Universität Regensburg - University of Regensburg

изпрати на приятел           принтирай
Град Регенсбург
Област Бавария
Държава Германия
Вид Научноизследователски университет
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Universitätsstrasse 31 Regensburg 93053 Bayern Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Universität Regensburg (University of Regensburg) се нарежда в списъка на най-качествените научноизследователски германски университети. Към настоящия момент във висшето учебно заведение се обучават повече от 17 300 студенти, за нуждите на които се грижат 4200 души висококвалифициран преподавателски и административен персонал. Университетът Регенсбург предлага отлични по качество бакалавърски и магистърски програми в сфери на академичното знание от рода на: католическа теология, право, бизнес, икономика, бизнес администрация, мениджмънт, информационни системи, медицина, философия, спортни науки, изкуства, педагогика, психология, обществени науки, история, география, филологии, литературознание, математика, физика, биология, химия, здравеопазване и медицина, фармация и много други.

University of Regensburg е основан през 1962 г. в красивия баварски град Регенсбург, които с многобройните си исторически паметници и сгради, и с неповторимата си атмосфера е включен в списъка на културното наследство на ЮНЕСКО. От своето създаване до наши дни университетът си завоюва завидна академична репутация сред останалите баварски висши училища, като постепенно броят на факултетите му нараства до дванадесет и той значително разширява периметъра на академичната си дейност. Като цяло висшето учебно заведение има статута на по-консервативен ВУЗ на фона на останалите немски университети, поради засиленото католическо влияние в региона. Един от неговите най-известни преподаватели е и бившият римски папа Бенедикт XVI, който и в наши дни все още се числи към професорския му състав. Университетът Регенсбург притежава богата и модерна материална база и образователна инфраструктура на територията на своя централен кампус, който се намира леко на юг от центъра на града и течащата през него река Дунав. Град Регенсбург е любимо място за поколения немски студенти, поради неповторимата си атмосфера, красивата природа (точно до него са възвишенията на прочутите живописни баварски планини), наличието на много уютни кафенета и барове, както и богатия местен културен живот.

Университетът развива активна научноизследователска дейност по редица направления от типа на: физика, химия, фармация, биология, история, география, филологии, медицина и много други. Universität Regensburg предоставя и отлични възможности за международна реализация на своите студенти, благодарение на тесните си партньорски отношения с повече от 130 европейски висши учебни заведения с подобен на неговия профил, както и на още редица такива от целия свят. Университетът полага приоритетно големи грижи и по отношение на пълноценното уплътняване на свободното време на своите възпитаници. За тази цел към него функционират множество разнообразни и специализирани студентски клубове по интереси, Компютърен център, като и Езиков, и спортен такъв. През годината във висшето учебно заведение се провеждат голям брой културни и академични мероприятия от типа на концерти, изложби, семинари на най-различни теми и много други. Университетът Регенсбург има и няколко хора, както и собствен студентски театър и като цяло неговите възпитаници се занимават особено активно с култура и изкуство. Кампусът на висшето училище от своя страна за удобство на студентите разполага с няколко кафенета, пицария, банка, книжарница, както и с много богата университетска библиотека. Висшето учебно заведение притежава и собствена Ботаническа градина.

