Hochschule Hof - Hof University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Хоф на Заале / Мюнхберг
Област Бавария
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Alfons-Goppel-Platz 1
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Създаденият през 1994 година Hochschule Hof (Hof University of Applied Sciences) е сред най-младите германски университети за приложни науки. Той е основан през 90-те години на миналия век, заедно с още шест висши учебни заведения на територията на федерална провинция Бавария, в рамките на специален план за повишаване на нивото и преустройване на местното висше образование. Понастоящем в Университета за приложни науки Хоф се обучават около 3150 студенти, за нуждите на които се грижат 150 души висококвалифициран академичен и преподавателски състав, между които и 77 професори.

Hof University of Applied Sciences предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми в области на знанието като: бизнес и финансов мениджмънт, логистика, персонален и организационен мениджмънт, данъци и счетоводство, маркетинг, консултиране, мениджмънт на компютърните технологии, търговия, предприемачество, туристически мениджмънт, продукционен мениджмънт, корпоративен мениджмънт, публичен мениджмънт, бизнес и право, медиен дизайн, механическо инженерство, маркетингов мениджмънт, компютърни науки, информатика с икономически профил, компютърни науки с профил медии, компютърни науки с профил мениджмънт, софтуерно инженерство, интернет и уеб науки, индустриално инженерство, мехатроника, технология на материалите, инженерство и околна среда, текстилен дизайн, текстилни технологии и др. Висшето учебно заведение предлага и редица възможности за получаване на двойни дипломи съвместно с други немски и чуждестранни университети. Hochschule Hof поддържа тесни връзки с висши учебни заведения от държави като: Испания, Франция, Ирландия, Белгия, Великобритания, Италия, Нидерландия, Чехословакия, Полша, Унгария, Румъния, Финландия, Словакия, Швеция, Канада, Съединените щати, ЮАР, Тайланд, Австралия, Аржентина, Малайзия и т.н.

Процесът на обучение в рамките на Hof University of Applied Sciences е приоритетно насочен към практиката, за което спомага и активното сътрудничество на този ВУЗ с редица представители на локалните и национални бизнес среди. Висшето учебно заведение дава възможност на студентите, както да срещнат потенциалните си бъдещи работодатели по време на своите стажове и практики, така и да вземат участие в една разнообразна по вид научноизследователска дейност, включително свързана с разработването на немалък брой компютърни и технологични иновации. Не на последно място, университетът полага големи грижи за пълноценното уплътняване на свободното време на своите възпитаници, като има големи успехи в сферата на академичния спорт и т.н.

Програма

Един от най-новите и висококачествени университети за приложни науки в Германия - Hochschule Hof (Hof University of Applied Sciences) предлага на кандидат-студентите от всички континенти множество отлични бакалавърски, магистърски и други видове програми в различни области на академичното знание. Всички специалности, сертификати и дипломи на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета за приложни науки Хоф е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Процесът на обучение в Hof University of Applied Sciences се провежда в рамките на неговите няколко факултета, в които той предлага специалности от типа на: бизнес и право, медиен дизайн, механическо инженерство, маркетингов мениджмънт, компютърни науки, информатика с икономически профил, компютърни науки с профил медии, компютърни науки с профил мениджмънт, софтуерно инженерство, интернет и уеб науки, индустриално инженерство, мехатроника, технология на материалите, инженерство и околна среда, текстилен дизайн, текстилни технологии, бизнес и финансов мениджмънт, логистика, персонален и организационен мениджмънт, данъци и счетоводство, маркетинг, консултиране, мениджмънт на компютърните технологии, търговия, предприемачество, туристически мениджмънт, продукционен мениджмънт, корпоративен мениджмънт, публичен мениджмънт и т.н.
Учебната година в един от най-новите и амбициозни университети в Германия за приложни науки - Hochschule Hof (Hof University of Applied Sciences) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, дипломи и сертификати на Университета за приложни науки Хоф са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Както в много други университети в Германия, и във висше учебно заведение Хоф спортът не е задължителна дисциплина. Предлагат се спортове, предназначени най-вече за свободното време на студентите – Аеробика, Баскетбол, Бадминтон, Фитнес, Футзал и др. За да се запишат за избрания от тях спорт студентите трябва да се свържат с училищния координатор по спорта.

Град

Хоф е малък град, намиращ се в Южната немска провинция Бавария. Градът лежи на река Заале и, за да бъде различаван от градовете със същото име, често бива наричан Хоф на Заале или Хоф в Бавария. Населението му към настоящия момент наброява около 49 000 жители. По-важни забележителности в града са Градския театър, главната градска улица Лудвиг, Стария град в Хоф, който попада сред 300-те исторически градчета в цяла Германия, както и многобройните паметници, намиращи се в и около града. Всяка година град Хоф е домакин на най-големия панаир в региона. Провежда се в края на Юли и началото на Август и продължава 10 дена.Град Хоф е изключително важен пивоварен център. Към настоящия момент в него седалище имат 12 различни пивоварни, предимно известни в Бавария. На територията на града се намират и множество Callcentre-ове, както и множество малки логистични центрове и предприятия.Въпреки скромното си население от само 11 000 души, град Мюнхберг е един от най-важните текстилни центрове не само в Бавария, но и в цяла Германия. Множество водещи предприятия в областта на текстила, конфекцията, дизайна и други имат седалища в града. По този начин градът се е превърнал в много важен икономически център в своя регион. Поради сравнително новото си строителство, в Мюнхберг няма кой знае колко много забележителности – сред по-известните са централната градска улица, гробищната църква и старото кметство. В града се намира и факултетът по текстил и дизайн на висше специализирано училище Хоф.

Специалности


Бакалавър
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Управление на предприятията 1 4  Октомври 400 € ( на семестър )
Информатика 1 4  Октомври 400 € ( на семестър )
Стопанска информатика 1 4  Октомври 400 € ( на семестър )
Стопанско инженерство 1 4  Октомври 400 € ( на семестър )
Машиностроене 1 4  Октомври 400 € ( на семестър )

Магистър
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Софтуерно инженерство 1 2  Октомври или Март 2000 € ( на семестър )
Технология на присъединените материали 1 2  Октомври или Март 400 € ( на семестър )
Покупки и логистика 1 1  Октомври 7000 € ( На година )

MBA
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Логистика 1 2  Октомври или Март 400 € ( на семестър )
Маркетингов мениджмънт 1 2  Октомври или Март 400 € ( на семестър )

Кандидатсване

Бакалавър
Допълнително се заплаща
  Други разходи (свързани с учебния процес) - 85.00 €
  Медицински осигуровки - 60.00 €
  Настаняване - 180.00 €
Магистър
Допълнително се заплаща
  Други разходи (свързани с учебния процес) - 85.00 €
  Медицински осигуровки - 60.00 €
  Настаняване - 180.00 €
MBA
Допълнително се заплаща
  Други разходи (свързани с учебния процес) - 85.00 €
  Медицински осигуровки - 60.00 €
  Настаняване - 180.00 €

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти

Описание

Специализирано висше учебно заведение Хоф разполага с едно общежитие, намиращо се на територията на град Хоф. В него се помещават общо 55 единични стаи. Месечният наем възлиза на около 180 ?. Стаите са практично и модерно оборудвани, с телефонна и ТВ връзка. Всички стаи са със самостоятелен санитарен възел, а кухнята и пералните помещения са общи. Училището разполага и с частни квартири, в които се помещават 126 апартамента и 101 единични стаи. Студентската организация Оберфранкен предлага жилища и за студентите, обучаваи се във Факултета по текстил и дизайн в град Мюнхберг. Едно общежитие с 38 на брой стаи се предлага. 4 от тези стаи са апартаменти, а другите 34 са самостоятелни стаи. Четирите апартамента са със самостоятелни санитарни възли. Цените за апартамент варират около 130 – 156 ?, а самостоятелните стаи – 130 – 135 ?. Който търси жилище в Германия трябва да е много упорит, постоянен и настоятелен. Общежитията са препълнени, а списъците с чакащи – дълги. Кандидатите за хубавите и изгодни откъм цена жилища са много. Опитът показва, че жилищната криза е най-голяма в периода около началото на академичната година – октомври или ноември, както и април и май. Затова е препоръчително търсенето на общежитие да започне поне 3-4 месеца преди започването на следването. Студентско общежитие: Кандидат-студентът попълва заявка, качена на сайта на студентската организация (Studentenwerk Oberfranken) на Училище Хоф, попълва я и я изпраща или по поща, или по е-майл на посочените в заявката адреси. Кандидатът получава обратен отговор до 14 работни дни след изпращането на заявката. Частна квартира: Студентът трябва отново да се обърне към студентската организация към Училище Хоф и да попълни заявката на сайта им. В кратък срок ще му бъде отговорено дали има свободни стаи и кога ще може да се нанесе.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Technische Universität Hamburg-Harburg - Hamburg University of Technology Хамбург Хамбург държавно
BTK Hochschule für Gestaltung - BTK University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Karlsruher Institut für Technologie - Karlsruhe Institute of Technology Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Telekommunikation Leipzig - University of Applied Sciences of Leipzig Лайпциг Саксония частно
Hochschule Rhein-Waal - Rhine-Waal University of Applied Sciences Клеве Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule der Medien - Stuttgart Media University Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Osnabrück - Osnabrück University of Applied Sciences Оснабрюк Долна Саксония държавно
SRH Fachhochschule für Gesundheit Gera - SRH University of Applied Health Sciences, Gera Гера Тюрингия частно
Quadriga Hochschule Berlin - Quadriga University of Applied Social Sciences Berlin Берлин Берлин частно
Fachhochschule Kiel - Kiel University of Applied Sciences Кил Шлезвиг-Холщайн държавно

Други университети в Хоф на Заале / Мюнхберг

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Hof - Hof University of Applied Sciences Хоф на Заале / Мюнхберг Бавария държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Technische Universität München - Technical University of Munich Мюнхен Бавария държавно
Universität Bayreuth - University of Bayreuth Байройт Бавария държавно
Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg - Regensburg University of Applied Sciences Регенсбург Бавария държавно
Otto-Friedrich-Universität Bamberg - University of Bamberg Бамберг Бавария държавно
Hochschule für Musik Nürnberg - Nuremberg University of Music Нюрнберг Бавария държавно
Ludwig-Maximilians-Universität München - Ludwig Maximilian University of Munich Мюнхен Бавария държавно
Universität Augsburg Аугсбург Бавария държавно
Hochschule für Angewandte Wissenschaften - Würzburg-Schweinfurt University of Applied Sciences Вюрцбург Бавария държавно
Hochschule Hof - Hof University of Applied Sciences Хоф на Заале / Мюнхберг Бавария държавно
Julius-Maximilians-Universität Würzburg - University of Würzburg Вюрцбург Бавария държавно