Hochschule Anhalt - Anhalt University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Кьотен
Област Саксония-Анхалт
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Руски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Postfach 1458 - Кьотен: Strenzfelder Allee 28 - Бернбург: Postfach 2215 Уебсайт http://www.hs-anhalt.de
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule Anhalt (Anhalt University of Applied Sciences) се нарежда сред най-висококачествените германски университети за приложни науки. Висшето учебно заведение е едно от най-популярните в рамките на федерална провинция Саксония-Анхалт. Университетът притежава основен кампус в град Кьотен, както и няколко по-малки учебни корпуса, разположени в съседните населени места – Десау и Бернбург. Понастоящем в Университета за приложни науки Анхалт се обучават над 7460 студенти от цяла Германия и света. Anhalt University of Applied Sciences предлага отлични бакалавърски и магистърски програми на чуждестранните кандидат-студенти в области на академичното знание от типа на: архитектура, ландшафтна архитектура, бизнес, биомедицинско инженерство, биотехнологии, дизайн, електрически и информационни технологии, фасилити мениджмънт, индустриална дейност, геоинформатика, международен бизнес, международна търговия, компютърни науки, земеделски науки, хранителни технологии, медии, съвременни технологии, околна среда, фармацевтика, технологии свързани с използването на слънчевата енергия, бизнес, право, индустриално инженерство, механическо инженерство и т.н.

Висшето учебно заведение е създадено през 1991 г. в резултат на сливането на няколко съществуващи до този момент самостоятелно регионални университети на територията на провинция Саксония-Анхалт. Hochschule Anhalt е известен в цялата страна със своята широкомащабна, иновативна и разнообразна научноизследователска дейност със силно студентско участие. Висшето училище също така заема челни позиции в най-различни национални академични рейтинги и класации.

Програма

Един от най-модерните и проспериращи университети за приложни науки в Германия - Hochschule Anhalt (Anhalt University of Applied Sciences) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, сертификати и дипломи на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета за приложни науки Анхалт е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Процесът на обучение в Anhalt University of Applied Sciences се осъществява в рамките на неговите департаменти: по земеделски науки, екотрофология и ландшафтно развитие, по икономика, по архитектура, фасилити мениджмънт и геоинформатика, по дизайн, по компютърни науки и езици, по електрическо, електронно, механическо и индустриално инженерство и по приложни бионауки и инженерство на процесите.
Учебната година в един от най-младите, модерни и амбициозни университети в Германия за приложни науки - Hochschule Anhalt (Anhalt University of Applied Sciences) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички сертификати, дипломи и специалности на Университета за приложни науки Анхалт са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Всяка година на територята на град Кьотен се провежда традиционният спортен фестивал на училище Анхалт. Училището има изградени традиции в следните спортове: футзал, хандбал, волейбол и др.

Град

Десау е третият по големина град в провинция Саксония-Анхалт след Магдебург и Хале. Населението му към момента наброява около 77 000 души. Важен икономически и търговски център на провинция Саксония-Анхалт.Южно от столицата на Саксония-Анхалт – Магдебург, се намира студентския град Кьотен. В него живеят около 34 000 души. Сред по-известните забележителности в града са музеят Науман – единственият орнито-исторически музей в света, както и църквите св. Агнус и св. Якоб.Бернбург е град, намиращ се на около 50 км от Магдебург. Градът лежи на река Заале. Той е най-малкият от трите града, в които специализирано висше учебно заведение Анхалт има кампус – едва около 30 000 жители го обитават. Най-известната забележителност в града и околността е градския замък Бернбург.

Специалности


Бакалавър
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Приложна информатика 1 3  Октомври 0 лв. ( )
Машиностроене 1 3  Октомври 0 лв. ( )
Управление на предприятията 1 3  Октомври или Април 0 лв. ( )
Биотехнологии 1 3  Октомври 0 лв. ( )
Фармацевтична техника 1 3  Октомври 0 лв. ( )

Магистър
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Архитектура 1 2  Октомври 0 лв. ( )
Управление на предприятията 1 2  Октомври 0 лв. ( )
Инженерни компютърин науки 1 2  Октомври 0 лв. ( )
Електро- и информационна техника 1 2  Октомври 0 лв. ( )
Хранителен и аграрен бизнес 1 2  Октомври 0 лв. ( )
Брокерство 1 2  Април 0 лв. ( )
Вътрешно проектиране 1 2  Октомври 0 лв. ( )
Селскостопанска архитектура 1 2  Октомври 0 лв. ( )

