BiTS - Business and Information Technology

изпрати на приятел           принтирай
Град Изерлон
Област Северен Рейн Вестфалия
Държава Германия
Вид Бизнес Училище
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране частно Адрес Reiterweg 26 b Iserlohn 58636 Nordrhein-Westfalen Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

School Business and Information Technology School (BiTS) се нарежда в списъка на най-модерните и висококачествени частни университети в Германия функциониращи в сферата на икономиката, бизнеса, информационните технологии и услугите. Реномираното висше учебно заведение е създадено през 2000 година и притежава богата съвременна материална база и образователна инфраструктура в рамките на своите няколко кампуса, намиращи се в градовете Изерлон, Берлин и Хамбург. Понастоящем Училището за бизнес и информационни технологии предлага отлични по качество бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от цяла Европа и света в области на академичното знание като: бизнес администрация, икономика, туризъм, здравеопазване, мениджмънт на събития, хотелиерство, компютърни науки, медии, комуникации, финансов мениджмънт, счетоводство, маркетинг, маркетингов мениджмънт, журналистика, пиар, корпоративни комуникации, бизнес мениджмънт, инженерни науки, инженерни информационни технологии и много други.

От 2010 година насам едноличен собственик на BiTS е престижната американска компания за образователни услуги - Laureate Education. Висшето учебно заведение приоритетно полага големи грижи по отношение на уплътняването на свободното време на своите възпитаници. В тази връзка в неговите рамките самите студенти традиционно успешно прокарват множество собствени инициативи – като, например, издават свое студентско издание, организират редица интересни клубове по интереси и много други.

Частното висше училище е същевременно и домакин на голям брой престижни международни академични прояви, от типа на организираната от 2005 г. интернационална бизнес конференция наречена Campus Symposium. През годините в нейната работа са участвали изявени фигури от световна величина като: Бил Клинтън, Кофи Анан, Лех Валенса, Герхард Шрьодер, Ал Гор и Тони Блеър. Училището за бизнес и информационни технологии е организатор и на известното международно бизнес състезание за студенти - Rubicon Contest, което се провежда от 2006 г. насам. То е едно от най-популярните по рода си в световен мащаб и традиционно в него вземат участие едни от най-добрите студенти в областта на икономиката и бизнеса от всички континенти.

