Mannheim Business School

изпрати на приятел           принтирай
Град Манхайм
Област Баден-Вюртемберг
Държава Германия
Вид Бизнес Училище
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес L5,5 68131 Mannheim
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Mannheim Business School (MBS) е едно от най-добрите европейски и немски бизнес училища. В най-представителните академични рейтинги и класации висшето учебно заведение, което функционира под шапката на Манхаймския университет, е класирано като номер едно в своята образователна сфера. Бизнес училището Манхайм притежава акредитации и от трите най-престижни организации в тази област (т.нар. „Тройна корона”) - AACSB International, AMBA и EQUIS. MBS предлага на кандидат-студентите от целия свят висококачествени бакалавърски, магистърски и най-вече разнообразни MBA-програми в сфери на академичното знание като: мениджмънт, бизнес администрация, бизнес обучение, финанси, счетоводство и много други.

Висшето учебно заведение е създадено през 2005 г. Понастоящем в него се обучават над 400 студенти от Германия и целия свят (над 55 процента от тях са чужденци) от около 180 души висококвалифициран академичен състав. Mannheim Business School разполага с модерна и богата материална база и образователна инфраструктура, като централният му учебен корпус е разположен в един от най-големите барокови замъци в цяла Европа. Висшето учебно заведение работи в тясно сътрудничество с редица именити представители на германския и международен бизнес, което дава възможност на възпитаниците му да срещнат потенциалните си бъдещи работодатели още на учебната скамейка.

