Hochschule Osnabrück - Osnabrück University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Оснабрюк
Област Долна Саксония
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Caprivistrasse 30 A, PO Box 19 40 Osnabrück 49009 Niedersachsen Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule Osnabrück (Osnabrück University of Applied Sciences) се нарежда сред най-качествените университети за приложни науки не само в рамките на федерална провинция Долна Саксония, но и в цяла Германия. Понастоящем във висшето учебно заведение се обучават около 11 200 студенти, от общо над хиляда души висококвалифициран преподавателски и административен персонал. Университетът за приложни науки Оснабрюк предлага отлични бакалавърски и магистърски програми в области на академичното знание като: най-разнообразни видове инженерство, биотехнологии, мехатроника, компютърни науки, медиен дизайн, индустриален дизайн, икономика, мениджмънт, бизнес администрация, социална дейност, здравеопазване, земеделие и много други. Освен четири факултета, Osnabrück University of Applied Sciences има и специализирано висше музикално училище. В последното се предлагат програми, курсове и специализации в сфери от рода на: поп, джаз, пеене, различни видове инструменти, музикална педагогика и т.н.

Благодарение на високите качества на своята комплексна дейност Hochschule Osnabrück, се радва на голяма популярност в чужбина. Към момента във висшето учебно заведение се обучават повече от 700 студенти от над 85 страни. Университетът за приложни науки предлага общо над 90 различни програми, включително МВА. Процесът на обучение в него се основава, както на един подчертано интердисциплинарен и ориентиран към практиката подход, така и на провеждането на лекции и упражнения (както и на практически занятия) в рамките на малки групи, в които са създадени всички необходими условия да бъде обръщано необходимото време и внимание на индивидуалните нужди, проблеми и нагласи на всеки един отделен студент.

Възпитаниците на висшето училище имат възможност за стажове и практики в различни сектори, фирми и компании от областта на регионалния бизнес и местната индустрия, по време на които могат да срещнат и евентуалните си бъдещи работодатели. Студентите на Университетът за приложни науки Оснабрюк имат разнообразни перспективи и за реализация в чужбина, благодарение на тесните връзки на този ВУЗ с повече от 150 университета с подобен на неговия профил от всички континенти, на базата на които се провеждат и различни програми за образователен и академичен обмен. Висшето учебно заведение провежда и активна, и многообразна научноизследователска дейност по редица модерни и интересни направления.

