Hochschule Darmstadt - Darmstadt University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Дармщад
Област Хесен
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Schöfferstrasse 3 Darmstadt 64295 Hessen
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule Darmstadt (Darmstadt University of Applied Sciences) е един от водещите германски университети за приложни науки. Той е особено известен с висококачественото си обучение (особено в области от рода на инженерство и компютърни науки) в международен план и предлага отлични бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от целия свят в сфери на академичното знание като: архитектура, химическо инженерство, строително инженерство, дизайн, компютърни технологии, икономика, информационни технологии, електрическо инженерство, механическо инженерство, математика и науки, инженерство и пластмаси, медии, обществени и културни изследвания, мехатроника, социална педагогика и много други. В сравнение с останалите немски университети с подобен профил Darmstadt University of Applied Sciences има най-голям брой специалности, пряко свързани с конкретната професионална практика в рамките на различните видове индустрии. Към настоящия момент във висшето учебно заведение се обучават около 11 400 студенти от Германия и света от 815 души висококвалифициран академичен състав.

Hochschule Darmstadt е основан през 1971 година и оттогава работи ръка за ръка с представителите на националния и международен бизнес (особено с фирмите и компаниите, които са лидери в сферата на високите технологии) и осъществява впечатляваща по мащабите си научноизследователска дейност. Висшето учебно заведение е известно и с изключително качественото си образование и строгите си, завишени критерии за прием на нови студенти, с които иска да запази реномето си на един от най-добрите ВУЗ-ове за приложни науки в Германия и Европа. Darmstadt University of Applied Sciences реализира и голяма международна дейност, което носи на възпитаниците му и редица възможности за реализация в чужбина. Випускниците на висшето учебно заведение след завършването си традиционно работят в престижни и реномирани фирми и компании, до голяма част пряко или косвено свързани с областта на високите технологии. Корените на университета в исторически план датират още от втората половина на 19 век, когато отварят врати неговите предшественици, които в последващите десетилетия обединяват своите институционални тела, за да просъществува Hochschule Darmstadt в днешния си вид. Висшето училище притежава модерна и високотехнологизирана материална база и образователна инфраструктура, а неговите кампуси и учебни сгради са разположени в почти всички основни райони на град Дармщад.

Според повечето немски образователни рейтинги и класации, Darmstadt University of Applied Sciences се нарежда на трето място по своите комплексни академични качества в Германия в своята професионална област, след Мюнхенския технически университет и Техническия университет Дармщад (и е сред 30-те най-добри висши учебни заведения в сферата си в рамките на Европейския съюз). След най-известните партньорски университети на Hochschule Darmstadt са имена от ранга на: University of Massachusetts Boston, Ohio State University, Louisiana State University, University of Michigan, California Polytechnic State University Pomona, Illinois Institute of Technology, Cork Institute of Technology, University of Southampton, University of Bristol, National University of Singapore, University of Kyushu Japan, Université du Luxembourg, Ulyanovsk State Technical University, Moscow State University, Indian Institute of Technology Bombay, Indian Institute of Technology Kharagpur, Universidad de Granada и много други. Дармщадското учебно заведение е запазена, световноизвестна марка в областта на висшето образование по технически науки в Германия и Европа, което обуславя традиционно силния интерес към неговите специалности и програми от страна на кандидат-студентите от всички континенти.