Програма

Едно от най-добрите и популярни в Европа немски бизнес училища - Mannheim Business School (MBS) предлага на кандидат-студентите от всички континенти отлични бакалавърски, магистърски и МВА програми в най-разнообразни области на академичното знание. Всички дипломи, сертификати и специалности на висшето учебно заведение са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Университета Манхайм е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Висшето бизнес училище предлага няколко основни вида МВА програми, които са признати за най-добри по рода си в цяла Германия и Европа. Същевременно то привлича кандидат-студентите от чужбина (повече от половината от възпитаниците му са чужденци) и със своите отлични бакалавърски и магистърски специалности в области като: бизнес администрация, бизнес обучение, счетоводство, финанси и др.
Учебната година в едно от най-добрите и световноизвестни германски бизнес училища - Mannheim Business School (MBS) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове насочени към повишаването на техните социални, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, сертификати и дипломи на Бизнес училището Манхайм са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Mannheim Business School (MBS) по време на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за удоволствие и разтоварване да упражняват множество различни видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт с помощта на разнообразните центрове, зали и комплекси разположени на територията на град Манхайм и региона, както и на модерните съоръжения намиращи се в рамките на кампуса на Манхаймския университет. Администрацията на Бизнес училището Манхайм редовно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Манхайм е град, намиращ се между Франкфурт и Щутгарт, в югозападна Германия, на територията на федералната провинция Баден-Вюртемберг. Той е разположен на устието на Рейн и Некар – две немски големи плавателни реки. Град Лудвигсхафен се намира точно срещу него, от другата страна на рейнския бряг, а мощният университетски център Хайделберг е само на около 20 километра. След Щутгарт, Манхайм е вторият град по големина във федералната провинция Баден-Вюртемберг. Населението му е около 312 000 души, а площта - 144,96 кв. км.Манхайм е столица на административния регион Рейн-Некар. Градът е основан през 1607 година. Естетиката на градската му архитектура е решена в стила на „северния барок”. Интересен е фактът, че той е бил замислен от основателите си като „идеалният град” и поради изобилието в него на класически, ясни, геометрични форми е наричан „Градът на квадратите”. Манхайм претърпява бурно развитие през 18 век, когато става и резиденция на курфюрстите на Курпфалц. След преместването й през 1778 г., Манхайм, особено през 19 век, започва бързо да се индустриализира и към края на това столетие вече има над 100 000 жители. Поради важното си икономическо и стратегическо значение, градът е почти напълно разрушен по време на Втората световна война, но цялата му инфраструктура е успешно изградена отново в следвоенните години, а историческите му паметници и сгради - реставрирани.Сред основните културно-исторически забележителности и туристически атракции в града се нареждат: Водната кула, Манхаймската художествена галерия, Музеите „Райс-Енгелхорн”, Националният театър, Луизенпарк, Музеят на труда и техниката на Баден Вюртемберг и много други. Много популярен сред туристите е и местният бароков дворец - Schloss Mannheim построен през 18 век на брега на Рейн. Понастоящем просторното му и красиво здание е използвано от един от най-престижните университети в Германия - Майнхаймският. В миналото той е бил със статута на един от най-големите дворци в Европа след Версайския (дължината му е 450 метра, а застроената площ – 6 хектара). Schloss Mannheim е и вторият най-голям бароков комплекс изграждан някога на Стария континент. Едно от най-важните културни събития в града пък е традиционният, ежегоден кинофестивал, привличащ със своето качество и запазена марка хиляди почитатели на киноизкуството от целия свят.Университетът Манхайм се смята за един от най-добрите в Германия по отношение на качеството на обучението в икономическите му специалности. Основният му корпус се намира в Градския замък, а в него традиционно учат в различни програми и множество студенти от цяла Европа и света. Към Манхаймския университет функционира и една от най-активните организации на български младежи учещи в чужбина.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Mannheim Business School (MBS) не притежава собствени студентски общежития, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна информационна и консултантска помощ на своите възпитаници от чужбина, по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Главната възможност за обучаващите се в Бизнес училището Манхайм е свързана с настаняване в общежитията, стопанисвани от локалния клон на общонационалната германска академична организация Studentenwerk Mannheim. Същата предлага общо 2500 различни по големина и вид стаи в рамките на 14-те си резиденции разположени на територията на град Манхайм. Възпитаниците на висшето учебно заведение могат да се настанят и в още няколко общежития в това населено място от типа на католическото Alfred-Delp-Haus и частните - Curt-Sandig-Haus и Emilie-Hucht-Haus. Друга опция за студентите е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Особено разпространена практика сред учещите в Mannheim Business School е и колективното наемане на апартамент, в рамките на който те живеят в индивидуални стаи, като едновременно с това използват и общи помещения от рода на: баня, хол, кухня, перално, трапезария и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Evangelische Hochschule für Soziale Arbeit Dresden – University of Applied Sciences for Social Work Дрезден Саксония частно
European School of Management and Technology – ESMT Берлин Берлин частно
Evangelische Hochschule Freiburg - Protestant University of Applied Sciences Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Universität Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Universität Ulm - University of Ulm Улм Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Zittau/Görliz - Zittau/Görlitz University of Applied Sciences Цитау/Гьорлиц Саксония държавно
Bergische Universität Wuppertal - University of Wuppertal Вупертал Северен Рейн Вестфалия държавно
International Psychoanalytic University Berlin – IPU Берлин Берлин частно
Ludwig-Maximilians-Universität München - Ludwig Maximilian University of Munich Мюнхен Бавария държавно
Akademie der Bildenden Künste Nürnberg - Academy of Fine Arts Nuremberg Нюрнберг Бавария държавно

Други университети в Манхайм

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Mannheim - University of Mannheim Манхайм Баден-Вюртемберг държавно
Mannheim Business School Манхайм Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Mannheim - Mannheim University of Applied Sciences Манхайм Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Musik Freiburg - University of Music Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Pädagogische Hochschule Karlsruhe - University of Education Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Musik Karlsruhe - University of Music Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Karlshochschule International University Карлсруе Баден-Вюртемберг частно
SRH Hochschule Heidelberg - University of Applied Sciences Heidelberg Хайделберг Баден-Вюртемберг частно
Evangelische Hochschule Freiburg - Protestant University of Applied Sciences Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Universität Ulm - University of Ulm Улм Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Karlsruhe - Karlsruhe University of Applied Sciences Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Universität Hohenheim - University of Hohenheim Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Heilbronn - Heilbronn University Швабиш-Хал Баден-Вюртемберг държавно