Universität Konstanz - University of Konstanz

изпрати на приятел           принтирай
Град Констанц
Област Баден-Вюртемберг
Държава Германия
Вид Университет
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Universitätsstrasse 10 Konstanz 78464 Baden-Württemberg
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Universität Konstanz (University of Konstanz) влиза в числото на най-добрите университети в Германия. Висшето учебно заведение от град Констанц, федерална провинция Баден Вюртемберг, често е класирано и сред топ 200 на планетата, в рамките на различни престижни световни академични рейтинги и класации. Образователният процес в Университета Констанц има подчертано международен фокус и висшето училище се ползва с особено голяма популярност в цяла Европа и света. Към настоящия момент в университета се обучават над десет хиляди студенти, между които и чуждестранни младежи от около сто държави от всички континенти. University of Konstanz предлага разнообразни и висококачествени бакалавърски и магистърски програми в сфери на академичното знание като: право, икономика, хуманитаристика, точни науки, политология и много други.

Universität Konstanz е създаден през 1966 г., а централният му кампус в района Гисбърг отваря врати през 1972 г. С течение на годините висшето учебно заведение значително разширява периметъра на своята академична, образователна, научноизследователска и международна дейност до такава степен, че понастоящем се води за един от най-добрите и известни немски университети. Главният, модерен и разполагащ с богата и съвременна материална база и образователна инфраструктура учебен корпус на университета, днес се намира край езерото Констанц, само на около четири километра от немско-швейцарската граница. Университетът Констанц е включен в числото на 11-те най-елитни германски университети в рамките на немската общонационална академична инициатива German Excellence Universities. Висшето училище развива и впечатляваща международна дейност, като работи в тясно сътрудничество с повече от 220 известни университети с подобен на неговия профил от всички краища на света. Някои от традиционно най-силните чуждестранни партньори на University of Konstanz са ВУЗ-ове от ранга на Johns Hopkins University, Yale University, University of Zurich, University of Chicago и много други. Висшето учебно заведение разполага с особено богата библиотека, която е отворена денонощно за нуждите на студентите и техните преподаватели. Същата разполага с над два милиона издания научна и специализирана литература.

В рамките на инициативата German Excellence Universities Университетът Констанц е специално посочен и като пример за отлично работещ креативен модел, както и за такъв за модерно и функционално организирана академична и образователна дейност в Германия. Към настоящия момент висшето учебно заведение предлага над сто висосокачествени магистърски и бакалавърски програми, като редица от тях са приоритетно международно насочени и се преподават на английски език (като например – Публична администрация и европейско управление, Международни изследвания в спортните науки, Квантитативна икономика и много други). Universität Konstanz развива и широкомащабна научноизследователска дейност по редица направления. В числото на по-основните от тях влизат: оптика, фотоника, нанофизика, химическа биология, неврофизиология, културна история, психо-икономика, европейска интеграция и т.н. Богатата материална база на висшето учебно заведение включва и стопанисваната от него за научноизследователски и образователни цели Ботаническа градина. Университетът Констанц през годините е завършван от редица световноизвестни личности от всички сфери на човешката дейност, като например, бившият сръбски премиер-министър Зоран Джинджич, Аксел Вебер – бившият председател на немската федерална банка и много други.

