Georg-August-Universität Göttingen - University of Göttingen

изпрати на приятел           принтирай
Град Гьотинген
Област Долна Саксония
Държава Германия
Вид Университет
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Wilhelmsplatz 1 Göttingen 37073 Niedersachsen
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Georg-August-Universität Göttingen (University of Göttingen, GAU) е един от най-престижните и световноизвестни германски университети. Централният корпус на висшето учебно заведение се намира в град Гьотинген, федерална провинция Долна Саксония. От този прочут немски университет са излезли 45 лауреати на Нобелова награда. University of Göttingen традиционно е обявяван през годините за лидер сред висшите учебни заведения в Германия (първи за страната и на девето място за цяла Европа, в рамките на различни академични рейтинги и класации). Понастоящем GAU предлага висококачествени бакалавърски, магистърски и докторантски програми на световно ниво на кандидат-студентите от всички континенти в най-разнообразни сфери на академичното знание от типа на: право, философия, история, филологии, медицина, математика, компютърни науки, физика, химия, биология, науки за земята, теология и много други. Към настоящия момент във висшето учебно заведение се обучават около 25 400 студенти от Германия и целия свят от 11 876 души висококвалифициран преподавателски и административен състав – цветът на немската академична общност.

Georg-August-Universität Göttingen е създаден през 1734 година по заповед на крал Георг Втори – британския крал, който е бил освен това и курфюрст на Хановер. От своето създаване до наши дни Гьотингенският университет е бил неизменно признаван за едно от най-добрите немски висши учебни заведения. През годините с дейността на University of Göttingen са свързали имената си внушителен брой знаменити дейци на германската и световна култура, наука, философия и политика от ранга на Метерних, Хумболт, Хайне, братя Грим, Бисмарк, Макс Борн, Макс Вебер, Хусерл, Хабермас и много други. Висшето учебно заведение разполага с мащабна, особено богата и модерна материална база. Към него функционират редица профилирани научноизследователски институти „Макс Планк”, известната в цял свят Гьотингенска университетска библиотека, в която има над четири милиона тома научна и специализирана литература, няколко ботанически градини и т.н.

Georg-August-Universität Göttingen развива мащабна международна дейност, като е традиционно активен участник в множество програми за студентски и академичен обмен. Отделно GAU работи в тясно сътрудничество с редица други водещи и световноизвестни чуждестранни висши учебни заведения от типа на: Пекинския университет, Университета в Токио, Калифорнийския университет Бъркли, Техническия университет в Сидней и много други. Модерният кампус на University of Göttingen има филиали, учебни сгради и разклонения, разпръснати по цялата територия на красивия исторически немски университетски град Гьотинген. Корпусите на висшето учебно заведение предлагат редица удобства и преимущества на неговите студенти, включително шест „Мензи” – големи заведения за студентско хранене, в рамките на които възпитаниците на университета се хранят на преференциални цени.

Програма

Един от най-добрите, големи и световноизвестни немски университети - Georg-August-Universität Göttingen (University of Göttingen, GAU) предлага отлични по качество бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от всички континенти в най-разнообразни области на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на прочутото висше учебно заведение от град Гьотинген са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в University of Göttingen е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Образователният процес в Гьотингенския университет се реализира в рамките на неговите единадесет факултета – по право, по философия (включващ и сфери като история, филологии и т.н.), по медицина, по селско стопанство, по лесовъдство, по математика и компютърни науки, по физика, по химия, по биология, по науки за земята и по теология.
Учебната година в един от най-известните германски университети - Georg-August-Universität Göttingen (University of Göttingen, GAU) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение, неговите студенти имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните социални, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Гьотингенския университет са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Georg-August-Universität Göttingen (University of Göttingen, GAU) по време на своето обучение в Германия имат възможност да се занимават с множество разнообразни видове спортна и физическа дейност. Това става с помощта на редица модерни съоръжения в рамките на голям брой зали, центрове, комплекси, плувни басейни и т.н., намиращи се на територията на град Гьотинген и региона. Администрацията на висшето учебно заведение редовно организира и екскурзии, както и пътувания с образователна и познавателна цел, в множество градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Гьотинген е университетски град намиращ се в южната част на провинция Долна Саксония. Той е пети по големина в нейните рамки след Хановер, Брауншвайг, Оснабрюк и Олденбург. Населението му е около 130 000 души, като 20 процента от него са студенти от Германия и чужбина. Местният Гьотингенски университет (Georg-August-Universität) е едно от най-големите и най-старите съществуващи висши учебни заведения на територията на Долна Саксония. Долносаксонската държавна библиотека и тази на университета също така са на първо място в рамките на тази федерална провинция по количество и качество на съхраняваните в тях книгопечатни издания (общо разполагат с около 4,5 милиона тома).Местният университет е основан през 1734 година от хановерският курфюрст Георг II и английският крал. Той започнал бурно да се разраства и достигнал числото от 1000 обучаващи се в него студенти, с което се превърнал в едно от най-големите висши училища в Европа за своето време. През 19 век в Гьотингенския университет работят и преподават такива имена като учените Карл Фридрих Хаус, Бернхард Риман, Петер Густав Лежьон-Дирихле, Феликс Клейн, Давид Гилбърт и др. През годините това много авторитетно висше учебно заведение от световен мащаб общо е излъчило и около 45 лауреати на Нобелова награда.В Гьотинген се намират още редица престижни научни и образователни институции като Германският център по астронавтика, частният Университет по приложни науки, Университетът за приложни науки и изкуства, Гьоте институт, Германският център за изучаване на приматите и четири института „Макс Планк” (по биофизична химия, експериментална медицина, история и динамика и организация). В града също така кипи бурен културен и обществен живот. Гьотинген разполага с няколко театъра, редица музеи и множество галерии. Градът е известен след туристите и със своите ботанически градини, в чиито колекции има редки и интересни растителни и дървесни видове. Университетският град Гьотинген е популярен и с това, че е родното място на рок-групата Гуано Ейпс.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Georg-August-Universität Göttingen (University of Göttingen, GAU) не разполага със студентски общежития, които да се намират на територията на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна помощ на учащите се от чужбина по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Единият вариант свързан с последното е нанасянето в общежитията стопанисвани от локалната академична организация Studentenwerk Göttingen. Те са на относително ниски цени и предлагат на студентите доста добри битови условия. Възпитаниците на University of Göttingen имат възможност да наемат и частна квартира под формата на излизане на свободен наем. Студентите в Гьотинген често наемат колективно и апартаменти, като живеят в самостоятелни стаи и ползват съвместно общи помещения от рода на баня, хол, кухня, трапезария, перално и т.н. Администрацията на Гьотингенския университет оказва на студентите пълна информационна и консултантска помощ и относно горепосочения вид настаняване, както и по отношение на някои други достъпни за учащите се форми на подобно битово устройване.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Kaiserslautern - University of Applied Sciences Kaiserslautern Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно
DEKRA Hochschule Berlin - DEKRA University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Julius-Maximilians-Universität Würzburg - University of Würzburg Вюрцбург Бавария държавно
Hochschule Bochum − Bochum University of Applied Sciences Бохум Северен Рейн Вестфалия държавно
Steinbeis-Hochschule Berlin - Steinbeis University Берлин Берлин частно
Evangelische Fachhochschule Darmstadt - Protestant University of Applied Sciences in Darmstadt Дармщад Хесен частно
Hochschule für Musik Karlsruhe - University of Music Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Technik Stuttgart - Stuttgart University of Applied Sciences Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Bremen - University of Applied Sciences Bremen Бремен Бремен държавно
Ludwig-Maximilians-Universität München - Ludwig Maximilian University of Munich Мюнхен Бавария държавно

Други университети в Гьотинген

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Georg-August-Universität Göttingen - University of Göttingen Гьотинген Долна Саксония държавно
Private Fachhochschule Göttingen - Private University of Applied Sciences, Göttingen Гьотинген Долна Саксония частно
HAWK Hochschule Hildesheim/Holzminden/Göttingen - HAWK University of Applied Sciences and Arts Гьотинген Долна Саксония държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Georg-August-Universität Göttingen - University of Göttingen Гьотинген Долна Саксония държавно
GISMA Business School Хановер Долна Саксония частно
Gottfried Wilhelm Leibniz Universität Hannover Хановер Долна Саксония държавно
Tierärztliche Hochschule Hannover - University of Veterinary Medicine Hanover Хановер Долна Саксония държавно
Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover - University of Music, Drama and Media Hanover Хановер Долна Саксония държавно
Braunschweig University of Art - Hochschule für Bildende Künste Braunschweig Брауншвайг Долна Саксония държавно
Hochschule Hannover - University of Applied Sciences and Art Hannover Хановер Долна Саксония държавно
Technische Universität Braunschweig Брауншвайг Долна Саксония държавно
Carl von Ossietzky Universität Oldenburg - Carl von Ossietzky University of Oldenburg Олденбург Долна Саксония държавно
Private Fachhochschule Göttingen - Private University of Applied Sciences, Göttingen Гьотинген Долна Саксония частно