Hochschule für Technik und Wirtschaft des Saarlandes - University of Applied Sciences of Saarlandes

изпрати на приятел           принтирай
Град Саарбрюкен
Област Саарланд
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Френски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Goebenstrasse 40 Saarbrucken 66117 Saarland Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule für Technik und Wirtschaft des Saarlandes (University of Applied Sciences of Saarlandes, HTW) се нарежда сред най-добрите немски университети за приложни науки функциониращи на територията на федерална провинция Саарланд. Понастоящем в основаното през 1991 г. висше учебно заведение се обучават около 5575 студенти от цяла Европа и света. Университетът за приложни науки Саарланд предлага отлични по качество бакалавърски и магистърски програми в сфери на академичното знание от рода на: най-различни видове инженерство, архитектура, мехатроника, компютърни технологии, социални науки, педагогика, здравеопазване, бизнес, икономика, туризъм и др.

University of Applied Sciences of Saarlandes притежава отлична, модерна материална база и образователна инфраструктура в рамките на своите пет кампуса намиращи се в град Саарбрюкен. Към висшето училище функционира и богато оборудван Център за мехатроника и автоматизация (наречен ЗЕМА, съвместен проект на Университета Саарланд в сферата на инженерните науки). От 1978 г. Университетът за приложни науки Саарланд предлага и специални програми провеждани заедно с Университета Лорен (Метц, Франция), след завършването на които студентите излизат с двойни дипломи.

Висшето учебно заведение е известно и с широкото участие на учащите се в неговото управление. За тази цел към университета функционират студентски парламент и студентски профсъюз, чиято дейност е насочена към упражняването на контрол над дейността на ръководството на този ВУЗ. През 2013 г. Hochschule für Technik und Wirtschaft des Saarlandes съвместно със специализирания научноизследователски институт FITT поставя нов рекорд по усвояване на финансиране за реализирането на съвместен научен проект в размер на 5,7 милиона евро.

Програма

Един от най-модерните и висококачествени германски университети за приложни науки - Hochschule für Technik und Wirtschaft des Saarlandes (University of Applied Sciences of Saarlandes, HTW) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички дипломи, сертификати и специалности на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета за приложни науки Саарланд е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Образователният процес в University of Applied Sciences of Saarlandes се провежда в рамките на неговите четири факултета – по архитектура и строително инженерство, по инженерни науки, по социални науки и по икономика.
Учебната година в един от най-висококачествените германски университети за приложни науки - Hochschule für Technik und Wirtschaft des Saarlandes (University of Applied Sciences of Saarlandes, HTW) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички сертификати, дипломи и специалности на Университета за приложни науки Саарланд са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Hochschule für Technik und Wirtschaft des Saarlandes (University of Applied Sciences of Saarlandes, HTW) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за разтоварване и удоволствие през свободното си време да се занимават с множество разнообразни видове спортна дейност и физическа активност. Това става с помощта на редица зали, центрове и комплекси, разположени на територията на град Саарбрюкен и региона, както и на модерните спорти съоръжения намиращи се в самите кампуси на висшето учебно заведение. Администрацията на Университета за приложни науки Саарланд регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна и артистична цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Саарбрюкен е град, намиращ се в западната част на Германия, столица на федералната провинция Саарланд. Населението му е около 175 500 души, а площта - 167,07 кв. км. Градът има дълга и богата културна и обществена история, като за съществуването си (основан е през 10 век) нерядко преминава от немски във френски ръце. Понастоящем той е крупен индустриален център на въгледобивната промишленост. В Саарбрюкен отлично развити стопански отрасли са и металургията, оптико-механиката, керамиката, производството на бира, машиностроенето и т.н.Сред основните културно-исторически забележителности и туристически атракции в града се нареждат: Готическата катедрала „Свети Арнуал”, Мостът над река Саар, изграден през 1546 година, Замъкът Саарбрюкен от 18 век, Старият град (Пазарът „Свети Йохан”) и много други. За уникалната атмосфера на това населено място спомага и фактът, че той дълги години е бил част от територията на съседна Франция, което и до ден днешен се усеща в езика, архитектурата и излъчването на града.Саарбрюкен има отлично развита транспортна инфраструктура, която го свързва с всички по-големи околни градове не само в Германия. В него функционира и местното летище Саарбрюкен-Енсхайм (SCN). Саарбрюкен има и статута на университетски град, заради престижния локален университет - Universität des Saarlandes, в рамките на чийто висококачествени програми се обучават студенти от цяла Европа и света. Това населено място има и уникално местоположение, намирайки в близост до редица градове във Франция и Люксембург (Метц, Нанси, Люксембург и т.н.) Френско-немската граница, например, може да бъде прекосена с помощта на градски транспорт, минаващ през самия Саарбрюкен – така той се свързва с град Саргемин (във Франция). За превръщането на това населено място в истински международен културен център спомага и ежегодното провеждане в него на един от най-престижните европейски фестивали за младо и независимо кино. С местния университет пък са свързани редица академични, научноизследователски и образователни институции в града като два института „Макс Планк” (по информатика и софтуерни системи), Fraunhofer Institute за научни изследвания, Германския изследователски център за създаване на изкуствен интелект, Центърът по биоинформатика, Европейският институт, Градската учебна ботаническа градина - Botanischer Garten der Universität des Saarlandes, Институтът на европейското общество за наука и технологии „Korea” и др.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Хостели
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Hochschule für Technik und Wirtschaft des Saarlandes (University of Applied Sciences of Saarlandes, HTW) не притежава собствени студентски общежития, които да са разположени на територията на неговите кампуси, администрацията на висшето учебно заведение оказва пълна информационна и консултантска помощ на учащите се идващи от чужбина по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване на територията на град Саарбрюкен и региона. Една от основните опции за възпитаниците на Университета за приложни науки Саарланд е свързана с настаняване в резиденциите стопанисвани от локалните клонове и филиали на различни германски национални академични и други видове организации (основно на Studentenwerk - Saarland Student Services). Друга възможност (за по-краткотраен престой) е устройването в младежки хостели, намиращи се в близост до кампусите на висшето училище. Немалък брой студенти на University of Applied Sciences of Saarlandes използват и частни квартири под формата на свободен наем. Особено разпространена практика сред възпитаниците на университета е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват и общи помещения от рода на: баня, хол, кухня, перално, трапезария и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Bildende Künste Dresden - Dresden Academy of Fine Arts Дрезден Саксония държавно
Europäische Medien- und Business-Akademie - EMBA Берлин Берлин частно
Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg - Otto-von-Guericke University Magdeburg Магдебург Саксония-Анхалт държавно
BEST-Sabel-Hochschule Berlin - BEST-Sabel University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Hochschule Bochum − Bochum University of Applied Sciences Бохум Северен Рейн Вестфалия държавно
Fachhochschule Brandenburg - Brandenburg University of Applied Sciences Бранденбург на Хавел Бранденбург държавно
Fachhochschule Lübeck - Lübeck University of Applied Sciences Любек Шлезвиг-Холщайн държавно
Hochschule für angewandte Wissenschaften München - Munich University of Applied Sciences Мюнхен Бавария държавно
Evangelische Hochschule für Soziale Arbeit Dresden – University of Applied Sciences for Social Work Дрезден Саксония частно
Hertie School of Governance Берлин Берлин частно

Други университети в Саарбрюкен

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität des Saarlandes - Saarland University Саарбрюкен Саарланд държавно
Hochschule für Technik und Wirtschaft des Saarlandes - University of Applied Sciences of Saarlandes Саарбрюкен Саарланд държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Technik und Wirtschaft des Saarlandes - University of Applied Sciences of Saarlandes Саарбрюкен Саарланд държавно
Universität des Saarlandes - Saarland University Саарбрюкен Саарланд държавно