Katholische Hochschule Nordrhein-Westfalen - Catholic University of Applied Sciences NRW

изпрати на приятел           принтирай
Град Мюнстер
Област Северен Рейн Вестфалия
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране частно Адрес Wörthstrasse 10 Köln 50668 Nordrhein-Westfalen Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Katholische Hochschule Nordrhein-Westfalen (Catholic University of Applied Sciences NRW, KatHO NRW) е най-големият официално и институционално признат университет, който функционира под ръководството на Католическата църква в Германия. Висшето учебно заведение предлага модерно и ориентирано към практиката, и бъдещата професионална реализация на своите възпитаници, образование в сфери на академичното знание като социална дейност, религия (практическа теология), здравеопазване и т.н. (под формата на общо над двадесет бакалавърски и магистърски програми).

Католическият университет за приложни науки на Северен Рейн-Вестфалия има кампуси в градовете Мюнстер, Кьолн, Падеборн и Аахен (всички намиращи се на територията на едноименната федерална провинция). Като добавка към основните си бакалавърски и магистърски програми висшето учебно заведение предлага и множество курсове за допълнителна и следдипломна квалификация. Образователният процес в рамките на университета се основава, както на практическото приложение на изучавания материал, така и на един модерен интердисциплинарен подход, базиращ се като цяло на принципите на съвременния християнски хуманизъм и католическата теология. Програмите и курсовете на KatHO NRW са изградени така, че ще се обръща в пълнокръвна степен необходимото внимание върху индивидуалните нужди и потребности на всеки един отделен студент, като се зачитат характеристиките на неговите нагласи, интереси и личност. Висшето учебно заведение е създадено през 1971 г. с общите усилия на пет католически диоцеза на територията на федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Към настоящия момент в Catholic University of Applied Sciences NRW се обучават около 3500 студенти от около 100 професори и още 300 души висококвалифициран академичен и преподавателски състав. Висшето учебно заведение реализира мащабна международна дейност и тясно си сътрудничи с множество чуждестранни университети с подобен на своя профил, което носи допълнително големи възможности на студентите му за стажове, специализации, обучение и реализация в чужбина. Същевременно KatHO NRW има и голяма научноизследователска активност по направления като социална дейност, практическа теология и здравеопазване. В нейните рамки студентите на университета имат възможност да извършват научна дейност в рамките на екипи под ръководството на висококвалифицирани учени и специалисти и да работят по проекти и програми в сфери като: социална психиатрия, злоупотреба с наркотици и превенция на същата, здравеопазване, транскултурализъм, изследвания на пола, травми и увреждания, възрастови изменения и много други. Katholische Hochschule Nordrhein-Westfalen предлага и магистърски програми на половин учебно време под формата на специализирана следдипломна квалификация в области от рода на: социален мениджмънт, кооперативен мениджмънт, лечение на наркозависимости, училищен мениджмънт, семейно консултиране и т.н.

