Technische Universität Kaiserslautern - Kaiserslautern University of Technology

изпрати на приятел           принтирай
Град Кайзерслаутен
Област Рейнланд Пфалц
Държава Германия
Вид Научноизследователски университет
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Postfach 3049: 67653 Kaiserslautern
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Technische Universität Kaiserslautern (Kaiserslautern University of Technology) е един от най-известните германски университети с технически профил. Понастоящем в него се обучават около 12 510 студенти от цялата страна, Европа и света. Висшето учебно заведение предлага отлични по качество бакалавърски и магистърски програми в сфери на академичното знание от типа на: инженерство, архитектура, биология, химия, компютърни технологии, физика, математика, обществени науки, регионално планиране и околна среда, бизнес, икономика и много други.

Kaiserslautern University of Technology е основан през 1970 г., като първоначално е част от по-голямото висше училище наречено University Trier/Kaiserslautern. През годините висшето учебно заведение постепенно разширява значително периметъра на своята дейност и се превръща в истински лидер в сферата на техническото образование на областно, федерално ниво. През 1975 г. университетът се отделя от University Trier/Kaiserslautern и се превръща в солидно, самостоятелно, академично звено ползващо се с пълна управленска автономия. Висшето учебно заведение развива мащабна научноизследователска дейност по редица авангардни за Германия направления като: активни субстанции за бъдещето, изкуствен интелект, иновационни леки конструкции, материали за микро- и наносистеми, приложна математика, оптични технологии, лазери, мобилни радио комуникации, роботика и др. Към университета също така функционират множество именити регионални научноизследователски центрове и институти. За повишения интерес на студентите от чужбина към Technische Universität Kaiserslautern спомага и фактът, че висшето учебно заведение предлага и редица отлични по качество образователни програми, които се провеждат на английски език.