Програма

Един от най-добрите и известни частни университети в Германия функциониращи в сферата на комуникационните науки и бизнеса - School Business and Information Technology School (BiTS) предлага на кандидат-студентите от Стария континент и света множество бакалавърски и магистърски програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, сертификати и дипломи на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Училището за бизнес и информационни технологии е три години, а на магистратурите му – 1-2 г. Понастоящем School Business and Information Technology School предлага на възпитаниците си отлични по качество бакалавърски и магистърски програми в различни сфери на университетското знание от типа на: бизнес администрация, икономика, туризъм, здравеопазване, мениджмънт на събития, хотелиерство, компютърни науки, медии, комуникации, финансов мениджмънт, счетоводство, маркетинг, маркетингов мениджмънт, журналистика, пиар, корпоративни комуникации, бизнес мениджмънт, инженерни науки, инженерни информационни технологии и т.н. Процесът на обучение във висшето учебно заведение се осъществява в рамките на неговите четири факултета: по икономика, по международна индустрия на услугите, по бизнес психология и по медии и комуникации.
Учебната година в един от най-реномираните частни немски университети за бизнес и информационни технологии - School Business and Information Technology School (BiTS) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето училище неговите студенти имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове насочени към повишаването на техните социални, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Училището за бизнес и информационни технологии са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на School Business and Information Technology School (BiTS) по време на своето следване в Германия имат възможност по-активно или преимуществено за разтоварване и развлечение след учебните си занятия или в почивните си дни да упражняват множество видове спортна дейност и физическа активност. Това се осъществява посредством модерните спортни съоръжения в рамките на редица специализирани центрове, зали и комплекси намиращи се на територията на немската столица Берлин и региона, както и в другите населени места, в които BiTS притежава кампуси или филиали. Администрацията на Училището за бизнес и информационни технологии регулярно организира и пътувания с учебна цел, както и екскурзии, до редица градове и региони с туристически и културно-исторически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Изерлон е немски град, намиращ се в провинция Северен Рейн-Вестфалия, в състава на административния окръг Арнсберг и района Меркиш. Той има население от над 96 400 души и площ от 125,5 кв. км. (най-голям е в региона и по територия и по жители). Изерлон е разположен в северната част на областта Зауерланд, край река Рур и е разделен на пет градски района.Първите сведения за града датират от десети век. Той се намира в сърцето на Рурския индустриален район и след Втората световна война в него са разположени военни части на НАТО. Изерлон е известен и с пещерата Dechenhöhle – една от най-красивите и посещавани от туристите в Германия. Всяка година в града се провежда и фестивалът Schützenfest, който е традиционен преглед на съвременните културни постижения на региона.Известни забележителности в Изерлон са двете му кули, старата катедрала и градската стена. В града има 15 основни училища и 13 гимназии от различен вид. В Изерлон функционират и два университета за приложни науки – филиалът на South Westphalia University of Applied Sciences и частният The Business and Information Technology School (BiTS), който има свой кампус в района Seilersee.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че School Business and Information Technology School (BiTS) не притежава собствени студентски общежития, които да са разположени в рамките на неговите кампуси, администрацията на висшето училище оказва активна и комплексна информационна и консултантска помощ на учащите се идващи от чужбина по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Основната възможност за обучаващите се в Училището за бизнес и информационни технологии е свързана с настаняване в резиденциите собственост на разнообразни общонационални германски организации или в други подобни стопанисвани от частни асоциации или фирми. Друга удобна и налична опция за студентите на висшето учебно заведение е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред възпитаниците на School Business and Information Technology School е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи, като паралелно с това използват и общи помещения от рода на: кухня, хол, трапезария, баня, перално, и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Pädagogische Hochschule Karlsruhe - University of Education Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für angewandte Wissenschaften München - Munich University of Applied Sciences Мюнхен Бавария държавно
Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg - Otto-von-Guericke University Magdeburg Магдебург Саксония-Анхалт държавно
Universität Ulm - University of Ulm Улм Баден-Вюртемберг държавно
European School of Management and Technology – ESMT Берлин Берлин частно
Universität Hohenheim - University of Hohenheim Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Quadriga Hochschule Berlin - Quadriga University of Applied Social Sciences Berlin Берлин Берлин частно
Hochschule Mittweida - University of Applied Sciences Mittweida Митвайда Саксония държавно
Fachhochschule Kiel - Kiel University of Applied Sciences Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
Universität Potsdam - University of Potsdam Потсдам Бранденбург държавно

Други университети в Изерлон

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
BiTS - Business and Information Technology Изерлон Северен Рейн Вестфалия частно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Musik und Tanz Köln - Cologne University of Music Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Technische Universität Dortmund - Technical University of Dortmund Дортмунд Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Duisburg-Essen - University of Duisburg-Essen Есен Северен Рейн Вестфалия държавно
International School of Management – ISM Дортмунд Северен Рейн Вестфалия частно
Katholische Hochschule Nordrhein-Westfalen - Catholic University of Applied Sciences NRW Мюнстер Северен Рейн Вестфалия частно
Hochschule Rhein-Waal - Rhine-Waal University of Applied Sciences Клеве Северен Рейн Вестфалия държавно
Fachhochschule Köln - Cologne University of Applied Sciences Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Westfälische Wilhelms-Universität Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Bielefeld Билефелд Северен Рейн Вестфалия държавно
FOM Hochschule für Oekonomie & Management University of Applied Sciences Есен Северен Рейн Вестфалия частно