Fachhochschule Frankfurt am Main - Frankfurt University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Франкфурт на Майн
Област Хесен
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Fachhochschule Frankfurt am Main University of Applied Sciences Nibelungenplatz 1 D-60318 Frankfurt am Main
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Fachhochschule Frankfurt am Main (Frankfurt University of Applied Sciences, Frankfurt Technical College) е един от най-големите германски университети, функциониращи на територията на федералната провинция Хесен и град Франкфурт на Майн. Понастоящем във висшето учебно заведение се обучават повече от десет хиляди студенти, в това число младежи от над сто страни в света. По този показател Франкфуртският университет за приложни науки се нарежда в списъка на най-интернационализираните и космополитни висши училища в Германия. Frankfurt Technical College предлага на кандидат-студентите от целия свят програми в над 38 различни сфери на академичното знание, в това число в области от типа на: архитектура и конструкционна дейност, информатика, инженерство, право, бизнес, здравеопазване, социална работа и много други.

Frankfurt University of Applied Sciences е създаден през 1971 година и оттогава насам се утвърждава като един от най-добрите и популярни в чужбина немски университети за приложни науки. Образователният процес в рамките на висшето училище се основава на една преимуществено практическа насоченост на учебните програми и специализации, както и на подчертано интердисциплинарния подход на обучение. Fachhochschule Frankfurt am Main предоставя множество отлични възможности за професионална реализация на своите студенти, благодарение на тясното си сътрудничество с редица регионални, национални и международни фирми и компании, с които осъществява множество съвместни проекти и инициативи. Повечето учебни курсове във висшето учебно заведение се водят на немски, но има и такива, които се провеждат изцяло на английски език.

Frankfurt Technical College е известен и със своята широкомащабна научноизследователска дейност. Последната обхваща редица интересни и новаторски сфери за научното познание и дава възможност на студентите да развиват своите знания и умения, в рамките на екипи под ръководството на висококвалифицирани германски и световни специалисти. Благодарение на високите качества на своята образователна и академична дейност, Frankfurt University of Applied Sciences се нарежда сред най-добрите и известни немски университети за приложни науки на всички континенти.

