Universität Ulm - University of Ulm

изпрати на приятел           принтирай
Град Улм
Област Баден-Вюртемберг
Държава Германия
Вид Университет
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Albert-Einstein-Allee 5 Ulm 89081 Baden-Württemberg Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Universität Ulm (University of Ulm) е един от сравнително по-новите държавни германски университети, но вече има значителни успехи в национален и международен образователен и академичен план. Понастоящем във висшето учебно заведение се обучават повече от 9100 студенти от целия свят. Университетът Улм предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от целия свят в области на академичното знание като естествени науки, медицина, инженерни науки, математика, икономика, компютърни науки и т.н.

University of Ulm е създаден през 1967 г. и постепенно си завоюва завиден престиж в страната и чужбина, в качеството си на един от най-добрите по-нови държавни немски университети. Така, например, в класацията за миналата година на Times Higher Education (THE), Universität Ulm е класиран на 22-о място сред висшите учебни заведения в цяла Германия. Същевременно Университетът Улм е в топ 5 на висшите училища в страната по качество на обучението в сфери като електрическо инженерство и компютърни науки. Според специалистите, University of Ulm е водещо немско висше учебно заведение и в областта на естествените науки. От 2007 г. към университета функционира и специализирано Международно висше училище по молекулярна медицина. За цялостната си академична и образователна дейност висшето училище е класирано дори на 27 място в престижната международна класация Academic Ranking of World Universities. Централният кампус на Universität Ulm е разположен в град Улм, федерална провинция Баден Вюртемберг. Той притежава богата и модерна материална база и образователна инфраструктура и се намира в северната част на Улм на територията на хълма наречен Оберер Еселсберг. Висшето учебно заведение разполага и с други видове образователни корпуси в рамките на същото населено място, като различните профилирани звена на местната университетска болница и т.н.

University of Ulm развива мащабна научноизследователска дейност по направления като инженерство и технологии, науки за живота и медицина, нано и био-материали, и финансови науки. Университетът работи в тясно сътрудничество с множество представители на регионалния и национален бизнес, в рамките на проекта Научен парк Улм. Това е и една отлична възможност неговите възпитаници да срещнат потенциалните си бъдещи работодатели още на академичната скамейка. Обучаващите се във висшето учебно заведение имат и редица опции за реализация в чужбина по линия на международния студентски обмен, благодарение на тясното партньорство на Universität Ulm с голям брой чуждестранни университети с подобен на неговия профил.

Програма

Един от най-качествените германски университети, функциониращи на територията на федерална провинция Баден-Вюртемберг – Universität Ulm (University of Ulm) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета Улм е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Образователният процес в University of Ulm се провежда в рамките на неговите четири факултета: по инженерство и компютърни науки, по математика и икономика, по естествени науки и по медицина. Висшето училище предлага и известен брой програми изцяло на английски език от рода на: енергийни науки и технологии, модерни материали, комуникационни технологии, молекулярна медицина, финанси, съвременна онкология и т.н.
Учебната година в един от най-добрите университети в Германия по редица академични направления - Universität Ulm (University of Ulm) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, дипломи и сертификати на University of Ulm са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Universität Ulm (University of Ulm) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за разнообразие и удоволствие през свободното си време да се занимават с множество различни видове спортна дейност и физическа активност. Това се осъществява както с помощта на модерните съоръжения на самото висше учебно заведение, така и посредством множество центрове, зали и комплекси разположени на територията на град Улм. Администрацията на Университета Улм регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Universität Ulm (University of Ulm) не разполага със собствени студентски общежития, администрацията на висшето учебно заведение оказва на учащите се от чужбина пълна и всестранна информационна и консултантска помощ по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Основната възможност пред възпитаниците на висшето учебно заведение е настаняване в общежитията, стопанисвани от локалния клон на националната германска организация Studentenwerk Ulm. Друга опция за същите е излизане на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред студентите от град Улм е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват и общи помещения от рода на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Telekommunikation Leipzig - University of Applied Sciences of Leipzig Лайпциг Саксония частно
Fachhochschule Frankfurt am Main - Frankfurt University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен държавно
Burg Giebichenstein Kunsthochschule Halle - Burg Giebichenstein University of Art and Design Хале Саксония-Анхалт държавно
Hochschule für Bildende Künste Dresden - Dresden Academy of Fine Arts Дрезден Саксония държавно
Europa-Universität Viadrina Frankfurt (Oder) - Viadrina European University Франкфурт на Одер Бранденбург държавно
Fachhochschule Brandenburg - Brandenburg University of Applied Sciences Бранденбург на Хавел Бранденбург държавно
Centre international de formation europeenne – CIFE Берлин Берлин частно
Eberhard Karls Universität Tübingen - Eberhard Karls University Тюбинген Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Wirtschaft und Recht Berlin - Berlin School of Economics and Law Берлин Берлин държавно
BiTS - Business and Information Technology Изерлон Северен Рейн Вестфалия частно

Други университети в Улм

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Ulm - University of Ulm Улм Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Ulm - Ulm University of Applied Sciences Улм Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Neu-Ulm - Neu-Ulm University of Applied Sciences Улм Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Forstwirschaft Rottenburg - Rottenburg University of Applied Forest Sciences Тюбинген Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Akademie der Bildenden Künste Karlsruhe - State Academy of Fine Arts Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Universität Mannheim - University of Mannheim Манхайм Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule der Medien - Stuttgart Media University Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Universität Stuttgart - University of Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart - State University of Music and Performing Arts Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Pädagogische Hochschule Karlsruhe - University of Education Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Pädagogische Hochschule Heidelberg - University of Education Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Konstanz - Konstanz University of Applied Sciences Констанц Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Esslingen - Esslingen University of Applied Sciences Еслинген Баден-Вюртемберг държавно