Програма

Един от най-големите и висококачествени католически германски университети за приложни науки - Katholische Hochschule Nordrhein-Westfalen (Catholic University of Applied Sciences NRW, KatHO NRW) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски и магистърски програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, сертификати и дипломи на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Католическия университет за приложни науки на Северен Рейн-Вестфалия е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Процесът на обучение в Catholic University of Applied Sciences NRW се провежда в рамките на неговите факултети по социална дейност, здравеопазване и теология.
Учебната година в един от най-големите и известни католически университети в Германия - Katholische Hochschule Nordrhein-Westfalen (Catholic University of Applied Sciences NRW, KatHO NRW) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Католическия университет за приложни науки на Северен Рейн-Вестфалия са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Katholische Hochschule Nordrhein-Westfalen (Catholic University of Applied Sciences NRW, KatHO NRW) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за разтоварване и удоволствие през свободното си време да се занимават с множество разнообразни видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт, благодарение на модерните спортни съоръжения, намиращи се в кампусите на самото висше учебно заведение, както и на редица центрове, зали и комплекси, разположени на територията на градовете, в които то има образователни корпуси. Администрацията на Католическия университет за приложни науки на Северен Рейн-Вестфалия регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Мюнстер е един от най-гъсто населените градове в провинцията Северна-Вестфалия. Населението му наброява около 270 000 души, като поне 48 000 от тях са студенти. Тази статистика обаче не е изцяло пълна, тъй като много голям брой, най-вече чуждестранни студенти, неуспяли да си намерят жилище в Мюнстер, живеят в съседните на Мюнстер градове Оснабрюк и Дортмунд. Градът е един от най-важните в сферате на услугите, транспорта и индустрията. Седалища в града имат множество от висшите съдилища на провинция Северна-Вестфалия като Върховния съд и Висшата съдебна палата.В Мюнстер няма големи индустриалин предприятия, за сметка на това обаче градът е силно развит в сферата на услугите, търговията и финансовата дейност. Множество малки и средни предприятия намират благоприятна почва за развитие на своя бизнес в Мюнстер заради огромния брой млади хора, живеещи в града. Сред по-известните са: Селскостопанския съюз Вестфален-Липе, BASF Coatings AG, Brillux Lacke- und Farbenwerke, Westfalen AG, Hengst GmbH & Co. KG – водещият производител на филтри и филтърни системи за автомобили, както и Armacell, световноизвестният производител на дограми и уплътнения.Освен с предприятия в сферата на услугите, в града седалище имат множество от водещите във финансовия сектор банки и фирми в Германия. Provinzial-Versicherung NordWest, LVM Versicherungen, Западногерманската Селскостопанска спестовна каса, Westdeutschen ImmobilienBank и NRW.BANK са само част от банките и спестовните каси. През 2004г. градът получава наградата за най-добър град за живеене в света.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Katholische Hochschule Nordrhein-Westfalen (Catholic University of Applied Sciences NRW, KatHO NRW) не разполага със собствени студентски общежития в рамките на своите кампуси, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна помощ на учащите се идващи от чужбина по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от основните опции за тях по отношение на същото е свързана с настаняването им в резиденциите стопанисвани от локалните клонове на различни германски общонационални и регионални академични организации функциониращи на територията на федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия. Друга възможност за възпитаниците на Католическия университет за приложни науки на Северен Рейн-Вестфалия е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред студентите на висшето учебно заведение е и колективното наемане на апартамент, в рамките на който те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
EBC Hochschule - EBC University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Alice-Salomon-Hochschule Berlin - The Alice Salomon University of Applied Sciences Берлин Берлин държавно
Hochschule Reutlingen - Reutlingen University Ройтлинген Баден-Вюртемберг държавно
HafenCity Universität Hamburg - HafenCity University Hamburg Хамбург Хамбург държавно
Evangelische Hochschule für Kirchenmusik Halle - Protestant College of Church Music Хале Саксония-Анхалт частно
Tierärztliche Hochschule Hannover - University of Veterinary Medicine Hanover Хановер Долна Саксония държавно
Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf - Heinrich Heine University Düsseldorf Дюселдорф Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule Karlsruhe - Karlsruhe University of Applied Sciences Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Mannheim - Mannheim University of Applied Sciences Манхайм Баден-Вюртемберг държавно
International Psychoanalytic University Berlin – IPU Берлин Берлин частно

Други университети в Мюнстер

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Philosophisch-Theologische Hochschule Münster - Philosophico-theological University Münster Мюнстер Северен Рейн Вестфалия частно
Kunstakademie Münster - Academy of Fine Arts Münster Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно
Katholische Hochschule Nordrhein-Westfalen - Catholic University of Applied Sciences NRW Мюнстер Северен Рейн Вестфалия частно
Westfälische Wilhelms-Universität Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно
Fachhochschule Münster - Münster University of Applied Sciences Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Rhein-Waal - Rhine-Waal University of Applied Sciences Клеве Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule Bochum − Bochum University of Applied Sciences Бохум Северен Рейн Вестфалия държавно
Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen - RWTH Aachen University Аахен Северен Рейн Вестфалия държавно
Philosophisch-Theologische Hochschule Münster - Philosophico-theological University Münster Мюнстер Северен Рейн Вестфалия частно
Fachhochschule Dortmund - Dortmund University of Applied Sciences and Arts Дортмунд Северен Рейн Вестфалия държавно
Ruhr-Universität Bochum - Ruhr University Bochum Бохум Северен Рейн Вестфалия държавно
Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf - Heinrich Heine University Düsseldorf Дюселдорф Северен Рейн Вестфалия държавно
internationale filmschule köln - international filmschool cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно
Fachhochschule Münster - Münster University of Applied Sciences Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule Bonn-Rhein-Sieg - University of Applied Sciences Bonn Rhein-Sieg Бон Северен Рейн Вестфалия държавно