Програма

Един от най-популярните и солидни научноизследователски университети в Германия - Universität Regensburg (University of Regensburg) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света редица бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-разнообразни сфери на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Университета Регенсбург е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Процесът на обучение в University of Regensburg се провежда в рамките на неговите факултети: по право, по католическа теология, по бизнес, икономика и мениджмънт на информационните системи, по медицина, по философия, спортни науки и изкуства, по психология и педагогика, по обществени науки, история и география, по езици и литератури, по математика, по физика, по биология и доклинична медицина и по химия и фармация.
Учебната година в един от най-качествените и популярни научноизследователски германски университети - Universität Regensburg (University of Regensburg) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове насочени към повишаването на техните социални, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Университета Регенсбург са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Universität Regensburg (University of Regensburg) в течение на своето следване в Германия могат по-интензивно или просто за разтоварване през свободното си от занятия време да упражняват множество видове спортна дейност и физическа активност. Това се осъществява с помощта на модерните спортни съоръжения, намиращи се в кампуса на висшето училище, както и на редица комплекси, центрове и зали разположени на територията на град Регенсбург и региона. Студентите на Университета Регенсбург, така например, имат възможност да се занимават със спортове и активности от типа на: волейбол, айкидо, капоейра, кану-каяк и много други. Администрацията на висшето учебно заведение регулярно организира и пътувания с учебна цел, както и екскурзии, до редица градове и региони с туристически и културно-исторически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Регенсбург е град, намиращ се във федералната провинция Бавария и е най-голямото немско пристанище на река Дунав, начален пункт на важния транспортен канал Рейн-Майн-Дунав. Той има население от около 134 300 души. Регенсбург е и столица на административния регион Upper Palatinate. У нас градът е известен основно с местната семинария, в която традиционно завършват образованието си и много български младежи, по линията на академичния и образователен обмен с родните учебни институции. Популярен е и местният Университет Регенсбург, в който се обучават студенти от цяла Германия и света.Градът е известен сред туристите, заради уникалната си атмосфера, съвместяваща по неповторим начин красотата на дунавското крайбрежие с множество културно-исторически паметници и забележителности. Големият средновековен център на Регенсбуг е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Много популярна е и местната готическа катедрала Петерсдом. Други по-интересни забележителности и туристически атракции в града са: Каменният мост, Римската стена, Университетската ботаническа градина, Дунавската резиденция на баварските крале, както и множество катедрали и разнообразни по тематика и насоченост музеи и градски галерии.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Universität Regensburg (University of Regensburg) не притежава собствени общежития, които да се намират на територията на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна и комплексна помощ на учащите се идващи от чужбина, по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Основната възможност пред чуждестранните възпитаници на Университета Регенсбург е свързана с настаняване в резиденциите стопанисвани от регионалния клон на общонационалната немска академична организация Studentenwerk. Друга опция за същите е уреждане на стая в различните видове частни студентски общежития в Регенсбург. Успоредно с това учащите се имат възможност да излязат и на частна квартира под формата на свободен наем, за което университетът също им оказва пълна информационна и консултантска помощ. Особено разпространена практика сред студентите на висшето учебно заведение е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които, те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват и общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, перално, трапезария и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Lübeck - Lübeck University of Applied Sciences Любек Шлезвиг-Холщайн държавно
Ludwig-Maximilians-Universität München - Ludwig Maximilian University of Munich Мюнхен Бавария държавно
Hochschule für Musik und Theater "Felix Mendelssohn Bartholdy" Leipzig - University of Music and Theatre "Felix Mendelssohn Bartholdy" Лайпциг Саксония държавно
Staatliche Hochschule für Gestaltung Karlsruhe - Karlsruhe University of Arts and Design Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Freie Universität Berlin Берлин Берлин държавно
Quadriga Hochschule Berlin - Quadriga University of Applied Social Sciences Berlin Берлин Берлин частно
Evangelische Hochschule für Kirchenmusik Halle - Protestant College of Church Music Хале Саксония-Анхалт частно
Brandenburgische Technische Universität - Brandenburg University of Technology Котбус Бранденбург държавно
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg Ерланген/Нюрнберг Бавария държавно
Hochschule Reutlingen - Reutlingen University Ройтлинген Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в Регенсбург

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Regensburg - University of Regensburg Регенсбург Бавария държавно
Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg - Regensburg University of Applied Sciences Регенсбург Бавария държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Technische Hochschule Nürnberg Georg Simon Ohm - Georg-Simon-Ohm University of Applied Sciences Nuremberg Нюрнберг Бавария държавно
Hochschule für angewandte Wissenschaften München - Munich University of Applied Sciences Мюнхен Бавария държавно
Fachhochschule Ansbach - Ansbach University of Applied Sciences Ансбах Бавария държавно
Hochschule für Musik Würzburg - University of Music Würzburg Вюрцбург Бавария държавно
Hochschule Hof - Hof University of Applied Sciences Хоф на Заале / Мюнхберг Бавария държавно
Hochschule für Musik Nürnberg - Nuremberg University of Music Нюрнберг Бавария държавно
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg Ерланген/Нюрнберг Бавария държавно
Universität Augsburg Аугсбург Бавария държавно
Ludwig-Maximilians-Universität München - Ludwig Maximilian University of Munich Мюнхен Бавария държавно
Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg - Regensburg University of Applied Sciences Регенсбург Бавария държавно