Hochschule Merseburg - Merseburg University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Мерзебург
Област Саксония-Анхалт
Държава Германия
Вид
Език на обучение Немски език, Финансиране държавно Адрес Geusaer Straße D-06217 Merseburg Уебсайт http://www.fh-merseburg.de
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule Merseburg (Merseburg University of Applied Sciences, FH) се нарежда сред най-младите и амбициозни немски университети за приложни науки. Централният учебен корпус на създаденото през 1992 г. висше учебно заведение се намира в град Мерсебург, федерална провинция Саксония-Анхалт. Към настоящия момент Университетът за приложни науки Мерсебург предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми в най-разнообразни сфери на академичното знание от типа на: компютърни науки, информационни науки, бизнес мениджмънт, бизнес администрация, химическо, механическо, индустриално и различни други видове инженерство, педагогика с различни профили като култура и медии, мехатроника, социални дейности, системи за електронно обучение, компютърни науки с икономически профил, сексология, приложна културология, комуникационни системи, медиен мениджмънт, информационен дизайн, културен маркетинг и мениджмънт, мениджмънт на проекти, естествени науки, финанси и счетоводство, и др. В момента във висшето учебно заведение се обучават около 3000 студенти от 300 души висококвалифициран академичен и преподавателски състав.

Merseburg University of Applied Sciences е наследник на едни дългогодишни солидни академични традиции в региона, като се явява пряк наследник на основания през 1954 г. местен Технически университет Леуна-Мерсебург. За популярността на висшето училище спомага и фактът, че то се намира в близост до два известни източногермански университетски града – Хале и Лайпциг. Процесът на обучение в Hochschule Merseburg е приоритетно ориентиран към практиката. Това важи с особено голяма сила за специалности като различните видове инженерни науки, програмите с по-тесен технически профил, икономическите програми, курсовете по културни науки и социални дейности и др. В рамките на горепосочените специализации студентите, освен отлична теоретична и научна подготовка, получават и важни методологични и практически познания в рамките на обучение за придобиване на т.нар. „ключови квалификации“.

Програма

Един от най-добрите и развиващи се с бързи темпове университети за приложни науки в Германия - Hochschule Merseburg (Merseburg University of Applied Sciences, FH) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички дипломи, сертификати и специалности на Университета за приложни науки Мерсебург са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Merseburg University of Applied Sciences е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Висшето учебно заведение предлага отлични по качество специалности и разнообразни видове програми в сфери от рода на: социални дейности, системи за електронно обучение, компютърни науки с икономически профил, сексология, приложна културология, комуникационни системи, медиен мениджмънт, информационен дизайн, културен маркетинг и мениджмънт, мениджмънт на проекти, естествени науки, финанси и счетоводство, компютърни науки, информационни науки, бизнес мениджмънт, бизнес администрация, химическо, механическо, индустриално и различни други видове инженерство, педагогика с различни профили като култура и медии, мехатроника и др.
Учебната година в един от най-младите, амбициозни и развиващи се с бързи темпове университети в Германия за приложни науки - Hochschule Merseburg (Merseburg University of Applied Sciences, FH) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Университета за приложни науки Мерсебург са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Училище Мерсебург разполага с напълно оборудвани зали за джудо, спортни танци, тенис на маса, хандбал и други. Студентите заплащат такса от 5 ? на семестър. Има допълнителна възможност за трениране на футбол, баскетбол, тенис, волейбол, сърфинг и др.

Град

Мерсебург е град, намиращ с в южната част на провинцията Саксония-Анхалт, източна Германия. Градът лежи на река Заале. Населението наброява около 35 000 души, което го прави много подходящ за студентски живот и учене. Основни забележителности са главната катедрала Св. Джон Баптист, градините на катедралата, както и Музеят на химията в града. Всяка година в града се провеждат и различни панаири и паради, които привличат множество туристи както от други провинции на Германия, така и от други страни.

Специалности


Бакалавър
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Стопанско управление 1 3  Октомври 0 лв. ( )
Техническо стопанско управление и мениджмънт 1 3  Октомври 0 лв. ( )
Стопанско инженерство 1 3  Октомври 0 лв. ( )

Магистър
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Приложна културология и изследване на медиите 1 2  Октомври 0 лв. ( )
Химия и природно инженерство 1 2  Октомври 0 лв. ( )
Информатика и комуникативни системи 1 2  Октомври 0 лв. ( )
Мехатроника, индустриална техника и физика 1 2  Октомври 0 лв. ( )
Управление на проекти 1 2  Октомври 0 лв. ( )
Приложна сексология 1 2  Октомври 0 лв. ( )
Техническа редакця и проучване 1 2  Октомври 0 лв. ( )

MBA
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Управление и маркетинг на културата 1 2  Октомври 1900 € ( на семестър )

Кандидатсване

Бакалавър
Допълнително се заплаща
  Такса към студентския съвет - 40.00 €
  Храна - 100.00 €
  Настаняване - 140.00 €
MBA
Допълнително се заплаща
  Такса към студентския съвет - 40.00 €
  Медицински осигуровки - 60.00 €
  Настаняване - 140.00 €

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири

Описание

Специализирано висше учебно заведение Мерсебург предлага няколко възможности за настаняване на чуждестранните студенти: Студентско общежитие, частна квартира, хостел и други. В зависимост от местоположението, обзавеждането и предлаганите екстри, цените варират от 140 до 210 ? за общежитие. Който търси жилище в Германия трябва да е много упорит, постоянен и настоятелен. Общежитията са препълнени, а списъците с чакащи – дълги. Кандидатите за хубавите и изгодни откъм цена жилища са много. Опитът показва, че жилищната криза е най-голяма в периода около началото на академичната година – октомври или ноември, както и април и май. Затова е препоръчително търсенето на общежитие да започне поне 3-4 месеца преди започването на следването. Студентско общежитие: Кандидат-студентът попълва заявка, качена на сайта на студентската организация (Studentenwerk) на съответния университет, попълва я и я изпраща или по поща, или по е-майл на посочените в заявката адреси. Кандидатът получава обратен отговор до 14 работни дни след изпращането на заявката. Частна квартира: Кандидат-студента трябва сам да намери информация за предоставените квартири посредством: Обяви във вестниците, информационните табла на ВУЗ-овете, централите за търсене на квартири, Интернет, борси за наемане на жилища и агенции за недвижими имоти. Документи за пребиваване не се издават на студенти, които не заплащат административната такса към студентския съвет.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Augsburg — Augsburg University of Applied Sciences Аугсбург Бавария държавно
Quadriga Hochschule Berlin - Quadriga University of Applied Social Sciences Berlin Берлин Берлин частно
Hertie School of Governance Берлин Берлин частно
Hochschule Mittweida - University of Applied Sciences Mittweida Митвайда Саксония държавно
Alanus University of Arts and Social Sciences - Alanus Hochschule für Kunst und Gesellschaft Бон Северен Рейн Вестфалия частно
Universität Hohenheim - University of Hohenheim Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Leuphana Universität Lüneburg - Leuphana University of Lüneburg Люнебург Долна Саксония държавно
Charité – Universitätsmedizin Berlin - Charité - Medical University of Berlin Берлин Берлин държавно
Hochschule Mannheim - Mannheim University of Applied Sciences Манхайм Баден-Вюртемберг държавно
Fachhochschule Münster - Münster University of Applied Sciences Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно

Други университети в Мерзебург

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Merseburg - Merseburg University of Applied Sciences Мерзебург Саксония-Анхалт държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Evangelische Hochschule für Kirchenmusik Halle - Protestant College of Church Music Хале Саксония-Анхалт частно
Hochschule Anhalt - Anhalt University of Applied Sciences Кьотен Саксония-Анхалт държавно
Burg Giebichenstein Kunsthochschule Halle - Burg Giebichenstein University of Art and Design Хале Саксония-Анхалт държавно
Hochschule Merseburg - Merseburg University of Applied Sciences Мерзебург Саксония-Анхалт държавно
Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg - Martin Luther University of Halle-Wittenberg Хале Саксония-Анхалт държавно
Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg - Otto-von-Guericke University Magdeburg Магдебург Саксония-Анхалт държавно
Hochschule Magdeburg-Stendal (FH) - Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences Магдебург Саксония-Анхалт държавно