хорово и вокално майсторство и др.
Учебната година в един от най-висококачествените музикални германски университети - Evangelische Hochschule für Kirchenmusik Halle (Protestant College of Church Music) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, дипломи и сертификати на Протестантският колеж за църковна музика Хале са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Evangelische Hochschule für Kirchenmusik Halle (Protestant College of Church Music) по време на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или предимно за разтоварване и удоволствие през свободното си от лекции време да упражняват редица видове спортна и физическа дейност. Това става факт, благодарение на модерните спортни съоръжения, намиращи се в рамките на множество зали, центрове и комплекси разположени на територията на град Хале и региона. Администрацията на Протестантския колеж за църковна музика Хале редовно организира и пътувания с учебна цел, както и екскурзии, до множество градове и региони с туристически и културно-исторически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Хале е най-големият град на територията на федералната провинция Саксония-Анхалт. Той се намира на брега на прочутата с корабоплаването си река Заале и има население от около 240 000 души. Хале е известен и със своя университет, който е основан още през 1694 година, а през 1817 г. се обединява с този на град Витенберг. От 1933 г. това престижно висше учебно заведение се нарича Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg, като негов патрон става идеологът на протестанството – Мартин Лутер (градът по принцип в исторически план е един от основните бастиони на Реформацията). Понастоящем в този университет се обучават в рамките на най-различни висококачествени програми и специалности множество студенти, както от Германия, така и от много страни по света.В Хале има редица културно-исторически забележителности и туристически атракции. Една от най-интересните от тях е намиращият се в северната част на града замък Giebichenstein. Той е построен през 961 година на извисяващ се красив хълм над река Заале. Дворецът Морицбург от своя страна е изграден през 1503 г. и е бил дълги години резиденция на архиепископите от Магдебург. Той е разрушен по време на Тридесетгодишната война и е реставриран през 1904 г. като арт галерия. Църквата Marktkirche, носеща името на Света Мария, е сбор от две църкви, които са били съединени в периода 1529–1554 г. Други известни катедрали в Хале са на Света Гертруда, „Der Dom” – която била построена през 1271 г. към местния доминикански манастир, Hausmannstürme и др. Това красиво населено място е известно и със своите пет средновековни кули, най-популярната от които се намира на Marktkirche и се нарича Roter Turm (Червената кула).Сред останалите по-известни забележителности в Хале се нареждат: първият площад в града – Eselsmarkt (в буквален превод „Пазарът за магарета”); основаната преди повече от триста години университетска ботаническа градина Botanic Garden Martin-Luther University Halle-Wittenberg; родният дом на великия композитор Георг Фридрих Хендел - Händel House (построен през 1558 година, в него понастоящем има голяма колекция от старинни музикални инструменти); Музеят на солта, Паркът Reichhardts Garden – част от прочутия природен комплекс в Хале наречен Gartenträume („Градински мечти”); планината Klausberge, предлагаща чудесни панорамни гледки към града и цялата околност; множество театри, паркове, стари исторически местности и сгради като средновековни пазари, старите градски стени, различни паметници, голямата местна Зоологическа градина, разполагаща с редки за Европа видове от различни континенти и т.н.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Evangelische Hochschule für Kirchenmusik Halle (Protestant College of Church Music) не притежава собствени студентски общежития, които да са разположени на територията на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна и комплексна информационна и консултантска помощ на учащите се идващи от чужбина, по отношение на тяхното функционално и удобно битово устройване. Основната опция за възпитаниците на Протестантския колеж за църковна музика Хале е свързана с настаняване в общежитията на местната протестантска семинария, където са им осигурени всички необходими удобства. Друга възможност за студентите на висшето училище е свързана с излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред учащите се от град Хале е и колективното наемане на апартаменти в града и региона, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват и общи помещения от рода на: баня, хол, перално, кухня, трапезария и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Hamburg - University of Hamburg Хамбург Хамбург държавно
Otto-Friedrich-Universität Bamberg - University of Bamberg Бамберг Бавария държавно
SRH Hochschule Berlin - SRH University Berlin Берлин Берлин частно
Hochschule für Technik Stuttgart - Stuttgart University of Applied Sciences Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart - State University of Music and Performing Arts Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
BEST-Sabel-Hochschule Berlin - BEST-Sabel University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Braunschweig University of Art - Hochschule für Bildende Künste Braunschweig Брауншвайг Долна Саксония държавно
Hochschule Magdeburg-Stendal (FH) - Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences Магдебург Саксония-Анхалт държавно
Technische Universität Bergakademie Freiberg - Freiberg University of Mining and Technology Фрайбург Саксония държавно
International Psychoanalytic University Berlin – IPU Берлин Берлин частно

Други университети в Хале

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Burg Giebichenstein Kunsthochschule Halle - Burg Giebichenstein University of Art and Design Хале Саксония-Анхалт държавно
Evangelische Hochschule für Kirchenmusik Halle - Protestant College of Church Music Хале Саксония-Анхалт частно
Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg - Martin Luther University of Halle-Wittenberg Хале Саксония-Анхалт държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg - Martin Luther University of Halle-Wittenberg Хале Саксония-Анхалт държавно
Hochschule Magdeburg-Stendal (FH) - Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences Магдебург Саксония-Анхалт държавно
Hochschule Anhalt - Anhalt University of Applied Sciences Кьотен Саксония-Анхалт държавно
Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg - Otto-von-Guericke University Magdeburg Магдебург Саксония-Анхалт държавно
Evangelische Hochschule für Kirchenmusik Halle - Protestant College of Church Music Хале Саксония-Анхалт частно
Hochschule Merseburg - Merseburg University of Applied Sciences Мерзебург Саксония-Анхалт държавно
Burg Giebichenstein Kunsthochschule Halle - Burg Giebichenstein University of Art and Design Хале Саксония-Анхалт държавно