Програма

Един от най-добрите и популярни в чужбина германски университети Hochschule Osnabrück (Osnabrück University of Applied Sciences) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски, магистърски и най-разнообразни други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, сертификати и дипломи на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета за приложни науки Оснабрюк е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Процесът на обучение във висшето училище се провежда в рамките на неговите четири факултета – по инженерство и компютърни науки, по икономика и обществени науки, по земеделски науки и ландшафтна архитектура и по мениджмънт, културни науки и технологии. Към Osnabrück University of Applied Sciences функционира и специализирано висше музикално училище, което предлага програми в области като: джаз, вокално майсторство, различни видове инструменти, поп, музикална педагогика и др. В своите няколко факултета висшето учебно заведение за приложни науки предлага на кандидат-студентите курсове и специалности в разнообразни сфери от типа на: икономика, мениджмънт, бизнес администрация, социална дейност, здравеопазване, земеделие, най-различни видове инженерство, биотехнологии, мехатроника, компютърни науки, медиен дизайн, индустриален дизайн, и много други.
Учебната година в един от най-добрите университети за приложни науки в Германия - Hochschule Osnabrück (Osnabrück University of Applied Sciences) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички сертификати, дипломи и специалности на Университета за приложни науки Оснабрюк са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Hochschule Osnabrück (Osnabrück University of Applied Sciences) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за разтоварване и удоволствие през свободното си време да се занимават с множество разнообразни видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт, благодарение на редица центрове, зали и комплекси, разположени на територията на град Оснабрюк, както и на спортните съоръжения, които са собственост на самото висше учебно заведение. Администрацията на Университета за приложни науки Оснабрюк регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Оснабрюк е третият по големина град на територията на федералната провинция Долна Саксония. Населението му е около 164 000 души, а площта - 119,8 кв. км. Оснабрюк се намира в близост до Билефелд и има отлични транспортни връзки с целия регион. Градът има дълга и богата на събития история след основаването си през 10 век. През 1648 г. тук е подписан и прочутият Вестфалски мирен договор.Оснабрюк е известен академичен и образователен център в рамките на цяла Саксония. Най-известните и престижни висши учебни заведения в града са три: Университетът Оснабрюк (Universität Osnabrück), Университетът за приложни науки Оснабрюк (Fachhochschule Osnabrück) и католическият Университет на Северна Германия (последният има свой филиал и факултети там). Градът е родното място на знаменития писател Ерих Мария Ремарк и в него се развива действието в прочутите му романи „Време да се живее и време да се мре” и „Черния обелиск”. В Оснабрюк също така са родени германският президент Кристиан Вулф, художникът Феликс Нусбаум и политикът Ханс Герт Пьотъринг.Градът се намира на 43 километра югоизточно от Билефелд, на 44 от Мюнстер, на 96 от Олденбург, на 103 от Бремен, на 114 от Хановер и на 78 км. от холандския Енсхеде. Сред най-известните забележителности и туристически атракции в града са: Гимназията Carolinum – най-старото действащо средно училище в цяла Германия, Катедралата „Свети Петър” от 11 век, сградата на кметството, манастирът Gerdrudenberg, църквата Marienkirche, Вратата Хегер – монумент поставен в чест на войниците от Оснабрюк, загинали в битката при Ватерло, Кулата Bucksturm (през средновековието е била част от градските стени и се е ползвала за затваряне на жени обвинявани, че са вещици), Фонтанът Руве, Музеят Felix Nussbaum Haus, посветен на живота и творчеството на Феликс Нусбаум – немски художник от еврейски произход, загинал по времето на Холокоста, Музеят Kalkriese – построен на мястото, на което се е състояла историческа битка между германските племена и римските легиони, Университетската ботаническа градина (Botanischer Garten der Universität Osnabrück), Зоологическата градина, Отбранителният мост Vitischanze – единственият запазен по рода си в Европа, Старият град със средновековни улички и сгради и др.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Hochschule Osnabrück (Osnabrück University of Applied Sciences) няма собствени студентски общежития, които да са разположени на територията на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна информационна и консултантска помощ на учащите се от чужбина по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от опциите за възпитаниците на Университета за приложни науки Оснабрюк е свързана с настаняване в общежитията на общонационалната немска академична организация Studentenwerk Osnabrück. Друга възможност за обучаващите се в Osnabrück University of Applied Sciences е излизането на частна квартира под формата на свободен наем. Особено разпространена практика сред студентите на висшето училище е и колективното наемане на апартамент, в рамките на който те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, трапезария, перално, трапезария и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
BTK Hochschule für Gestaltung - BTK University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
GA Hochschule der digitalen Gesellschaft - GA Hochschule Берлин Берлин частно
bbw Hochschule - bbw University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Hochschule für Musik Würzburg - University of Music Würzburg Вюрцбург Бавария държавно
Rheinische Fachhochschule Cologne - Köln University of Applied Sciences Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно
Leuphana Universität Lüneburg - Leuphana University of Lüneburg Люнебург Долна Саксония държавно
Hochschule für Technik, Wirtschaft und Kultur Leipzig - Leipzig University of Applied Sciences Лайпциг Саксония държавно
internationale filmschule köln - international filmschool cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно
Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover - University of Music, Drama and Media Hanover Хановер Долна Саксония държавно
Hochschule Bremen - University of Applied Sciences Bremen Бремен Бремен държавно

Други университети в Оснабрюк

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Osnabrück - University of Osnabrück Оснабрюк Долна Саксония държавно
Hochschule Osnabrück - Osnabrück University of Applied Sciences Оснабрюк Долна Саксония държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Osnabrück - University of Osnabrück Оснабрюк Долна Саксония държавно
HAWK Hochschule Hildesheim/Holzminden/Göttingen - HAWK University of Applied Sciences and Arts Гьотинген Долна Саксония държавно
Gottfried Wilhelm Leibniz Universität Hannover Хановер Долна Саксония държавно
Braunschweig University of Art - Hochschule für Bildende Künste Braunschweig Брауншвайг Долна Саксония държавно
Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover - University of Music, Drama and Media Hanover Хановер Долна Саксония държавно
Tierärztliche Hochschule Hannover - University of Veterinary Medicine Hanover Хановер Долна Саксония държавно
Carl von Ossietzky Universität Oldenburg - Carl von Ossietzky University of Oldenburg Олденбург Долна Саксония държавно
Hochschule Osnabrück - Osnabrück University of Applied Sciences Оснабрюк Долна Саксония държавно
Private Fachhochschule Göttingen - Private University of Applied Sciences, Göttingen Гьотинген Долна Саксония частно
Georg-August-Universität Göttingen - University of Göttingen Гьотинген Долна Саксония държавно