Hochschule Reutlingen - Reutlingen University

изпрати на приятел           принтирай
Град Ройтлинген
Област Баден-Вюртемберг
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Alteburgstrasse 150 Reutlingen 72762 Baden-Württemberg Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule Reutlingen (Reutlingen University) се нарежда сред най-качествените по-малки германски университети за приложни науки. Понастоящем във висшето учебно заведение с централен кампус разположен в град Рьотлинген, на територията на федерална провинция Баден Вюртемберг, се обучават около 4200 студенти от цяла Европа и света. Университетът Рьотлинген предлага отлични бакалавърски и магистърски програми в области на академичното знание от рода на: бизнес, дизайн, текстил, химия, компютърни науки и много други.

Показателен за високите качества на предлаганото от него обучение е и фактът, че една четвърт от студентите на Reutlingen University идват от чужбина. Благодарение на последното в модерния и разполагащ с богата образователна инфраструктура кампус на висшето училище цари една неповторима космополитна атмосфера и могат да бъдат чути свободно и успоредно в ежедневието да бъдат използвани множество световни езици като английски, френски, испански и много други. В кампуса на Hochschule Reutlingen има и редица съвременни академични съоръжения. В тяхното число се включва богатата, модерна университетска библиотека, удобните общежития, просторните лекционни зали, разнообразните спортни съоръжения и т.н.

Университетът Рьотлинген предоставя на възпитаниците си различни възможности за участие в научноизследователска дейност в рамките на екипи със засилено студентско присъствие, като към висшето училище функционират и редица престижни научни институти с многообразен профил. Обучаващите се в Hochschule Reutlingen имат възможност и за реализация в чужбина. Това става благодарение на общата работа на немския университет за приложни науки с около 123 висши учебни заведения от всички континенти с подобен на неговия профил. Заради активната си международна дейност, Университетът Рьотлинген през 2010 г. е удостоен и с титлата „Международен университет на годината”. Високите комплексни качества на висшето училище се удостоверяват и от факта, че в рамките на различни представителни национални академични рейтинги и класации то традиционно заема челни места в най-разнообразни образователни направления.

Програма

Един от най-висококачествените немски университети за приложни науки - Hochschule Reutlingen (Reutlingen University) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета Рьотлинген е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Образователният процес в Hochschule Reutlingen (Reutlingen University) се провежда в рамките на неговите пет висши университетски училища - по информатика, ESB Reutlingen, по приложна химия, по технологии и по текстил и дизайн.
Учебната година в един от най-добрите германски университети за приложни науки през последните години - Hochschule Reutlingen (Reutlingen University) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички сертификати, дипломи и специалности на Университета Рьотлинген са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Hochschule Reutlingen (Reutlingen University) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за разтоварване и удоволствие през свободното си време да се занимават с множество разнообразни видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт благодарение на модерните спортни съоръжения разположени на територията на кампуса на висшето учебно заведение, както и на редица зали, центрове и комплекси, намиращи се на територията на град Рьотлинген и региона. Администрацията на Университета Рьотлинген регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Ройтлинген е град, намиращ се във федералната провинция Баден-Вюртемберг и е столица на едноименния местен административен район. Населението му е около 112 500 души, а площта - 87.06 кв. км. Местният Университет по приложни науки е един от най-престижните в провинцията и в него учат студенти от целия свят. Той е основан през 1855 година и допринася изключително много за развитието на града. Ройтлинген е отлично развито икономически населено място, като основните отрасли в района са текстилната промишленост, производството на бяла техника и др. Градът се намира само на 35 километра южно от столицата на Баден-Вюртемберг – Щутгарт, в близост до Германските Юрски планини, като за това е наричан „Вратата към Юра” (Das Tor zur Schwabischen Alb). През самия център на Ройтлинген тече реката Ехаз – един от притоците на Некар.Сред основните културно-исторически забележителности в града се нареждат: готическата катедрала от 13-14 век „Света Дева Мария”, намираща се в близост до последната статуя на император Фридрих Втори, фонтанът „Marktbrunnen” („Пазарният фонтан”) от 16 век съпътстван от прочутата статуя на император Максимилиан Втори, Старата градска болница „Spitalhof”, катедралата „Свети Николай” от 14 век, Градските стени, както и провъзгласената за най-тясна улица в света – Шпреуерхофщрасе. За голямата популярност на Ройтлинген в Европа спомага и фактът, че много от програмите (особено магистърските) в местния престижен университет са на английски език, като това традиционно обуславя интереса на множество студенти от чужбина. Местното висше учебно заведение по приложни науки участва в редица международни проекти и инициативи за обмен, както и има филиали и кампуси в доста други германски населени места.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Hochschule Reutlingen (Reutlingen University) не притежава собствени общежития, които да са разположени в рамките на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва комплексна и активна информационна и консултантска помощ на студентите от чужбина по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Основната възможност за учащите се е свързана с настаняване в намиращите се в близост до кампуса на висшето училище резиденции, стопанисвани от локалните клонове на различни национални академични организации, както и от други подобни структури. Друга опция за възпитаниците на Университета Рьотлинген е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред студентите от града е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват общи помещения от рода на: хол, кухня, перално, трапезария и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
HAWK Hochschule Hildesheim/Holzminden/Göttingen - HAWK University of Applied Sciences and Arts Гьотинген Долна Саксония държавно
Charité – Universitätsmedizin Berlin - Charité - Medical University of Berlin Берлин Берлин държавно
Hochschule Bremen - University of Applied Sciences Bremen Бремен Бремен държавно
Universität Leipzig - Leipzig University Лайпциг Саксония държавно
Hochschule für Musik Nürnberg - Nuremberg University of Music Нюрнберг Бавария държавно
Fachhochschule Stralsund - Stralsund University of Applied Sciences Щралзунд Мекленбург Предна Померания държавно
Hochschule Fulda - Fulda University of Applied Sciences Фулда Хесен държавно
Universität zu Köln - University of Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Karlshochschule International University Карлсруе Баден-Вюртемберг частно
Fachhochschule Kiel - Kiel University of Applied Sciences Кил Шлезвиг-Холщайн държавно

Други университети в Ройтлинген

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Reutlingen - Reutlingen University Ройтлинген Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Kirchenmusik Heidelberg - University of Lutheran Church Music Heidelberg Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Universität Hohenheim - University of Hohenheim Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Ulm - Ulm University of Applied Sciences Улм Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Mannheim - Mannheim University of Applied Sciences Манхайм Баден-Вюртемберг държавно
Universität Ulm - University of Ulm Улм Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Hochschule für Gestaltung Karlsruhe - Karlsruhe University of Arts and Design Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Pädagogische Hochschule Freiburg - Freiburg University of Education Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Karlsruhe - Karlsruhe University of Applied Sciences Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule for Jewish Studies - College of Jewish Studies Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Pädagogische Hochschule Karlsruhe - University of Education Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно