Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf - Heinrich Heine University Düsseldorf

изпрати на приятел           принтирай
Град Дюселдорф
Област Северен Рейн Вестфалия
Държава Германия
Вид Научноизследователски университет
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Universitätsstrasse 1 Düsseldorf 40225 Nordrhein-Westfalen Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf (Heinrich Heine University Düsseldorf, HHU) се нарежда сред най-добрите многопрофилни университети в Германия. Висшето учебно заведение е създадено през 1965 г. като пряк наследник на основаната през 1907 г. Медицинска академия в Дюселдорф. Към настоящия момент в университета се обучават над 20 500 студенти от цялата страна и света. За техните нужди се грижат близо 3000 души висококвалифициран академичен и административен състав. Университетът Хайнрих Хайне Дюселдорф предлага отлични по качество бакалавърски и магистърски програми в сфери на знанието от рода на: здравеопазване и медицина, стоматология, изкуства, история на изкуството, лингвистика, хуманитарни науки, математика, биология, физика, естествени науки, право, икономика, бизнес администрация и много други.

Heinrich Heine University Düsseldorf развива широкомащабна научноизследователска дейност по редица направления свързани с области като хепатология, неврология, онкология, кардиоваскуларни изследвания, хирургия, инфекциозни болести, имунология, диабет, изследвания на метаболизма, лингвистика, древна история, политология, история на изкуството, биомедицина, физика, икономика, финанси и счетоводство, мениджмънт, маркетинг и т.н. За нейните цели към висшето учебно заведение функционират и редица специализирани научни центрове и институти. Университетът Хайнрих Хайне Дюселдорф предлага и известен брой програми с европейска и международна насоченост съвместно с някои известни чуждестранни университети, след завършването на които студентите получават двойни дипломи. Като цяло научноизследователската дейност в рамките на висшето училище му е завоювала отлично реноме в Германия и чужбина, и се радва на изключително добро финансиране. С оглед на същата, университетът работи и в тясно сътрудничество с редица именити представители на регионалните и национални бизнес среди и компании. Процесът на обучение в рамките на Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf се основава на един подчертано интердисциплинарен подход и е приоритетно насочен към подпомагането на бъдещата професионална и кариерна реализация на неговите студенти. Висококачественото образование предлагано във висшето училище включва и придобиването на фундаментално важни комуникационни и социални умения, засиленото изучаване на чуждестранни езици и т.н.

Благодарение на комплексните високи качества на неговата академична дейност, Heinrich Heine University Düsseldorf привлича все по-голям брой студенти от чужбина. Това се дължи и на целенасочено прокарваната политика през последните години от страна на ръководството му по посока на неговата интернационализация. В рамките на същата на новодошлите на обучение студенти от чужбина се оказва всестранна помощ по отношение на тяхната пълноценна и бърза адаптация в Германия. Висшето училище притежава богата и модерна материална база и образователна инфраструктура в рамките на своите учебни корпуси разположени на територията на град Дюселдорф. Тя включва и известният Център за информационни и медийни технологии, Ботаническа градина, богата на специализирана научна литература университетска библиотека и др. Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf всячески се стреми да поощрява креативното мислене на своите студенти, като например, в рамките на тези усилия насърчава работата на младите хора по създаването на различни иновации с приложение в практиката. Към висшето учебно заведение функционират и множество студентски организации, като и голям брой разнообразни академични клубове по интереси.