Програма

Един от най-прочутите и висококачествени немски университети за приложни науки - Hochschule Darmstadt (Darmstadt University of Applied Sciences) предлага чудесни бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от целия свят в най-различни области на академичното знание. Всички дипломи, сертификати и специализации на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Дармщадския университет за приложни науки е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Образователният процес в Darmstadt University of Applied Sciences се провежда в рамките на неговите департаменти: по архитектура, по химическо инженерство, по строително инженерство, по компютърни науки, по дизайн, по икономика, по електрическо инженерство и информационни технологии, по математика и науки, по механично инженерство, по медии (с профили като информационни науки и инженерство), по инженерство и пластмаси, по обществени и културни изследвания, по социална педагогика и по мехатроника.
Учебната година в един от най-известните германски университети за приложни науки - Hochschule Darmstadt (Darmstadt University of Applied Sciences) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да се включат и в редица допълнителни курсове за повишаване на техните обществени, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички сертификати, дипломи и специалности на Дармщадския университет за приложни науки са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Hochschule Darmstadt (Darmstadt University of Applied Sciences) по време на своето образование в Германия имат възможност да упражняват активно или за удоволствие множество разнообразни видове спортна и физическа дейност. Това става факт с помощта на модерните съоръжения на територията на неговия кампус, както и благодарение на редица центрове, зали и комплекси, разположени на територията на град Дармщад и региона. Възпитаниците на висшето учебно заведение имат възможност да упражняват спортове и активности от типа на: фитнес, аеробика, айкидо, акробатика, бадминтон, баскетбол волейбол, софтбол, футбол, фехтовка, плажен волейбол, голф, хокей, хандбал, джудо, карате, тенис, водни спортове, сърф и много други. Студентите на университета за приложни науки могат да спортуват на индивидуален принцип или под ръководството на висококвалифицирани инструктори и треньори в рамките на специализирани курсове. Darmstadt University of Applied Sciences разполага и със здравен център, сауна и плувен басейн. Администрацията на висшето учебно заведение редовно организира и екскурзии до различни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Дармщад се намира в една от най-богатите провинции в Германия – Хесен. Той е четвъртият по големина град в провинцията след Франкфурт на Майн, Висбаден и Касел и е столица на един от осемте областни центъра, на които е разделена провинцията. Градът получава званието “Град на науката” през 1997г. от тогавашния министър-председател на Хесен. Званието се дължи най-вече на изградения още през 1877г. Технически университет Дармщад, както и другите две висши специализирани учебни заведения, намиращи се на негова територия с общ брой учащи над 30 000, но също така за наименованието допринасят и множеството технически изследователск институти и изследователск центрове. Населението на града наброява около 142 000 жители, с тенденция към постоянно нарастване заради множеството перспективи в Дармщад.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване


Описание

Въпреки, че Darmstadt University of Applied Sciences не разполага със собствени общежития, които да се намират на територията на кампуса му, висшето учебно заведение осигурява функционално и удобно битово устройване на своите чуждестранни възпитаници посредством академичната организация Studentenwerk в град Дармщад и Deutsche Annington в Диебург. Студентските резиденции в Дармщад са разположени в района Карлсхоф. За стая в тези общежития се кандидатства чрез изпращане на специална заявка, след като вече сте приети на обучение в университета. Цената на подобен вид настаняване понастоящем е от порядъка на 220 – 280 евро. Повечето стаи имат бърз и постоянен интернет срещу 10 евро на месец. Те са напълно обзаведени, но студентите си осигуряват сами спално бельо.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität der Künste Berlin - Berlin University of the Arts Берлин Берлин държавно
Akkon-Hochschule für Humanwissenschaften gemeinnützig - Akkon College of Human Sciences Берлин Берлин частно
Quadriga Hochschule Berlin - Quadriga University of Applied Social Sciences Berlin Берлин Берлин частно
Hochschule for Jewish Studies - College of Jewish Studies Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Technische Universität Kaiserslautern - Kaiserslautern University of Technology Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно
Fachhochschule Kaiserslautern - University of Applied Sciences Kaiserslautern Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно
German open Business School - GoBS Hochschule für Wirtschaft und Verwaltung Берлин Берлин частно
Hochschule Ulm - Ulm University of Applied Sciences Улм Баден-Вюртемберг държавно
Universität Stuttgart - University of Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Wirtschaft und Recht Berlin - Berlin School of Economics and Law Берлин Берлин държавно

Други университети в Дармщад

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Darmstadt - Darmstadt University of Applied Sciences Дармщад Хесен държавно
Evangelische Fachhochschule Darmstadt - Protestant University of Applied Sciences in Darmstadt Дармщад Хесен частно
Technische Universität Darmstadt - Darmstadt University of Technology Дармщад Хесен държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Technische Universität Darmstadt - Darmstadt University of Technology Дармщад Хесен държавно
Fachhochschule Frankfurt am Main - Frankfurt University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен държавно
Universität Kassel - University of Kassel Касел Хесен държавно
Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main - Johann Wolfgang Goethe University Франкфурт на Майн Хесен държавно
Städelschule - Staatliche Hochschule für Bildende Künste Франкфурт на Майн Хесен държавно
Technische Hochschule Mittelhessen - Technische Hochschule Mittelhessen University of Applied Sciences THM Гисен Хесен държавно
Hochschule Fresenius - Fresenius University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен частно
Evangelische Fachhochschule Darmstadt - Protestant University of Applied Sciences in Darmstadt Дармщад Хесен частно
Hochschule Fulda - Fulda University of Applied Sciences Фулда Хесен държавно
Justus Liebig-Universität Gießen - Justus Liebig University Giessen Гисен Хесен държавно