Otto-Friedrich-Universität Bamberg - University of Bamberg

изпрати на приятел           принтирай
Град Бамберг
Област Бавария
Държава Германия
Вид Университет
Език на обучение Английски език, Френски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Kapuzinerstraße 16 Уебсайт http://www.uni-bamberg.de
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Otto-Friedrich-Universität Bamberg (University of Bamberg) едновременно се нарежда в списъка и на най-старите, и на най-новите университети в Германия. Това е така, защото висшето учебно заведение е първоначално създадено още през 1647 г., след което е закрито в началото на 19 век, за да отвори наново врати за студентите през 1972 г. Понастоящем в Университета Бамберг се обучават 13 470 души от цяла Германия и света, за чиито нужди се грижат около 630 преподаватели - професори и разнообразни други видове академични сътрудници и специалисти.

University of Bamberg предлага на кандидат-студентите от целия свят висококачествени бакалавърски и магистърски програми в сфери на университетското знание от типа на: хуманитаристика, културни науки, социални науки, бизнес администрация, икономика, европейска икономика, науки за човека, информационни системи, компютърни науки, теология, ориенталистика, славянски филологии, различни други видове филология, медиевистика, археология, реставрация на културното наследство, психология, политология, социология и много други. Висшето учебно заведение дава възможност на възпитаниците си за участие и в една широкомащабна научноизследователска дейност в области като: бизнес и пазари, личностно и обществено развитие, езици и култури, педагогика и жизнено планиране, компютърни технологии и много други. Otto-Friedrich-Universität Bamberg притежава богата и модерна материална база и образователна инфраструктура, като основните му учебни корпуси са разположени в красиви исторически сгради.

Програма

Един от най-старите и знакови германски университети - Otto-Friedrich-Universität Bamberg (University of Bamberg) предлага на кандидат-студентите от всички континенти множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на Университета Бамберг са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври във висшето учебно заведение е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Образователният процес в University of Bamberg се провежда в рамките на неговите четири факултета: по хуманитаристика и културни науки, по обществени науки, бизнес администрация и икономика, по науки за човека и по информационни системи и приложни компютърни науки.
Учебната година в един от най-добрите и качествени баварски и немски многопрофилни университети - Otto-Friedrich-Universität Bamberg (University of Bamberg) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички сертификати, дипломи и специалности на Университета Бамберг са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Както в повечето университети в Германия, спортът в Университет Бамберг не е задължителна дисциплина. Висшето учебно заведение разполага със собствен спортен център, записванията в който стават през втората половина на месец Октомври за зимен семестър и втората половина на Април за летен семестър. Предлагат се основните видове спорт – футбол, баскетбол, волейбол и други.

Град

Бамберг се намира в северна Бавария и се определя като един от най – романтичните градове в Германия. Градът е с хиляда годишна културна и архитектурна страна съставена от 2300 сгради, които са живописни и разнообразни са декларирали Световното богатство на Юнеско. Пълен с малки и извити алеи и спокойни области по протежение на реката и в многото паркове, Бамберг е град с оригинален характер и много специална атмосфера. 10 % от населението от 100 000 участващи университета и младежката атмосфера могат да се почувстват из целия град, предлагащ много барове, кръчми и ресторанти и между другото високата концентрация на бирени пивоварни в света. За културните ентусиасти има музика, театър и кино постановки всеки ден от годината.

Специалности


Бакалавър
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Приложна информатика 1 4  Октомври или Април 300 € ( на семестър )
Стопанска информатика 1 4  Октомври или Април 300 € ( на семестър )
Управление на предприятията 1 4  Октомври или Април 300 € ( на семестър )
Европейско стопанство 1 3  Октомври 300 € ( на семестър )
Европейска икономика 1 3  Октомври 300 € ( на семестър )

Магистър
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Приложна информатика 1 2  Октомври или Април 300 € ( на семестър )
Стопанска информатика 1 2  Октомври или Април 300 € ( на семестър )
Археология на Средновековието и на Съвремието 1 2  Октомври или Април 300 € ( на семестър )
История 1 2  Октомври или Април 300 € ( на семестър )
Управление на предприятията 1 2  Октомври или Април 300 € ( на семестър )
Европейско стопанство 1 2  Октомври или Април 300 € ( на семестър )

Кандидатсване

Бакалавър
Допълнително се заплаща
  Семестриален билет - 23.00 €
  Медицински осигуровки - 60.00 €
  Настаняване - 220.00 €
Магистър
Допълнително се заплаща
  Семестриален билет - 23.00 €
  Медицински осигуровки - 60.00 €
  Настаняване - 220.00 лв.

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие

Описание

Университет Бамберг разполага със 7 собствени общежития. Цените в тях варират от 160 до 250 ? месечен наем. В цените са включени и всички консумативи. За момента студентската организация не разполага с частни квартири, намиращи се на територията на град Бамберг. Който търси жилище в Германия трябва да е много упорит, постоянен и настоятелен. Общежитията са препълнени, а списъците с чакащи – дълги. Кандидатите за хубавите и изгодни откъм цена жилища са много. Опитът показва, че жилищната криза е най-голяма в периода около началото на академичната година – октомври или ноември, както и април и май. Затова е препоръчително търсенето на общежитие да започне поне 3-4 месеца преди започването на следването. Студентско общежитие: Кандидат-студентът попълва заявка, качена на сайта на студентската организация (Studentenwerk Würzburg) на Университет Бамберг, попълва я и я изпраща или по поща, или по е-майл на посочените в заявката адреси. Кандидатът получава обратен отговор до 14 работни дни след изпращането на заявката.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Neu-Ulm - Neu-Ulm University of Applied Sciences Улм Баден-Вюртемберг държавно
Jade Hochschule - Jade University Олденбург Долна Саксония държавно
Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg - Martin Luther University of Halle-Wittenberg Хале Саксония-Анхалт държавно
bbw Hochschule - bbw University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Esmod Berlin Internationale Kunsthochschule für Mode Берлин Берлин частно
Technische Universität Hamburg-Harburg - Hamburg University of Technology Хамбург Хамбург държавно
Hochschule für Forstwirschaft Rottenburg - Rottenburg University of Applied Forest Sciences Тюбинген Баден-Вюртемберг държавно
Friedrich-Schiller-Universität Jena - Friedrich Schiller University Jena Йена Тюрингия държавно
Katholische Hochschule für Sozialwesen Berlin - Catholic University of Applied Social Sciences Berlin Берлин Берлин частно
Universität Hamburg - University of Hamburg Хамбург Хамбург държавно

Други университети в Бамберг

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Otto-Friedrich-Universität Bamberg - University of Bamberg Бамберг Бавария държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Hof - Hof University of Applied Sciences Хоф на Заале / Мюнхберг Бавария държавно
Universität Augsburg Аугсбург Бавария държавно
Technische Universität München - Technical University of Munich Мюнхен Бавария държавно
Universität Bayreuth - University of Bayreuth Байройт Бавария държавно
Fachhochschule Ansbach - Ansbach University of Applied Sciences Ансбах Бавария държавно
Hochschule Augsburg — Augsburg University of Applied Sciences Аугсбург Бавария държавно
Akademie der Bildenden Künste Nürnberg - Academy of Fine Arts Nuremberg Нюрнберг Бавария държавно
Otto-Friedrich-Universität Bamberg - University of Bamberg Бамберг Бавария държавно
Hochschule für Musik Nürnberg - Nuremberg University of Music Нюрнберг Бавария държавно
Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg - Regensburg University of Applied Sciences Регенсбург Бавария държавно