Програма

Един от най-елитните немски университети - Universität Konstanz (University of Konstanz) предлага на кандидат-студентите от целия свят отлични по качество бакалавърски и магистърски програми в най-разнообразни области на академичното знание. Всички дипломи, сертификати и специалности на висшето учебно заведение са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Университета Контанц е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Образователният процес в рамките на висшето учебно заведение се реализира в неговите няколко факултета – по науки, по хуманитаристика и по право, икономика и политика. Множество програми на University of Konstanz са с приоритетно международна насоченост и се преподават изцяло на английски език.
Учебната година в един от най-висококачествените и елитни германски университети - Universität Konstanz (University of Konstanz) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове насочени към повишаването на техните социални, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, сертификати и дипломи на Университета Констанц са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Universität Konstanz (University of Konstanz) по време на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за удоволствие и разтоварване да упражняват множество различни видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт с помощта на редица модерни спортни съоръжения и центрове на висшето учебно заведение (разполага с фитнес център, център за женски спорт и т.н.), както и на голям брой зали и комплекси, намиращи се на територията на град Контанц и региона, с които ръководството на висшето учебно заведение тясно си сътрудничи. Администрацията на Университета Констанц редовно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Констанц е немски университетски град, намиращ се в западния край на прочутото едноименно езеро, в непосредствена близост до швейцарската граница, на територията на федералната провинция Баден-Вюртемберг. Това е столицата на административната област Баден, разположена там, откъдето извира река Рейн (Швейцарските Алпи). Населението на града е около 85 000 души, а площта - 55.65 кв. км. Констанц също така се намира едновременно на трите бряга на Боденското езеро – заливите Оберзее, Юберлингер Зее и притокът Езерен Рейн (Зеерайн) и образува единна градска агломерация със съседното швейцарско градче Кройцлинген.Сред по-известните забележителности в града са – Древната катедрала, Старият доминикански манастир (наречен „Тъмницата на Хус”, в момента е известен хотел под наименованието Steigenberger Inselhotel), Сградата на старото кметство, символът на Констанц – прочутата статуя наречена „Империя” (деветметров, въртящ се монумент, поставен през 1993 г. на брега на Боденското езеро в памет на Оноре дьо Балзак описал в произведенията си Констанцкия събор), Археологическият музей, Музеят „Ян Хус”, Замъкът Neiederburg, Петерхаузенското абатство и много други.Най-престижното висше учебно заведение в града е Университетът Констанц, следвано от Университетът по приложни науки (Hochschule). В тези и останалите висококачествени образователни институции в града получават образованието си множество студенти и ученици от цяла Германия и чужбина.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Хотел
-Хостели
-Къщи за гости
-Свободен наем

Описание

Universität Konstanz (University of Konstanz) предлага на студентите си от чужбина настаняване в общежития, но местата в тях понякога са твърде ограничени и поради това заявка до администрацията на висшето учебно заведение за подобен вид битово устройване е необходимо да се подава възможно най-рано. Университетът Констанц оказва пълна информационна и консултантска помощ на своите възпитаници и по отношение на останалите опции за битово устройване за тях. Една от възможностите пред възпитаниците на висшето учебно заведение е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Друга доста разпространена практика сред студентите на университета е колективното наемане на апартамент, в който младежите живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, перално, трапезария и др. Понякога е трудно да се намери лесно и бързо настаняване в град Котстанц, а цените са леко по-високи, отколкото тези на наемите в други части на Германия. Поради това администрацията на висшето учебно заведение оказва активна помощ на учащите се и в това отношение. Цените на наемите в града са - около 400-500 евро за едностаен апартамент или 500-700 за двустаен. Администраторите на Университета Констанц насочват и консултират студентите, и по отношение на временното им настаняване (докато си намерят за постоянно общежитие или квартира) – в хотел, в хостел или къща за гости в Констанц и региона.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Technik und Wirtschaft - University of Applied Sciences Berlin Берлин Берлин държавно
Hochschule Koblenz - Koblenz University of Applied Sciences Кобленц Рейнланд Пфалц държавно
Julius-Maximilians-Universität Würzburg - University of Würzburg Вюрцбург Бавария държавно
Humboldt-Universität zu Berlin - Humboldt University of Berlin Берлин Берлин държавно
Fachhochschule Kaiserslautern - University of Applied Sciences Kaiserslautern Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно
Universität Mannheim - University of Mannheim Манхайм Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für bildende Künste Hamburg - University of Fine Arts of Hamburg Хамбург Хамбург държавно
Universität Bayreuth - University of Bayreuth Байройт Бавария държавно
Ernst-Abbe-Fachhochschule Jena - Ernst-Abbe University of Applied Sciences Jena Йена Тюрингия държавно
Hochschule Heilbronn - Heilbronn University Швабиш-Хал Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в Констанц

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Konstanz - Konstanz University of Applied Sciences Констанц Баден-Вюртемберг държавно
Universität Konstanz - University of Konstanz Констанц Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg - Heidelberg University Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Musik Freiburg - University of Music Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Technik Stuttgart - Stuttgart University of Applied Sciences Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Pädagogische Hochschule Karlsruhe - University of Education Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Pädagogische Hochschule Heidelberg - University of Education Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Universität Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Pädagogische Hochschule Freiburg - Freiburg University of Education Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Ulm - Ulm University of Applied Sciences Улм Баден-Вюртемберг държавно
Universität Freiburg - University of Freiburg Universität Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Universität Hohenheim - University of Hohenheim Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно