Hochschule Konstanz - Konstanz University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Констанц
Област Баден-Вюртемберг
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Brauneggerstrasse 55 Konstanz 78462 Baden-Württemberg
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule Konstanz (Konstanz University of Applied Sciences, HTWG) се нарежда сред най-елитните и известни немски университети за приложни науки. Централният му кампус се намира в град Констанц, федерална провинция Баден Вюртемберг, в южната част на страната, в почти непосредствена близост до немско-швейцарската граница. Според различни представителни национални академични рейтинги и класации, Университетът за приложни науки Констанц се нарежда в топ десет на най-добрите университети за приложни науки в Германия, а редица негови отделни програми (например по бизнес) са и в топ-15 за цялата страна. Предлаганото от него висше обучение има подчертано международен фокус и поради това HTWG се радва на голяма популярност сред кандидат-студентите от чужбина. Университетът е и член на интернационалното институционално тяло на международния ВУЗ наречен Internationale Bodensee-Hochschule (International Lake Constance University). Към настоящия момент във висшето учебно заведение се обучават около 3400 студенти от Германия и целия свят от 350 души висококвалифициран академичен състав. Konstanz University of Applied Sciences предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми в области на академичното знание като: архитектура и дизайн, строително инженерство, електронни и информационни технологии, компютърни науки, механическо инженерство, бизнес, бизнес администрация, обществени науки и много други.

Програма

Един от най-елитните и известни университети в Германия за приложни науки - Hochschule Konstanz (Konstanz University of Applied Sciences, HTWG) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света висококачествени бакалавърски и магистърски програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета за приложни науки Констанц е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Образователният процес в Konstanz University of Applied Sciences се провежда в рамките на неговите основни факултети: по архитектура и дизайн, по строително инженерство, по електроника и информационни технологии, по компютърни науки, по механическо инженерство, по бизнес и обществени науки и в специализирания висш Колеж за чуждестранни студенти (ASK).
Учебната година в един от най-висококачествените университети за приложни науки в Германия – Hochschule Konstanz (Konstanz University of Applied Sciences, HTWG) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Университета за приложни науки Констанц са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Hochschule Konstanz (Konstanz University of Applied Sciences, HTWG) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за разтоварване и удоволствие през свободното си време да се занимават с разнообразни видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт, благодарение на редица зали, центрове и комплекси, разположени на територията на град Констанц и региона, с които ръководството на висшето учебно заведение активно си сътрудничи. Администрацията на Университета за приложни науки Констанц регулярно организира и различни видове екскурзии до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Констанц е немски университетски град, намиращ се в западния край на прочутото едноименно езеро, в непосредствена близост до швейцарската граница, на територията на федералната провинция Баден-Вюртемберг. Това е столицата на административната област Баден, разположена там, откъдето извира река Рейн (Швейцарските Алпи). Населението на града е около 85 000 души, а площта - 55.65 кв. км. Констанц също така се намира едновременно на трите бряга на Боденското езеро – заливите Оберзее, Юберлингер Зее и притокът Езерен Рейн (Зеерайн) и образува единна градска агломерация със съседното швейцарско градче Кройцлинген.Сред по-известните забележителности в града са – Древната катедрала, Старият доминикански манастир (наречен „Тъмницата на Хус”, в момента е известен хотел под наименованието Steigenberger Inselhotel), Сградата на старото кметство, символът на Констанц – прочутата статуя наречена „Империя” (деветметров, въртящ се монумент, поставен през 1993 г. на брега на Боденското езеро в памет на Оноре дьо Балзак описал в произведенията си Констанцкия събор), Археологическият музей, Музеят „Ян Хус”, Замъкът Neiederburg, Петерхаузенското абатство и много други.Най-престижното висше учебно заведение в града е Университетът Констанц, следвано от Университетът по приложни науки (Hochschule). В тези и останалите висококачествени образователни институции в града получават образованието си множество студенти и ученици от цяла Германия и чужбина.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Hochschule Konstanz (Konstanz University of Applied Sciences, HTWG) не притежава собствени общежития, които да са разположени на територията на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна консултантска и информационна помощ на чуждестранните студенти, по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от опциите за същите е настаняване в студентска резиденция, но най-често местата за тях са по-ограничени и заявки за такъв вид устройване трябва да се подават възможно най-рано. Друга възможност за възпитаниците на Университета за приложни науки Констанц е свързана с излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. По принцип наемите в град Констанц са леко по-високи отколкото в други части на Германия, заради локалната специфика на пазара на недвижими имоти и на този тип услуги. Поради това доста разпространена практика сред студентите на висшето учебно заведение е колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в индивидуална стая, като същевременно използват и общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
APOLLON Hochschule der Gesundheitswirtschaft - APOLLON University of Applied Sciences Бремен Бремен частно
EBC Hochschule - EBC University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Universität Freiburg - University of Freiburg Universität Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Fulda - Fulda University of Applied Sciences Фулда Хесен държавно
Hochschule für Bildende Künste Dresden - Dresden Academy of Fine Arts Дрезден Саксония държавно
Technische Universität Kaiserslautern - Kaiserslautern University of Technology Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно
Bauhaus-Universität Weimar - Bauhaus-University Weimar Ваймар Тюрингия държавно
bbw Hochschule - bbw University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Evangelische Hochschule für Kirchenmusik Halle - Protestant College of Church Music Хале Саксония-Анхалт частно
Hochschule Mannheim - Mannheim University of Applied Sciences Манхайм Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в Констанц

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Konstanz - Konstanz University of Applied Sciences Констанц Баден-Вюртемберг държавно
Universität Konstanz - University of Konstanz Констанц Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Konstanz - University of Konstanz Констанц Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Forstwirschaft Rottenburg - Rottenburg University of Applied Forest Sciences Тюбинген Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Hochschule für Gestaltung Karlsruhe - Karlsruhe University of Arts and Design Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart - State University of Music and Performing Arts Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Eberhard Karls Universität Tübingen - Eberhard Karls University Тюбинген Баден-Вюртемберг държавно
Pädagogische Hochschule Heidelberg - University of Education Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Karlshochschule International University Карлсруе Баден-Вюртемберг частно
SRH Hochschule Heidelberg - University of Applied Sciences Heidelberg Хайделберг Баден-Вюртемберг частно
Hochschule für Technik Stuttgart - Stuttgart University of Applied Sciences Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Pädagogische Hochschule Freiburg - Freiburg University of Education Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно