Christian-Albrechts-Universität zu Kiel - Kiel University

изпрати на приятел           принтирай
Град Кил
Област Шлезвиг-Холщайн
Държава Германия
Вид
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Christian-Albrechts-Platz 4 Уебсайт http://www.uni-kiel.de/
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Christian-Albrechts-Universität zu Kiel (Kiel University, CAU) се нарежда сред най-известните и добри регионални немски университети. Това е най-голямото, старо и престижно висше учебно заведение, функциониращи на територията на федерална провинция Шлезвиг-Холщайн. Понастоящем в Университета Кил се обучават над 24 100 студенти от цяла Германия и света. Висшето училище предлага отлични бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от всички континенти в сфери на академичното знание от типа на: право, теология, бизнес, икономика, обществени науки, медицина, изкуства, хуманитарни науки, естествени науки, математика, земеделски науки, хранене, най-различни видове инженерство и др.

Kiel University е основан още през 1665 г. по инициатива на дука на Холщайн-Готорп – Кристиан Алберт и до ден днешен носи името на своя създател. CAU е голям университет притежаващ богата и модерна образователна инфраструктура и материална база. Навремето той е бил единственото висше учебно заведение в най-северната част на Германия, както и второто по големина в Дания, когато областта Шлезвиг-Холщайн е била част от тази страна. Университетът притежава богата на редки растителни видове Ботаническа градина в рамките на град Кил. През годините преподаватели или студенти на Christian-Albrechts-Universität zu Kiel са били и редица нобелови лауреати в различни области.

Програма

Един от най-добрите регионални германски университети - Christian-Albrechts-Universität zu Kiel (Kiel University, CAU) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в различни области на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета Кил е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Образователният процес в Kiel University се реализира в рамките на неговите факултети: по право, по бизнес, икономика и обществени науки, по медицина, по изкуства и хуманитарни науки, по математика и естествени науки, по земеделски науки и хранене и по инженерство.
Учебната година в един от най-качествените и големи регионални университети в Германия - Christian-Albrechts-Universität zu Kiel (Kiel University, CAU) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, дипломи и сертификати на Университета Кил са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Университет Кил разполага със собствен спортен център, в който предлаганите видове спорт са над 50. Срещу 3 Евро студентът получава карта за целогодишен достъп, а семестриалната такса за всеки вид спорт е 9 Евро. За някои дисциплини има индивидуални такси, за други има групови намаления. Студентът трябва сам да провери какви и колко са намаленията и срокове за записване за избрания от него спорт.

Град

Град Кил се намира в най-северната провинция на Германия – Шлезвиг – Холщайн, като той е и нейната столица. Със своите над 237 000 жители това е най-големия град в провинцията. Поради близостта си до морския бряг, градът разполага със собствено пристанище, което играе много важна роля в икономическото развитие на града. Затова и в него е силно развита сферата на услугите – над 78% от населението на града се препитава основно в тази дейност. Друг водещ отрасъл в града са машностроителните и корабостроителните предприятия, които са едни от водещите работодатели в региона.Основни забележителности в града са пристанището, Стария град, Олимпийското село край града, градската опера, Народният театър, Ботаническата градина, Изложбеният център и много други. Също така е много известен града с неговите спортни постижения, най-вече в хандбала и в морските и водни спортове.

Специалности


Бакалавър
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Аграрни науки 1 3  Октомври 0 лв. ( )
Управление на предприятията 1 3  Октомври 0 лв. ( )
Молекулярна биология 1 3  Октомври 0 лв. ( )
Електро- и информационна техника 1 3  Октомври 0 лв. ( )
География 1 3  Октомври 0 лв. ( )

Магистър
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Аграрни науки 1 2  Октомври или Април 0 лв. ( )
Науки за Великобритания и Америка 1 2  Октомври 0 лв. ( )
Приложна екология 1 2  Октомври 0 лв. ( )
Управление на предприятията 1 2  Октомври 0 лв. ( )
Електро- и информационна техника 1 2  Октомври или Април 0 лв. ( )
Електротехника 1 2  Октомври 0 лв. ( )
Европейска етнология 1 2  Октомври 0 лв. ( )

Кандидатсване

Бакалавър
Допълнително се заплаща
  Други разходи (свързани с учебния процес) - 102.00 €
  Медицински осигуровки - 60.00 €
  Настаняване - 180.00 €
Магистър
Допълнително се заплаща
  Други разходи (свързани с учебния процес) - 102.00 €
  Медицински осигуровки - 60.00 €
  Настаняване - 180.00 €

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие

Описание

Университет Кил разполага с 10 общежития, напълно санирани и модернизирани, готови да посрещнат нуждите на своите студенти. Средният наем варира около 180 ? на месец, като в тази цена са включени и консумативите. НА територията на град Киел се помещават и много други общежития, цената на стая в които варира около 200 ? месечно. Който търси жилище в Германия трябва да е много упорит, постоянен и настоятелен. Общежитията са препълнени, а списъците с чакащи – дълги. Кандидатите за хубавите и изгодни откъм цена жилища са много. Опитът показва, че жилищната криза е най-голяма в периода около началото на академичната година – октомври или ноември, както и април и май. Затова е препоръчително търсенето на общежитие да започне поне 3-4 месеца преди започването на следването. Студентско общежитие: Кандидат-студентът попълва заявка, качена на сайта на студентската организация (Studentenwerk Schleswig-Holstein) на Университет Кил, попълва я и я изпраща или по поща, или по е-майл на посочените в заявката адреси. Кандидатът получава обратен отговор до 14 работни дни след изпращането на заявката.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Kunstakademie Münster - Academy of Fine Arts Münster Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно
Alice-Salomon-Hochschule Berlin - The Alice Salomon University of Applied Sciences Берлин Берлин държавно
Universitat Witten/Herdecke - Witten/Herdecke University Витен Северен Рейн Вестфалия частно
bbw Hochschule - bbw University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
HMKW Hochschule für Medien, Kommunikation und Wirtschaft Берлин Берлин частно
Staatliche Akademie der Bildenden Künste Karlsruhe - State Academy of Fine Arts Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Telekommunikation Leipzig - University of Applied Sciences of Leipzig Лайпциг Саксония частно
HAWK Hochschule Hildesheim/Holzminden/Göttingen - HAWK University of Applied Sciences and Arts Гьотинген Долна Саксония държавно
HG Hochschule für Gesundheit & Sport, Technik & Kunst, Berlin Берлин Берлин частно
Centre international de formation europeenne – CIFE Берлин Берлин частно

Други университети в Кил

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Kiel - Kiel University of Applied Sciences Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
Muthesius Kunsthochschule - Muthesius Academy of Fine Arts and Design Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
Christian-Albrechts-Universität zu Kiel - Kiel University Кил Шлезвиг-Холщайн държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Lübeck - Lübeck University of Applied Sciences Любек Шлезвиг-Холщайн държавно
Musikhochschule Lübeck - Lübeck Academy of Music Любек Шлезвиг-Холщайн държавно
Christian-Albrechts-Universität zu Kiel - Kiel University Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
Universität zu Lübeck - University of Lübeck Любек Шлезвиг-Холщайн държавно
Fachhochschule Kiel - Kiel University of Applied Sciences Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
Muthesius Kunsthochschule - Muthesius Academy of Fine Arts and Design Кил Шлезвиг-Холщайн държавно