Universität Trier - University of Trier

изпрати на приятел           принтирай
Град Трир
Област Рейнланд Пфалц
Държава Германия
Вид Университет
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Universitätsring 15 Trier 54286 Rheinland-Pfalz Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Universität Trier (University of Trier) е един от най-висококачествените и европейски ориентирани по-малки немски университети. Понастоящем във висшето учебно заведение се обучават повече от 15 000 студенти от Германия и целия свят от около 625 души висококвалифициран академичен състав. Университетът Трир предлага отлични бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от всички континенти в области на академичното знание от рода на: педагогика, психология, философия, лингвистика, медии, литература, египтология, история, археология, политология, история на изкуството, икономика, бизнес, социология, математика, компютърни науки, право, география, науки за земята, католическа теология и много други.

В своята дейност University of Trier се опира на едни многовековни академични традиции. Неговият пряк предшественик е основан още през 1437 година, но през 1798 г. той е затворен от французите, които владеят по това време Трир, който е и най-старият германски град. Дейността на висшето учебно заведение е подновена през 1970 г., първоначално под формата на част от Университета Кайзерслаутерн-Трир. Пет години по-късно висшето училище започва да функционира напълно самостоятелно в сегашния си вид на напълно автономен немски ВУЗ. През изминалите няколко десетилетия Университетът Трир значително разширява периметъра на своята образователна дейност и понастоящем се нарежда сред най-добрите и представителни висши учебни заведения в своя регион. Universität Trier е един от най-международно ориентираните германски университети. Той предлага европейски дипломи в редица области като право, търговия, обществени науки и др. Процесът на обучение във висшето учебно заведение се базира на един преимуществено интердисциплинарен подход, като същевременно е приоритетно насочен и към практиката, и бъдещата професионална и кариерна реализация на студентите.

Университетът Трир е известен и със своята широкомащабна научноизследователска дейност, която също се реализира до голяма степен, благодарение на международния академичен и образователен обмен с висши училища с подобен на неговия профил от цяла Европа. Департаментът по психология към University of Trier се слави като един от най-големите и добри в цяла Германия. Той функционира в тясно сътрудничество с немалък брой локални медицински учреждения, в рамките на които студентите получават отлична практическа подготовка. Относително по-малките размери на университета обуславят факта, че в него цари една истинска задружна и сплотена, космополитна атмосфера, както между самите учащи се, така и между тях и техните преподаватели. Висшето учебно заведение разполага с модерна и богата материална база, и образователна инфраструктура в рамките на своя кампус, в който сградите на отделните факултети са разположени във формата на звезда около зданието на университетската библиотека. Кампусът на Universität Trier, макар и намиращ се в близост до централната част на населеното място, се слави със своята зеленина и с произведенията на изкуството, които са разположени в и около него.