MBA
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Аграрен мениджмънт 1 2  Октомври 0 лв. ( )
Международна търговия 1 1  Октомври 0 лв. ( )

Кандидатсване

Бакалавър
Допълнително се заплаща
  Други разходи (свързани с учебния процес) - 46.00 €
  Медицински осигуровки - 60.00 €
  Настаняване - 140.00 €
Магистър
Допълнително се заплаща
  Други разходи (свързани с учебния процес) - 46.00 €
  Медицински осигуровки - 60.00 €
  Настаняване - 140.00 €
MBA
Допълнително се заплаща
  Други разходи (свързани с учебния процес) - 46.00 €
  Медицински осигуровки - 60.00 €
  Настаняване - 140.00 €

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири

Описание

Висше специализирано учебно заведение Анхалт предлага на своите студенти студентски общежития и в трите града, където училището има кампуси – Десау, Кьотен и Бернбург. На страницата на Студентската организация Хале студентът може да намери каталог с актуалните цени и свободни стаи във всеки един от трите града. Средната цена за стая варира от 140 до 200? месечно. В цената на някои от стате са включени консумативите, в други обаче не. Училището разполага и със самостоятелни стаи в частин квартири, които обаче се намират само в град Кьотен. Който търси жилище в Германия трябва да е много упорит, постоянен и настоятелен. Общежитията са препълнени, а списъците с чакащи – дълги. Кандидатите за хубавите и изгодни откъм цена жилища са много. Опитът показва, че жилищната криза е най-голяма в периода около началото на академичната година – октомври или ноември, както и април и май. Затова е препоръчително търсенето на общежитие да започне поне 3-4 месеца преди започването на следването. Студентско общежитие: Кандидат-студентът попълва заявка, качена на сайта на студентската организация (Studentenwerk Halle) на Училище Анхалт, попълва я и я изпраща или по поща, или по е-майл на посочените в заявката адреси. Кандидатът получава обратен отговор до 14 работни дни след изпращането на заявката. Частна квартира: Студентът трябва да се обърне към Студентската организация в Хале, където да изпрати заявка и формуляр относно желанието му да получи частна квартира. В кратък срок ще му бъде отговорено дали има свободни стаи, какъв е наемът и дали студентът има право да се настани.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Musik Würzburg - University of Music Würzburg Вюрцбург Бавария държавно
Fachhochschule Dortmund - Dortmund University of Applied Sciences and Arts Дортмунд Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule Bremen - University of Applied Sciences Bremen Бремен Бремен държавно
Hochschule Mittweida - University of Applied Sciences Mittweida Митвайда Саксония държавно
Hochschule Bochum − Bochum University of Applied Sciences Бохум Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Siegen - University of Siegen Зиген Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule für Technik Stuttgart - Stuttgart University of Applied Sciences Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Technik und Wirtschaft des Saarlandes - University of Applied Sciences of Saarlandes Саарбрюкен Саарланд държавно
Hochschule Karlsruhe - Karlsruhe University of Applied Sciences Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Christian-Albrechts-Universität zu Kiel - Kiel University Кил Шлезвиг-Холщайн държавно

Други университети в Кьотен

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Anhalt - Anhalt University of Applied Sciences Кьотен Саксония-Анхалт държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Burg Giebichenstein Kunsthochschule Halle - Burg Giebichenstein University of Art and Design Хале Саксония-Анхалт държавно
Hochschule Magdeburg-Stendal (FH) - Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences Магдебург Саксония-Анхалт държавно
Hochschule Merseburg - Merseburg University of Applied Sciences Мерзебург Саксония-Анхалт държавно
Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg - Otto-von-Guericke University Magdeburg Магдебург Саксония-Анхалт държавно
Hochschule Anhalt - Anhalt University of Applied Sciences Кьотен Саксония-Анхалт държавно
Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg - Martin Luther University of Halle-Wittenberg Хале Саксония-Анхалт държавно
Evangelische Hochschule für Kirchenmusik Halle - Protestant College of Church Music Хале Саксония-Анхалт частно