Програма

Един от най-известните в чужбина и интернационални като студентски състав университети в Германия - Fachhochschule Frankfurt am Main (Frankfurt University of Applied Sciences) предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от всички континенти (понастоящем в него учат младежи от над сто страни по света). Всички дипломи, сертификати и специалности на висшето учебно заведение за приложни науки са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври във франкфуртския университет е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Образователният процес в Frankfurt University of Applied Sciences се осъществява в рамките на неговите факултети – по архитектура, по строително инженерство, по геоматика, по компютърни науки и инженерство, по право и бизнес и по здравеопазване и социална дейност.
Учебната година в един от най-добрите франкфуртски и германски университети за приложни науки - Fachhochschule Frankfurt am Main (Frankfurt University of Applied Sciences) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да се включат и в редица допълнителни курсове за повишаване на техните обществени, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, дипломи и сертификати на Frankfurt University of Applied Sciences са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Fachhochschule Frankfurt am Main (Frankfurt University of Applied Sciences) по време на своето образование в Германия имат възможност по-активно или просто за удоволствие да се занимават с голям брой спортни и физически дейности. Тези от тях, които се провеждат в рамките на модерните съоръжения в кампуса на висшето учебно заведение са в по-голямата си част безплатни, а другите се организират на територията на редица зали, центрове и комплекси в рамките на Франкфурт и региона, в които учащите се могат да спортуват на преференциални, ниски цени. Възпитаниците на университета имат възможност да се занимават с футбол, волейбол, бадминтон, йога, стрелба с лък, ски, бойни изкуства, скално катерене и т.н. В Frankfurt University of Applied Sciences съществува и практиката, ако даден студент притежава по-специализирани практически компетенции по някакъв вид спорт и има желание да тренира своите колеги, то ВУЗ-ът го наема за този тип дейност. Висшето учебно заведение през годината регулярно провежда и множество състезания с общонационално и международно студентско участие. Fachhochschule Frankfurt am Main редовно организира и разнообразни пътувания с учебна цел и екскурзии до различни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Франкфурт е финансовата столица на Германия и също така градът с най – разнообразна култура. Гордее се с най – голям брой чужденци. Франкфурт е един от само 4 Европейски града, които имат значим брой небостъргачи. С десет небостъргача ( в това число сгради по – високи от 150 м) през 2004 год., Франкфурт е вторият след Париж – с дванайсет небостъргача, но преди Лондон с осем небостъргача и Москва – със седем. С неговите дълги улици от музеи и неговите небостъргачи, както и историческата част, Франкфурт е град, който слива новото и старото време. Интересна страна за разглеждане във Франкфурт включително старите къщи Sachsenhausen познати още като областта с “винените ябълки”, където може да намерите повече от 20 бара и ресторанти в тази малка област. Там е също така и Франкфуртската стара опера, която функционира като концертна зала. Дори можете да се изкачите до върха на главната кула, откъдето имате гледка към целия регион. Както и палмовите градини, зоологическа градина и вечните ресторанти, във Франкфурт винаги ще има нещо за правене. Франкфурт продължава да държи някои от най – традиционните храни и напитки. Със сигурност трябва да опитате от ябълковото вино, да ядете от горещите франкфуртски наденици или аромата и насладата от свинско месо и котлети с немско кисело зеле. Има също така изобилие от фестивали и зимата бъдете сигурни, че ще посетите стария град във Франкфурт и да опитате франкфуртския коледен пазар.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Fachhochschule Frankfurt am Main (Frankfurt University of Applied Sciences) не притежава собствени студентски общежития, които да са разположени на територията на неговия кампус, висшето учебно заведение оказва помощ на своите чуждестранни възпитаници, по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Най-често тези въпроси се уреждат посредством академичната организация Studentenwerk. Мнозинството от чуждестранните студенти на Франкфуртския университет за приложни науки живеят в обществени общежития, осигурени от местния отдел на тази институция или си намират сами настаняване в частни квартири, излизайки на свободен наем. Последният вариант е по-удобен за учащи се с по-големи финансови възможности, защото цените на квартирите в град със стандарта на Франкфурт са по-високи, отколкото в останалите части на Германия (най-често те са от порядъка на - от 300 евро нагоре). Настаняването в общежития, осигурявани от организации от типа на Studentenwerk или на някои частни и получастни такива, излиза от своя страна на студентите около 180-250 евро на месец.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Mainz - University of Applied Sciences Mainz Майнц Рейнланд Пфалц държавно
Universität der Künste Berlin - Berlin University of the Arts Берлин Берлин държавно
International Psychoanalytic University Berlin – IPU Берлин Берлин частно
Leuphana Universität Lüneburg - Leuphana University of Lüneburg Люнебург Долна Саксония държавно
Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg - Martin Luther University of Halle-Wittenberg Хале Саксония-Анхалт държавно
Hochschule Neubrandenburg - University of Applied Sciences Neubrandenburg Нойбранденбург Мекленбург Предна Померания държавно
Fachhochschule Worms - University of Applied Sciences Worms Вормс Рейнланд Пфалц държавно
Ludwig-Maximilians-Universität München - Ludwig Maximilian University of Munich Мюнхен Бавария държавно
Fachhochschule Brandenburg - Brandenburg University of Applied Sciences Бранденбург на Хавел Бранденбург държавно
Hochschule Mittweida - University of Applied Sciences Mittweida Митвайда Саксония държавно

Други университети в Франкфурт на Майн

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main - Frankfurt University of Music and Performing Arts Франкфурт на Майн Хесен държавно
Hochschule Fresenius - Fresenius University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен частно
Städelschule - Staatliche Hochschule für Bildende Künste Франкфурт на Майн Хесен държавно
Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main - Johann Wolfgang Goethe University Франкфурт на Майн Хесен държавно
Fachhochschule Frankfurt am Main - Frankfurt University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен държавно