Програма

Един от най-добрите технически немски университети - Technische Universität Kaiserslautern (Kaiserslautern University of Technology) предлага на кандидат-студентите от целия свят висококачествени бакалавърски и магистърски програми в най-различни сфери на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Техническия университет Кайзерслаутерн е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Образователният процес в Kaiserslautern University of Technology се провежда в рамките на неговите 12 факултета – по архитектура, биология, химия, строително инженерство, електрическо и компютърно инженерство, компютърни науки, механично и процесно инженерство, математика, физика, регионално планиране и околна среда, обществени науки и по бизнес науки и икономика.
Учебната година в един от най-известните германски технически университети - Technische Universität Kaiserslautern (Kaiserslautern University of Technology) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Техническия университет Кайзерслаутерн са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Technische Universität Kaiserslautern (Kaiserslautern University of Technology) имат възможност по-активно или просто за удоволствие и разнообразие да се занимават с всякакви видове спортна дейност и физическа активност. Това става с помощта на университетския Спортен център, който разполага с отлични модерни спортни съоръжения за бадминтон, тенис на маса, гимнастика и т.н. Около него има също така такива за лека атлетика, хокей, баскетбол, футбол и др. Администрацията на Kaiserslautern University of Technology редовно организира и различни видове екскурзии, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Кайзерслаутерн е град, разположен във федералната провинция Рейнланд-Пфалц, в югозападната част на Германия, в края на района на Пфалцката гора. Постоянният състав на населението му наброява около 100 000 души, като към тях трябва да се прибавят и близо 45 000 военни (основно американци) от намиращия се там военен комплекс на НАТО. Този факт обуславя бурното индустриално и икономическо развитие на града, като американците и останалите чужденци ежегодно наливат в местния стопански обмен към един милиард долара.Кайзерслаутерн е модерен, съвременен германски център на информационните и комуникационните технологии. Той притежава световноизвестен престижен университет, в който традиционно се обучават студенти от целия свят, както и множество технически колежи, изследователски институти и други най-различни висши и средни учебни заведения. Освен със своята образователна дейност, Кайзерслаутерн е популярен и заради успехите на местния футболен отбор – запазена марка на германската и европейската сцена, в който през годините е имало и български състезатели. Градът е известен и с това, че е и с най-малко население от тези, чиито тимове са ставали шампиони на Германия.Сред най-популярните забележителности и туристически атракции в Кайзерслаутерн се нареждат Палатинската галерия (от 1874 година), която разполага с изключително богата колекция от живопис и скулптура (19-20 век), едно от най-високите здания в този немски регион – това на кметството (с чудесна гледка към целия район, разкриваща се от кафенетата на покрива му), най-високата сграда в града – катедралата Мариенкирхе, телевизионната кула в предградието Дансенберге, ботаническите градини, включващи в себе си изящната и уникална по рода си японска градина, считана за най-голямата по рода си в Европа, огромният 160-метров басейн за плуване Waschmühle – най-големият открит такъв на Стария континент, фонтанът Kaiserbrunnen (обилно украсен с красиви орнаменти, представящи различни сюжети от историята и миналото на града), музеят Wadgasserhof, множество библиотеки от важно академично и общонационално значение и много други.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Хостели
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Technische Universität Kaiserslautern (Kaiserslautern University of Technology) няма собствени студентски общежития, които да се намират на територията на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва всестранна информационна и консултантска помощ на учащите се идващи от чужбина по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Едната възможност за чуждестранните студенти на университета е получаване на място в резиденции, които се стопанисват от Студентския съюз на Кайзерслаутерн. Цената на подобен вид настаняване е около 220 евро на месец. Повечето стаи в тези общежития са единични, но има и известен брой апартаменти за по няколко души, които делят общи помещения от рода на хол, баня, кухня, трапезария и т.н. Немалък брой студенти в Кайзерслаутерн живеят и в частни квартири, повечето от които струват като наем около 250 евро месечно. Доста популярен вариант сред местните учащи се е и колективното наемане на апартамент, в който те спят в индивидуални стаи и използват общи помещения. Администрацията на Technische Universität Kaiserslautern помага на студентите по отношение и на по-кратковременното настаняване в резиденции, хостели, хотели и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Technische Universität München - Technical University of Munich Мюнхен Бавария държавно
Universität des Saarlandes - Saarland University Саарбрюкен Саарланд държавно
Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart - State University of Music and Performing Arts Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Mittweida - University of Applied Sciences Mittweida Митвайда Саксония държавно
Hochschule für Musik Würzburg - University of Music Würzburg Вюрцбург Бавария държавно
Internationales Hochschulinstitut Zittau IHI - International Institute of Higher Education Zittau Цитау Саксония държавно
Private Fachhochschule Göttingen - Private University of Applied Sciences, Göttingen Гьотинген Долна Саксония частно
Sigmund Freud PrivatUniversität Berlin - SFU Berlin Берлин Берлин частно
Fachhochschule Kaiserslautern - University of Applied Sciences Kaiserslautern Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно
Universität Rostock - University of Rostock Рощок Мекленбург Предна Померания държавно

Други университети в Кайзерслаутен

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Kaiserslautern - University of Applied Sciences Kaiserslautern Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно
Technische Universität Kaiserslautern - Kaiserslautern University of Technology Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Johannes Gutenberg-Universität Mainz - Johannes Gutenberg University of Mainz Майнц Рейнланд Пфалц държавно
Fachhochschule Mainz - University of Applied Sciences Mainz Майнц Рейнланд Пфалц държавно
Hochschule Koblenz - Koblenz University of Applied Sciences Кобленц Рейнланд Пфалц държавно
Technische Universität Kaiserslautern - Kaiserslautern University of Technology Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно
Fachhochschule Worms - University of Applied Sciences Worms Вормс Рейнланд Пфалц държавно
Universität Trier - University of Trier Трир Рейнланд Пфалц държавно
Universität Koblenz-Landau - University of Koblenz-Landau Кобленц Рейнланд Пфалц държавно
Hochschule Trier - Trier University of Applied Sciences Трир Рейнланд Пфалц държавно
Fachhochschule Kaiserslautern - University of Applied Sciences Kaiserslautern Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно