Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg - Regensburg University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Регенсбург
Област Бавария
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Pruefeninger Strasse 58 Regensburg 93049 Bayern Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg (Regensburg University of Applied Sciences) е сред най-големите германски университети за приложни науки, функциониращи на територията на федерална провинция Бавария. Понастоящем във висшето учебно заведение учат около 9750 студенти от цялата страна и света. За техните нужди се грижат общо повече от 660 души висококвалифициран преподавателски и административен персонал. Университетът за приложни науки Регенсбург предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от чужбина в области на академичното знание като: сензорни технологии, микросистемни технологии, микросистемно инженерство, електрическо инженерство, мениджмънт, международни отношения, архитектура, климатология, индустриален дизайн, исторически сгради, строително инженерство, бизнес науки, европейски бизнес, логистика, човешки ресурси, мехатроника, възобновяеми енергийни източници, енергийна ефективност, електромобилност, приложни изследвания в сферата на инженерните науки, автомобилна електроника, математика, компютърни науки, бизнес информационни технологии, информационни технологии в медицината, технически компютърни науки, механическо инженерство, продукционно инженерство и автоматизация, биомедицинско инженерство, системно инженерство, индустриално инженерство, социална работа, социални услуги в учебните заведения, музика и социална работа, социални грижи, мениджмънт и комуникации и т.н.

Regensburg University of Applied Sciences е основан през 1971 г. първоначално под формата на висш колеж за технологии, бизнес и социална работа. Постепенно така създаденото висше учебно заведение значително разширява периметъра на своята комплексна академична дейност и се превръща в един от най-големите баварски университети за приложни науки. В наши дни той вече има осем факултета, в чийто рамки предлага общо 24 бакалавърски и 13 магистърски програми. Днес Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg е известен в Бавария и Германия най-вече с висококачественото си обучение в области като – изкуства, бизнес, дизайн, здравеопазване и социална работа. В своята дейност висшето училище се опира на едни дългогодишни академични традиции, защото неговите преки предшественици на регионално ниво са основани още в средата на 19 век.

Regensburg University of Applied Sciences дава редица възможности и за реализация в чужбина, благодарение на тесните си контакти с редица чуждестранни университети с подобен на неговия профил. Висшето учебно заведение реализира и една широкомащабна научноизследователска дейност по редица научни направления. От 2000 г. към него функционира и голям специализиран Институт за приложни изследвания и икономическо сътрудничество, като не след дълго е създаден и Център за продължаване на обучението и мениджмънт на знанието. Висшето училище притежава богата и модерна материална база и образователна инфраструктура, като неговите няколко учебни корпуса се намират в различни части на град Регенсбург. Университетът за приложни науки Регенсбург активно се грижи и за свободното време на своите студенти, като към него функционират редица академични клубове по интереси, то организира концерти и разнообразни други прояви през годината, както и известното в Бавария ежегодно съревнование на студенти-дизайнери.

Програма

Един от най-добрите баварски и германски университети за приложни науки - Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg (Regensburg University of Applied Sciences) предлага на кандидат-студентите от целия свят множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-разнообразни области на академичното знание. Всички дипломи, сертификати и специалности на Университета за приложни науки Регенсбург са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври във висшето училище е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Образователният процес в Regensburg University of Applied Sciences се провежда в рамките на неговите факултети: по приложни социални науки, по архитектура, по бизнес науки, по строително инженерство, по компютърни науки и математика, по електрически и информационни технологии, по общи науки и микросистемни технологии и по механическо инженерство.
Учебната година в един от най-големите и висококачествени университети в Германия и Бавария за приложни науки - Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg (Regensburg University of Applied Sciences) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, сертификати и дипломи на Университета за приложни науки Регенсбург са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg (Regensburg University of Applied Sciences) по време на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или преимуществено за удоволствие и разнообразие през свободното си време да упражняват редица видове спортна и физическа дейност. Това става факт, благодарение на модерните спортни съоръжения, намиращи се в кампуса на висшето учебно заведение, както и на множество зали, центрове и комплекси разположени на територията на град Регенсбург и региона. Някои от основните спортове, които могат да бъдат упражнявани от възпитаниците на Университета за приложни науки Регенсбург са: фехтовка, кикбокс и други видове бойни изкуства, плуване, волейбол и много други. Администрацията на висшето училище редовно организира и пътувания с образователна цел, както и екскурзии, до множество градове и региони с туристически и културно-исторически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Регенсбург е град, намиращ се във федералната провинция Бавария и е най-голямото немско пристанище на река Дунав, начален пункт на важния транспортен канал Рейн-Майн-Дунав. Той има население от около 134 300 души. Регенсбург е и столица на административния регион Upper Palatinate. У нас градът е известен основно с местната семинария, в която традиционно завършват образованието си и много български младежи, по линията на академичния и образователен обмен с родните учебни институции. Популярен е и местният Университет Регенсбург, в който се обучават студенти от цяла Германия и света.Градът е известен сред туристите, заради уникалната си атмосфера, съвместяваща по неповторим начин красотата на дунавското крайбрежие с множество културно-исторически паметници и забележителности. Големият средновековен център на Регенсбуг е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Много популярна е и местната готическа катедрала Петерсдом. Други по-интересни забележителности и туристически атракции в града са: Каменният мост, Римската стена, Университетската ботаническа градина, Дунавската резиденция на баварските крале, както и множество катедрали и разнообразни по тематика и насоченост музеи и градски галерии.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg (Regensburg University of Applied Sciences) не притежава собствени общежития, които да са разположени на територията на неговия кампус, администрацията на висшето училище оказва комплексна и активна помощ на студентите идващи от чужбина по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Главната опция пред чуждестранните възпитаници на Университета за приложи науки Регенсбург е свързана с настаняване в различните видове резиденции стопанисвани от локалните клонове на разнообразни германски академични организации, както и по желание – в частни студентски общежития. Запазването на общежитие се прави в началото на всеки семестър, като е най-много за период от шест месеца. Стаите в тях най-често са индивидуални, с колективно ползване на баня и кухня. Наемите варират от 200 до 300 евро месечно. Цените на помещенията със самостоятелно ползване на баня и кухня са съответно - 250-350 евро. Друга налична опция за студентите на висшето учебно заведение е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. За същото университетът също им оказва консултантска и информационна помощ. Доста разпространена практика сред студентите от град Регенсбург е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те използват индивидуални стаи, както и общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, перално, трапезария и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Deutsche Sporthochschule Köln - German Sport University Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
BAU International University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
FH Aachen - Aachen University of Applied Sciences Аахен Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule für Telekommunikation Leipzig - University of Applied Sciences of Leipzig Лайпциг Саксония частно
Hochschule für angewandtes Management Campus Berlin Берлин Берлин частно
Hochschule Koblenz - Koblenz University of Applied Sciences Кобленц Рейнланд Пфалц държавно
European School of Management and Technology – ESMT Берлин Берлин частно
Ludwig-Maximilians-Universität München - Ludwig Maximilian University of Munich Мюнхен Бавария държавно
Universität Kassel - University of Kassel Касел Хесен държавно
Fachhochschule Kiel - Kiel University of Applied Sciences Кил Шлезвиг-Холщайн държавно

Други университети в Регенсбург

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg - Regensburg University of Applied Sciences Регенсбург Бавария държавно
Universität Regensburg - University of Regensburg Регенсбург Бавария държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für angewandte Wissenschaften München - Munich University of Applied Sciences Мюнхен Бавария държавно
Ludwig-Maximilians-Universität München - Ludwig Maximilian University of Munich Мюнхен Бавария държавно
Hochschule für Angewandte Wissenschaften - Würzburg-Schweinfurt University of Applied Sciences Вюрцбург Бавария държавно
Evangelische Hochschule Nürnberg - Lutheran University of Applied Sciences Nuremberg Нюрнберг Бавария частно
Hochschule Hof - Hof University of Applied Sciences Хоф на Заале / Мюнхберг Бавария държавно
Hochschule Augsburg — Augsburg University of Applied Sciences Аугсбург Бавария държавно
Akademie der Bildenden Künste Nürnberg - Academy of Fine Arts Nuremberg Нюрнберг Бавария държавно
Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg - Regensburg University of Applied Sciences Регенсбург Бавария държавно
Universität Augsburg Аугсбург Бавария държавно
Technische Hochschule Nürnberg Georg Simon Ohm - Georg-Simon-Ohm University of Applied Sciences Nuremberg Нюрнберг Бавария държавно