Fachhochschule Münster - Münster University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Мюнстер
Област Северен Рейн Вестфалия
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Hüfferstrasse 27 Münster 48149 Nordrhein-Westfalen Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Fachhochschule Münster (Münster University of Applied Sciences) е един от най-големите немски университети за приложни науки. Понастоящем във висшето учебно заведение се обучават около 10 700 студенти от всички краища на света. Програмите на Университета за приложни науки Мюнстер са приоритетно ориентирани към практиката и бъдещата професионална реализация на неговите възпитаници. За това спомагат и тесните връзки между висшето училище и голям брой представители на немския регионален и национален бизнес. Въз основа на този тип сътрудничество Münster University of Applied Sciences реализира и немалка част от своята разнообразна научноизследователска дейност. В рамките на същата редица германски компании финансират множество различни по своя профил и насоченост програми и проекти.

Университетът за приложни науки Мюнстер е създаден през 1971 г., в резултат от обединението на голям брой съществували самостоятелно дотогава регионални държавни и частни, профилирани в областта на приложното и практически ориентирано академично знание, висши учебни заведения. В наши дни Fachhochschule Münster предлага едни от най-висококачествените програми в Германия в области като бизнес, икономика, мениджмънт, различни видове инженерство и много други.

Програма

Един от най-големите и качествени германски университети за приложни науки – Fachhochschule Münster (Münster University of Applied Sciences) предлага на кандидат-студентите от всички континенти отлични бакалавърски и магистърски програми в най-разнообразни области на академичното знание. Всички дипломи, сертификати и специалности на висшето учебно заведение са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Университета за приложни науки Мюнстер е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Образователният процес във висшето учебно заведение се провежда в рамките на неговите факултети по: архитектура, строително инженерство, химическо инженерство, дизайн, електрическо инженерство и компютърни науки, по енергетика, строителство и околна среда, по механическо инженерство, по икономика на дома, науки за храненето и управление на средства, по здравеопазване и обучение на медицински кадри, по инженерна физика, по обществени науки и по бизнес администрация.
Учебната година в един от най-големите и висококачествени университети за приложни науки в Германия - Fachhochschule Münster (Münster University of Applied Sciences) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове насочени към повишаването на техните социални, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, дипломи и сертификати на Университета за приложни науки Мюнстер са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Fachhochschule Münster (Münster University of Applied Sciences) по време на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за удоволствие и разтоварване да упражняват множество различни видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт с помощта на разнообразните центрове, зали и комплекси разположени на територията на град Мюнстер и региона, както и на модерните съоръжения изградени в рамките на корпуса на самото висше учебно заведение. Администрацията на Университета за приложни науки Мюнстер редовно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Мюнстер е един от най-гъсто населените градове в провинцията Северна-Вестфалия. Населението му наброява около 270 000 души, като поне 48 000 от тях са студенти. Тази статистика обаче не е изцяло пълна, тъй като много голям брой, най-вече чуждестранни студенти, неуспяли да си намерят жилище в Мюнстер, живеят в съседните на Мюнстер градове Оснабрюк и Дортмунд. Градът е един от най-важните в сферате на услугите, транспорта и индустрията. Седалища в града имат множество от висшите съдилища на провинция Северна-Вестфалия като Върховния съд и Висшата съдебна палата.В Мюнстер няма големи индустриалин предприятия, за сметка на това обаче градът е силно развит в сферата на услугите, търговията и финансовата дейност. Множество малки и средни предприятия намират благоприятна почва за развитие на своя бизнес в Мюнстер заради огромния брой млади хора, живеещи в града. Сред по-известните са: Селскостопанския съюз Вестфален-Липе, BASF Coatings AG, Brillux Lacke- und Farbenwerke, Westfalen AG, Hengst GmbH & Co. KG – водещият производител на филтри и филтърни системи за автомобили, както и Armacell, световноизвестният производител на дограми и уплътнения.Освен с предприятия в сферата на услугите, в града седалище имат множество от водещите във финансовия сектор банки и фирми в Германия. Provinzial-Versicherung NordWest, LVM Versicherungen, Западногерманската Селскостопанска спестовна каса, Westdeutschen ImmobilienBank и NRW.BANK са само част от банките и спестовните каси. През 2004г. градът получава наградата за най-добър град за живеене в света.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Fachhochschule Münster (Münster University of Applied Sciences) не разполага със собствени студентски общежития, които да се намират в рамките на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна консултантска и информационна помощ на учащите се идващи от чужбина, по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Основната възможност в това отношение за възпитаниците на Университета за приложни науки Мюнстер е свързана с настаняване в резиденциите стопанисвани от локалния клон на общонационалната немска академична организация Studentenwerk (Münster). Друга опция за същите е излизането им на квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред студентите на висшето учебно заведение е и колективното наемане на апартамент, в рамките на който учащите се живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Film und Fernsehen Konrad Wolf - Film and Television University Konrad Wolf Потсдам Бранденбург държавно
Evangelische Hochschule Berlin - Protestant University of Applied Sciences in Berlin Берлин Берлин частно
Ludwig-Maximilians-Universität München - Ludwig Maximilian University of Munich Мюнхен Бавария държавно
Pädagogische Hochschule Karlsruhe - University of Education Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Musik Nürnberg - Nuremberg University of Music Нюрнберг Бавария държавно
Hochschule für Musik Karlsruhe - University of Music Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Hof - Hof University of Applied Sciences Хоф на Заале / Мюнхберг Бавария държавно
Universität Osnabrück - University of Osnabrück Оснабрюк Долна Саксония държавно
Christian-Albrechts-Universität zu Kiel - Kiel University Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
FH Aachen - Aachen University of Applied Sciences Аахен Северен Рейн Вестфалия държавно

Други университети в Мюнстер

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Philosophisch-Theologische Hochschule Münster - Philosophico-theological University Münster Мюнстер Северен Рейн Вестфалия частно
Westfälische Wilhelms-Universität Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно
Fachhochschule Münster - Münster University of Applied Sciences Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно
Katholische Hochschule Nordrhein-Westfalen - Catholic University of Applied Sciences NRW Мюнстер Северен Рейн Вестфалия частно
Kunstakademie Münster - Academy of Fine Arts Münster Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Dortmund - Dortmund University of Applied Sciences and Arts Дортмунд Северен Рейн Вестфалия държавно
Kunsthochschule für Medien Köln - Academy of Media Arts Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf - Heinrich Heine University Düsseldorf Дюселдорф Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule Rhein-Waal - Rhine-Waal University of Applied Sciences Клеве Северен Рейн Вестфалия държавно
internationale filmschule köln - international filmschool cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно
Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen - Gelsenkirchen University of Applied Sciences Гелзенкирхен Северен Рейн Вестфалия държавно
Fachhochschule des Mittelstands - FHM Билефелд Северен Рейн Вестфалия частно
Alanus University of Arts and Social Sciences - Alanus Hochschule für Kunst und Gesellschaft Бон Северен Рейн Вестфалия частно
FH Aachen - Aachen University of Applied Sciences Аахен Северен Рейн Вестфалия държавно
Universitat Witten/Herdecke - Witten/Herdecke University Витен Северен Рейн Вестфалия частно