Hochschule Fresenius - Fresenius University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Франкфурт на Майн
Област Хесен
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Немски език, Финансиране частно Адрес Sachsen 08056 Zwickau Breithauptstrasse 3-5
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule Fresenius (Fresenius University of Applied Sciences) се нарежда в списъка на най-старите, големи и реномирани частни университети в Германия за приложни науки. Основаното още в края на първата половина на 19 век висше учебно заведение притежава богата и модерна материална база и образователна инфраструктура, разположена на територията на неговите кампуси и филиали, намиращи се в редица немски градове като столицата Берлин, Кьолн, Дюселдорф, Идщейн, Франкфурт на Майн, Хамбург, Мюнхен и Цвикау.

Към настоящия момент частното висше училище предлага висококачествени програми на кандидат-студентите от целия свят в сфери на академичното знание като: икономика, медии, дизайн, биология, химия, здравеопазване, бизнес, обществени науки, социална дейност и много други.

Програма

Един от най-реномираните частни германски университети за приложни науки - Hochschule Fresenius (Fresenius University of Applied Sciences) предлага на кандидат-студентите от Стария континент и целия свят множество бакалавърски и магистърски програми в най-разнообразни области на академичното знание. Всички специалности, сертификати и дипломи на висшето училище са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Университета за приложни науки Фресениус е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Fresenius University of Applied Sciences предлага на своите възпитаници висококачествени програми (в сфери на университетското знание от типа на: икономика, медии, дизайн, биология, химия, здравеопазване, бизнес, обществени науки, социална дейност и т.н.) в рамките на своите учебни корпуси и филиали, намиращи се в градовете Хамбург, Мюнхен, столицата Берлин, Кьолн, Дюселдорф, Идщейн, Франкфурт на Майн и Цвикау.
Учебната година в един от най-качествените, големи и реномирани частни германски университети за приложни науки - Hochschule Fresenius (Fresenius University of Applied Sciences) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето училище неговите студенти имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове насочени към повишаването на техните социални, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички сертификати, дипломи и специалности на Университета за приложни науки Фресениус са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Hochschule Fresenius (Fresenius University of Applied Sciences) в течение на своето следване в Германия могат по-интензивно или преимуществено за разтоварване и разнообразие през свободното си от учебни занятия време да упражняват множество видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт с помощта на модерните спортни съоръжения в рамките на редица специализирани комплекси, центрове и зали разположени на територията на градовете Кьолн, Дюселдорф, Хамбург, Мюнхен, Берлин, Идщейн, Франкфурт на Майн и Цвикау. Администрацията на Университета за приложни науки Фресениус регулярно организира и пътувания с учебна цел, както и екскурзии, до редица градове и региони с туристически и културно-исторически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Франкфурт е финансовата столица на Германия и също така градът с най – разнообразна култура. Гордее се с най – голям брой чужденци. Франкфурт е един от само 4 Европейски града, които имат значим брой небостъргачи. С десет небостъргача ( в това число сгради по – високи от 150 м) през 2004 год., Франкфурт е вторият след Париж – с дванайсет небостъргача, но преди Лондон с осем небостъргача и Москва – със седем. С неговите дълги улици от музеи и неговите небостъргачи, както и историческата част, Франкфурт е град, който слива новото и старото време. Интересна страна за разглеждане във Франкфурт включително старите къщи Sachsenhausen познати още като областта с “винените ябълки”, където може да намерите повече от 20 бара и ресторанти в тази малка област. Там е също така и Франкфуртската стара опера, която функционира като концертна зала. Дори можете да се изкачите до върха на главната кула, откъдето имате гледка към целия регион. Както и палмовите градини, зоологическа градина и вечните ресторанти, във Франкфурт винаги ще има нещо за правене. Франкфурт продължава да държи някои от най – традиционните храни и напитки. Със сигурност трябва да опитате от ябълковото вино, да ядете от горещите франкфуртски наденици или аромата и насладата от свинско месо и котлети с немско кисело зеле. Има също така изобилие от фестивали и зимата бъдете сигурни, че ще посетите стария град във Франкфурт и да опитате франкфуртския коледен пазар.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Hochschule Fresenius (Fresenius University of Applied Sciences) не притежава собствени студентски общежития, които да се намират на територията на неговите кампуси, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна и пълна информационна и консултантска помощ на учащите се идващи от чужбина по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от основните възможности за възпитаниците на Университета за приложни науки Фресениус е свързана с настаняване в резиденциите, намиращи се в градовете Франкфурт на Майн, Цвикау, Кьолн, Мюнхен, Берлин, Идщейн, Дюселдорф и Хамбург, които са собственост на местните клонове на различни общонационални немски академични организации или в частни такива. Друга опция за студентите на висшето училище е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред възпитаниците на Fresenius University of Applied Sciences е и колективното наемане на апратаменти, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват и общи помещения от рода на: кухня, хол, перално, баня, трапезария и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität zu Köln - University of Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule für Musik und Theater "Felix Mendelssohn Bartholdy" Leipzig - University of Music and Theatre "Felix Mendelssohn Bartholdy" Лайпциг Саксония държавно
Kunsthochschule für Medien Köln - Academy of Media Arts Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg - Martin Luther University of Halle-Wittenberg Хале Саксония-Анхалт държавно
Ludwig-Maximilians-Universität München - Ludwig Maximilian University of Munich Мюнхен Бавария държавно
Hochschule für Angewandte Wissenschaften Hamburg - Hamburg University of Applied Sciences Хамбург Хамбург държавно
Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin Берлин Берлин държавно
Hochschule für Grafik und Buchkunst - Academy of Visual Arts Leipzig Лайпциг Саксония държавно
Evangelische Hochschule Freiburg - Protestant University of Applied Sciences Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
DEKRA Hochschule Berlin - DEKRA University of Applied Sciences Берлин Берлин частно

Други университети в Франкфурт на Майн

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Frankfurt am Main - Frankfurt University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен държавно
Städelschule - Staatliche Hochschule für Bildende Künste Франкфурт на Майн Хесен държавно
Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main - Frankfurt University of Music and Performing Arts Франкфурт на Майн Хесен държавно
Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main - Johann Wolfgang Goethe University Франкфурт на Майн Хесен държавно
Hochschule Fresenius - Fresenius University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен частно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Frankfurt am Main - Frankfurt University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен държавно
Hochschule Fresenius - Fresenius University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен частно
Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main - Johann Wolfgang Goethe University Франкфурт на Майн Хесен държавно
Hochschule Darmstadt - Darmstadt University of Applied Sciences Дармщад Хесен държавно
Evangelische Fachhochschule Darmstadt - Protestant University of Applied Sciences in Darmstadt Дармщад Хесен частно
Kunsthochschule Kassel - School of Art and Design Kassel Касел Хесен държавно
Städelschule - Staatliche Hochschule für Bildende Künste Франкфурт на Майн Хесен държавно
Justus Liebig-Universität Gießen - Justus Liebig University Giessen Гисен Хесен държавно
Hochschule Fulda - Fulda University of Applied Sciences Фулда Хесен държавно
Hochschule Rhein Main - RheinMain University of Applied Sciences Висбаден Хесен държавно