Програма

Един от най-международно ориентираните немски университети - Universität Trier (University of Trier) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество отлични бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички дипломи, специалности и сертификати на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета Трир е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Процесът на обучение в University of Trier се провежда в рамките на неговите шест факултета – по педагогика, философия и психология, по лингвистика, литература и медии, по египтология, папирология, история, археология, история на изкуството и политология, по икономика, бизнес, социология, математика, компютърни науки, по право и по география и науки за земята. Към висшето учебно заведение отделно функционира и още един факултет, който има по-автономен статус – по католическа теология.
Учебната година в един от най-добрите университети в Германия, функциониращи на територията на федерална провинция Рейнланд Пфалц - Universität Trier (University of Trier), се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички сертификати, дипломи и специалности на Университета Трир са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Universität Trier (University of Trier) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-пълноценно или просто за удоволствие и разтоварване през свободното си време да се занимават с множество разнообразни видове спортна дейност и физическа активност. Това става както с помощта на модерните съоръжения на самото висше учебно заведение, така и посредством множество зали, комплекси и центрове разположени на територията на град Трир и региона, с които ръководството на Университета Трир тясно си сътрудничи. Администрацията на University of Trier регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Трир е официално признат за най-старият град в Германия. Той се намира във федералната провинция Рейнланд-Пфалц и е известен с прозвището си „Северният Рим”. Смята се, че Трир е основан още по римско време около 16 г. пр.н.е. Градът се намира край река Мозел, в близост до германско-люксембургската граница и понастоящем има над 100 000 жители. Трир е само на 50 километра от столицата на Люксембург, на 80 от Саарбрюкен и 100 от Кобленц.Градът е осеян с множество паметници още от римско време и в него има редица интересни туристически забележителности. Една от най-известните от тях е Porta Nigra – легендарните Черни врати на Трир, представляващи защитен вал на крепост, останал от епохата на Западната Римска империя. В списъка на ЮНЕСКО на паметниците на Световното културно наследство също така са включени Трирската катедрала (310 - 320 година) и катедралата Либфрауенкирхе. В първата се намира и дареният й лично от света Елена, според християнското предание, хитон на Христос, който в момента се пази в кристален саркофаг.Други интересни забележителности са Дворецът на курфюрстите, построен в розов цвят през 17 век и украсен през 18-ти с позлатени псевдоантични статуи, характерни за вкуса и традициите на онази историческа епоха. В градината му и до днес са запазени великолепните градини, в които се е разхождала преди няколко века местната висша аристокрация. В източната част на Трир се намират огромни къпални от римско време – императорските терми и термите „Барбара”, датиращи от 3-ти век и доизградени при император Константин. Много впечатляващ е и Римският мост, по който в наши дни минава автомобилен път. Опорите му са от монолитен бетон, облицован с камъни с вулканичен произход и според историческите свидетелства те са толкова здрави, че са издържали не една и две войни, включително многократни опити да бъдат взривени. Трир също така е известен и с това, че е родното място на философа Карл Маркс, а дълго време Хитлер е бил негов почетен гражданин – чест от която бе лишен официално и посмъртно едва неотдавна.Градът в наши дни е мощен център на немското висше образование. Университетът Трир е основан още през 1473 г., а през 70-те години на миналия век подновява дейността си. Теологическият факултет в града е престижно независимо самостоятелно висше училище, което функционира в тясно сътрудничество с горепосочения ВУЗ. В града действат и Германската съдебна академия, Европейската художествена академия, Европейската юридическа академия, Европейската спортна академия, Висшето специално висше училище Трир с филиали в Биркенфелд и Идар-Оберщайн и много други престижни образователни институции, в които се обучават множество студенти от Германия, Европа и света.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Хотел
-Хостели
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Universität Trier (University of Trier) не притежава собствени студентски общежития, които да са разположени в рамките на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна консултантска и информационна помощ на учащите се идващи от чужбина, по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Същата съветва възпитаниците на Университета Трир, колкото е възможно по-рано да се занимаят с въпросите свързани с настаняването им, защото Трир е доста популярна туристическа дестинация и по правило почти постоянно има наплив от посетители в това населено място. Една от наличните опции за битово устройване на студентите е свързана с публичните резиденции стопанисвани от локалните клонове на някои общонационални германски академични организации. Като цяло по-близките дестинации за настаняване на учащите се, се намират на около 15 минути път с градски транспорт от кампуса на висшето учебно заведение. Друга опция за обучаващите се в University of Trier е устройване в младежки хостел или хотел, но тя е най-вече по-подходяща за по-краткотраен престой (напр. докато си намерят по-постоянно жилище). Основна възможност за студентите на висшето училище е и излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред обучаващите се младежи в град Трир е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват и общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, перално, трапезария и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Akkon-Hochschule für Humanwissenschaften gemeinnützig - Akkon College of Human Sciences Берлин Берлин частно
Universität Duisburg-Essen - University of Duisburg-Essen Есен Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Siegen - University of Siegen Зиген Северен Рейн Вестфалия държавно
Karlshochschule International University Карлсруе Баден-Вюртемберг частно
Ludwig-Maximilians-Universität München - Ludwig Maximilian University of Munich Мюнхен Бавария държавно
Katholische Hochschule Freiburg - Catholic University of Applied Sciences Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Universität der Künste Berlin - Berlin University of the Arts Берлин Берлин държавно
Quadriga Hochschule Berlin - Quadriga University of Applied Social Sciences Berlin Берлин Берлин частно
Hochschule Mannheim - Mannheim University of Applied Sciences Манхайм Баден-Вюртемберг държавно
BEST-Sabel-Hochschule Berlin - BEST-Sabel University of Applied Sciences Берлин Берлин частно

Други университети в Трир

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Trier - University of Trier Трир Рейнланд Пфалц държавно
Hochschule Trier - Trier University of Applied Sciences Трир Рейнланд Пфалц държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Koblenz - Koblenz University of Applied Sciences Кобленц Рейнланд Пфалц държавно
Universität Koblenz-Landau - University of Koblenz-Landau Кобленц Рейнланд Пфалц държавно
Hochschule Trier - Trier University of Applied Sciences Трир Рейнланд Пфалц държавно
Johannes Gutenberg-Universität Mainz - Johannes Gutenberg University of Mainz Майнц Рейнланд Пфалц държавно
Fachhochschule Mainz - University of Applied Sciences Mainz Майнц Рейнланд Пфалц държавно
Universität Trier - University of Trier Трир Рейнланд Пфалц държавно
Technische Universität Kaiserslautern - Kaiserslautern University of Technology Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно
Fachhochschule Worms - University of Applied Sciences Worms Вормс Рейнланд Пфалц държавно
Fachhochschule Kaiserslautern - University of Applied Sciences Kaiserslautern Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно