Hochschule Magdeburg-Stendal (FH) - Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Магдебург
Област Саксония-Анхалт
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Breitscheidstrasse 2 Magdeburg 39114 Sachsen-Anhalt
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule Magdeburg-Stendal FH (Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences) се нарежда сред най-младите, модерни и амбициозни университети в Германия за приложни науки. Висшето учебно заведение разполага с два основни кампуса в градовете Магдебург и Стендал, намиращи се на територията на федералната провинция Саксония-Анхалт. Понастоящем в Университета за приложни науки Магдебург-Стендал се обучават около 6400 студенти от цялата страна, Европа и света. Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences предлага отлични по качество бакалавърски и магистърски програми в сфери на академичното знание като: строително инженерство, електрическо инженерство, механическо инженерство, индустриален дизайн, медии и комуникации, социална дейност, здравеопазване, воден мениджмънт, екология и инженерство, статистика, икономика, мениджмънт, бизнес администрация, педагогика, психология и много други.

Предлаганото от Hochschule Magdeburg-Stendal FH обучение има подчертано международен фокус, което обуславя факта, че то е особено популярно сред кандидат-студентите от чужбина. Висшето учебно заведение успоредно с основните си програми, предлага и редица отлични курсове по чуждестранни езици насочени към нуждите на студентите. Университетът за приложни науки разполага и с богата, модерна материална база, и образователна инфраструктура в кампусите си в градовете Магдебург и Стендал, които са разположени в живописни исторически райони, в непосредствена близост до редица интересни туристически забележителности. Студентите на Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences имат редовен пряк достъп до своите преподаватели, които по всяко време могат да ги консултират по интересуващите ги във връзка с учебния процес проблеми. В университета се обучават и голям брой чужденци от всички континенти, което създава в него една истинска космополитна атмосфера.

Висшето учебно заведение е известно и с това, че в него се полагат големи грижи за пълноценното уплътняване на свободното време на студентите, като за тази цел то предлага богати възможности за спорт, организирана културна и творческа дейност, посещаване на множество разнообразни академични клубове по интереси и т.н. Hochschule Magdeburg-Stendal FH предлага и отлични възможности за международна реализация на своите възпитаници, защото развива активна и мащабна интернационална дейност. То е сключило споразумения за двустранен академичен и студентски обмен, както и за тясно сътрудничество, с над сто известни университети от всички континенти. В рамките на този опит учащите се могат да отидат на обучение или специализация в около 60 от тях. Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences стои и зад един от най-амбициозните международни проекти в сферата на немското висше образование – създаването на Германо-йорданския университет в столицата на Йордания – Аман.

Програма

Един от най-модерните германски университети за приложни науки - Hochschule Magdeburg-Stendal FH (Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences) предлага на кандидат-студентите от всички континенти отлични бакалавърски и магистърски програми в най-разнообразни области на академичното знание. Всички дипломи, сертификати и специалности на висшето учебно заведение са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Университета за приложни науки Магдебург-Стендал е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Процесът на обучение в Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences се реализира в рамките на неговите факултети: по строително инженерство, по инженерство и индустриален дизайн, по комуникации и медии, по социална дейност и здравеопазване, по водна икономика и икономика на рециклирането (тези четири департамента на висшето учебно заведение се намират в Магдебург) и по икономика и по приложни науки за човека (двата факултета се намират в град Стендал).
Учебната година в един от най-модерните и амбициозни немски университети за приложни науки - Hochschule Magdeburg-Stendal FH (Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове насочени към повишаването на техните социални, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, сертификати и дипломи на Университета за приложни науки Магдебург-Стендал са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Hochschule Magdeburg-Stendal FH (Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences) по време на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за удоволствие и разтоварване да упражняват множество различни видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт с помощта на разнообразните центрове, зали и комплекси разположени на територията на град Магдебург и региона, както и на модерните спортни съоръжения в рамките на самия кампус на висшето учебно заведение. Администрацията на Университета за приложни науки Магдебург-Стендал организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Магдебург е голям източногермански град, пристанище на река Елба и столица на федералната провинция Саксония-Анхалт. Населението му наброява над 230 000 жители. Магдебург е крупен германски металургичен, машиностроителен и промишлен център, като голяма част от икономиката и инфраструктурата му е свързана с функциите му на голямо речно пристанище, намиращо се в близост до пресичането на Елба и Средногерманския канал.Градът има дълга история и големи културни традиции. Той е основан още през 805 година от император Карл Велики и през Средновековието е едно от най-развитите и проспериращи населени места в цяла Германия. От 1815 година е бил и столица на цяла Саксония. Сред най-големите му забележителности и туристически атракции се нареждат: историческият му стар център Алтер Маркт (Старият пазар), известен със своите археологически паметници от епохата на Средните векове, катедралата „Св. Мавриций и Катарина“ – една от най-старите готически сгради в Германия (строена цели 300 години и понастоящем разполагаща с експозиция с много ценни произведения на изкуството от античността до наши дни), Кулата „Свети Лука”, Кулата на хилядолетието - на река Елба, Звездният мост, Градският парк Ротехорн, площад Hasselbachplatz, сградата на Старото кметство, историческият район Алщад, паркът на Хегел, паркът на Шелинг, Зеланата цитадела и много други.През 1993 година в Магдебург е основан местният университет Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg, наречен на името на световноизвестния учен Ото фон Герике, който в миналото е бил и кмет на града. Това висше учебно заведение за кратко време получава статута на едно от най-престижните в Саксония и е истински академичен и образователен център на федералната провинция Саксония-Анхалт, в който вече традиционно се обучават множество студенти от Германия и света.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Hochschule Magdeburg-Stendal FH (Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences) не притежава собствени студентски общежития, които да са разположени на територията на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва пълна информационна и консултантска помощ на възпитаниците си, идващи от чужбина, по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от възможностите за същите е свързана с настаняване в общежитията стопанисвани от локалния клон на общонационалната немска академична организация Studentenwerk. За тази цел студентите на Университета за приложни науки Магдебург-Стендал е необходимо да подадат заявка до тази структура възможно най-рано. Ако местата в тези резиденции са изчерпани или учащите се желаят по-добри битови условия, те могат да се обърнат за настаняване и към частната компания Grundtec Bauregie GmbH. Последната също осигурява удобно битово устройване в своите общежития на територията на града, предлагайки напълно обзаведени стаи в техните рамки. Друга опция за възпитаниците на висшето учебно заведение е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. В тази връзка администрацията на университета им предоставя контакти с редица агенции за настаняване, форуми и организации с подобен предмет на дейност, интернет адреси на които частни лица пускат обяви за квартири и т.н. Доста популярна практика сред възпитаниците на Университета за приложни науки Магдебург-Стендал е и колективното наемане на апартамент в града – вариант, при който те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, перално, трапезария и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Steinbeis-Hochschule Berlin - Steinbeis University Берлин Берлин частно
Justus Liebig-Universität Gießen - Justus Liebig University Giessen Гисен Хесен държавно
Hochschule Bremerhaven - Bremerhaven University of Applied Sciences Бремерхафен Бремен държавно
Hochschule Rhein Main - RheinMain University of Applied Sciences Висбаден Хесен държавно
APOLLON Hochschule der Gesundheitswirtschaft - APOLLON University of Applied Sciences Бремен Бремен частно
European School of Management and Technology – ESMT Берлин Берлин частно
Hochschule für Künste Bremen - University of the Arts Bremen Бремен Бремен държавно
Technische Universität München - Technical University of Munich Мюнхен Бавария държавно
Deutsche Sporthochschule Köln - German Sport University Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Fachhochschule Stralsund - Stralsund University of Applied Sciences Щралзунд Мекленбург Предна Померания държавно

Други университети в Магдебург

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Magdeburg-Stendal (FH) - Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences Магдебург Саксония-Анхалт държавно
Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg - Otto-von-Guericke University Magdeburg Магдебург Саксония-Анхалт държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Anhalt - Anhalt University of Applied Sciences Кьотен Саксония-Анхалт държавно
Hochschule Merseburg - Merseburg University of Applied Sciences Мерзебург Саксония-Анхалт държавно
Burg Giebichenstein Kunsthochschule Halle - Burg Giebichenstein University of Art and Design Хале Саксония-Анхалт държавно
Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg - Otto-von-Guericke University Magdeburg Магдебург Саксония-Анхалт държавно
Hochschule Magdeburg-Stendal (FH) - Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences Магдебург Саксония-Анхалт държавно
Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg - Martin Luther University of Halle-Wittenberg Хале Саксония-Анхалт държавно
Evangelische Hochschule für Kirchenmusik Halle - Protestant College of Church Music Хале Саксония-Анхалт частно