Програма

Един от най-висококачествените и съвременни по дух научноизследователски университети в Германия - Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf (Heinrich Heine University Düsseldorf, HHU) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света редица бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-разнообразни сфери на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето училище са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Университета Хайнрих Хайне Дюселдорф е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Процесът на обучение в HHU се провежда в рамките на неговите факултети: по медицина, по изкуства и хуманитарни науки, по математика и естествени науки, по бизнес администрация и икономика, и по право.
Учебната година в един от най-добрите и модерни научноизследователски германски университети - Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf (Heinrich Heine University Düsseldorf, HHU) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове насочени към повишаването на техните социални, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички сертификати, дипломи и специалности на Университета Хайнрих Хайне Дюселдорф са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf (Heinrich Heine University Düsseldorf, HHU) в течение на своето следване в Германия могат по-интензивно или просто за разтоварване през свободното си от занятия време да упражняват множество видове спортна дейност и физическа активност. Последното се реализира с помощта на модерните спортни съоръжения, намиращи се в кампуса на висшето училище, както и на редица комплекси, центрове и зали разположени на територията на град Дюселдорф и региона. Студентите на Университета Хайнрих Хайне Дюселдорф, така например, имат възможност да се занимават със спортове и активности от типа на: футбол в зала, бодибилдинг, гимнастика, различни видове бойни изкуства и много други. Администрацията на висшето училище регулярно организира и пътувания с учебна цел, както и екскурзии, до редица градове и региони с туристически и културно-исторически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Дюселдорф е сърцето на долината Рейн. С история датираща от 1100 год., столицата на Северен рейн – Вестфалия е цветущ, търговски център и модната столица на Германия. Пълна е с прекрасни исторически забележителности – музеи, театри, нощен живот и култура. Световно известни музеи като "Kunstsammlung", сгради с красив бароков стил като St. Andreas и "Burgplatz", градският площад със замъка с кулата с гледка към Рейн, прави Дюселдорф много желана туристическа дестинация. Градът е известен и с своите търговски улици и булеварди със стилизирани аркади и търговски центрове.

Карнавалният сезон в Дюселдорф започва през ноември и завършва цяла седмица на забавления и празненства. В неделя точно преди големия парад хората се срещат по улиците и гражданите танцуват, разговарят приятелски или просто се забавляват, носейки цветни костюми.

„Фортуна Дюселдорф” е един от най – добре познатите регионални отбори в Германия с тяхната история от печалби. Футболът е много популярен в Дюселдорф, както и други спортове като хокей на лед в допълнение с много фитнес и освежаващи спортове.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване


Описание

Въпреки, че Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf (Heinrich Heine University Düsseldorf, HHU) не притежава собствени студентски общежития, които да са разположени в рамките на неговите учебни корпуси, администрацията на висшето учебно заведение оказва пълна и активна информационна и консултантска помощ на учащите се идващи от чужбина по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от основните опции пред възпитаниците на Университета Хайнрих Хайне Дюселдорф е свързана с настаняване в резиденциите стопанисвани от локалния клон на немската национална академична организация Studentenwerk (Düsseldorf). Голям брой студенти на висшето учебно заведение обаче предпочитат излизането на частна квартира под формата на свободен наем. За последното те също могат да разчитат на пълна информационна и консултантска подкрепа от страна на Heinrich Heine University Düsseldorf. Доста разпространена опция сред студентите на висшето училище е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват и общи помещения от рода на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Darmstadt - Darmstadt University of Applied Sciences Дармщад Хесен държавно
Charité – Universitätsmedizin Berlin - Charité - Medical University of Berlin Берлин Берлин държавно
Fachhochschule Kiel - Kiel University of Applied Sciences Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
Freie Universität Berlin Берлин Берлин държавно
Hochschule Reutlingen - Reutlingen University Ройтлинген Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Hochschule für Gestaltung Karlsruhe - Karlsruhe University of Arts and Design Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
BiTS - Business and Information Technology Изерлон Северен Рейн Вестфалия частно
Mannheim Business School Манхайм Баден-Вюртемберг държавно
Ostfalia - Fachhochschule Braunschweig/Wolfenbüttel - University of Applied Sciences at Braunschweig/Wolfenbüttel Брауншвайг Долна Саксония държавно
Hochschule Neu-Ulm - Neu-Ulm University of Applied Sciences Улм Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в Дюселдорф

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf - Heinrich Heine University Düsseldorf Дюселдорф Северен Рейн Вестфалия държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen - Gelsenkirchen University of Applied Sciences Гелзенкирхен Северен Рейн Вестфалия държавно
FH Aachen - Aachen University of Applied Sciences Аахен Северен Рейн Вестфалия държавно
Fachhochschule des Mittelstands - FHM Билефелд Северен Рейн Вестфалия частно
Kunstakademie Münster - Academy of Fine Arts Münster Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно
Katholische Hochschule Nordrhein-Westfalen - Catholic University of Applied Sciences NRW Мюнстер Северен Рейн Вестфалия частно
Fachhochschule Bielefeld - Bielefeld University of Applied Sciences Билефелд Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Duisburg-Essen - University of Duisburg-Essen Есен Северен Рейн Вестфалия държавно
Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn - University of Bonn Бон Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Bielefeld Билефелд Северен Рейн Вестфалия държавно
Technische Universität Dortmund - Technical University of Dortmund Дортмунд Северен Рейн Вестфалия държавно