Universität Augsburg

изпрати на приятел           принтирай
Град Аугсбург
Област Бавария
Държава Германия
Вид
Език на обучение Английски език, Руски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Universitätsstr. 2
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Universität Augsburg (University of Augsburg) е един от най-младите, амбициозни и модерни университети в Германия. Той е основан през 1970 година и понастоящем в него се обучават около 17 300 студенти, 14 процента от които идват от чужбина. Университетът Аугсбург предлага отлични бакалавърски и магистърски специализации (както и МВА програми) в области на академичното знание като: икономика, бизнес, право, теология, социални науки, философия, история, филология, естествени науки, математика, информационни технологии и много други.

Предлаганото от University of Augsburg висококачествено висше образование има подчертано международен фокус. През 2003 година специалната програма (наречена Willkommen in Augsburg) насочена към привличането на по-голям брой студенти от чужбина на обучение в това висше учебно заведение получава, заради качествата и ефикасността си и наградата на Министерството на външните работи на Германия. Университетът Аугсбург е известен и с това, че в момента е ръководен от първата жена-ректор на висше училище в провинция Бавария (Сабине Доеринг Мантойфел), както и с факта, че настоящият немски президент Йоахим Гаук е негов доктор хонорис кауза. Universität Augsburg развива голяма международна активност. Той работи в тясно сътрудничество с представители на редица други чуждестранни престижни висши учебни заведения от типа на Питсбъргския университет (САЩ), Дейтънския университет (САЩ), Университета Осиек (Хърватска), Университета Яш (Румъния), Хабаровския далекоизточен държавен университет по хуманитарни науки (Русия) и много други (общо повече от 40 подобни висши училища от Европа, Азия, Южна Африка, Северна Америка и Латинска Америка). Освен това, Университетът Аугсбург има споразумения за студентски обмен с около 130 европейски ВУЗ-ове, както и е традиционно силен участник в подобни програми от типа на Еразмус и др., което носи допълнително големи възможности на студентите за академична и професионална реализация в много страни по света. University of Augsburg има и много сплотена и активно функционираща международна алумни общност наречена “Alumni Augsburg International”, която помага на випускниците му на всички континенти с контакти, практическа помощ и всякаква полезна информация, касаеща пряко или косвено тяхното кариерно развитие.

Към Universität Augsburg функционира и престижен център за изучаване на чуждестранни езици. Студентите по филология във висшето учебно заведение там получават отлични основни познания или тясно специализирани компетенции (например в сферата на правото и икономиката) по английски, френски, испански, италиански, португалски, руски, турски, японски и т.н. Същевременно чуждестранните възпитаници на University of Augsburg имат чудесната възможност да подобрят значително нивото си по немски език в рамките на същия учебен център. Специалистите на Университета Аугсбург съвместно с техни колеги от други германски висши училища традиционно участват в разработването на теста за немски като чуждестранен език наречен TestDaF-Zentrum. Високото качество на предлаганото от Universität Augsburg висше обучение през последните две десетилетия привлича традиционно все по-големия интерес на кандидат-студентите от целия свят (броят на чуждестранните възпитаници на висшето учебно заведение е по-голям в процентно отношение от средния характерен за ВУЗ-овете в Германия като цяло).

Програма

Един от най-младите, модерни и амбициозни германски университети Universität Augsburg (University of Augsburg) предлага отлични бакалавърски, магистърски и МВА специализации на кандидат-студентите от целия свят. Програмите, както и сертификатите и дипломите, получавани от студентите на баварското висше учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Бакалавърските специализации на Университета Аугсбург са с продължителност от три години, а магистратурите му са двугодишни (както и неговите МВА програми).

Висококачественото висше образование на Universität Augsburg се предлага в рамките на неговите седем факултета – по икономика и бизнес, по право, по католическа теология, по философия и социални науки, по история и филология, по математика и естествени науки и по информационни технологии.

Бакалавърските и магистърските специализации на University of Augsburg са в сфери на академичното знание от типа на: арт педагогика, регионална история на Бавария и Швабия, бизнес и информационно системно инженерство, католическа теология, религиозно образование, класическа археология, компютърни науки (включително с профили като информационен мениджмънт, мултимедия и софтуерно инженерство), дидактика и образователни методологии, икономика и мениджмънт (включително с профили като информационни науки и бизнес, информационни науки и икономика, глобален бизнес мениджмънт, германско-френски мениджмънт и финанси и информационен мениджмънт), педагогика, английска и американска филология, етика на текстуалната култура, европейска културна история, европейска етнология и етноложки изследвания (с профили история на изкуството и културна история), география (и с профил екология на глобалните промени), германска филология (включително с профил немски като втори чуждестранен език), интеркултурни комуникации, история (и преподаване на история в гимназиите), история на изкуството (профили като културна история и дискурси на образността), интеркултурна лингвистика, право (с профили международно бизнес право, държавно право, интелектуална собственост, право и бизнес науки, конкурентно право), науки за материалите, математика (с профили математика и бизнес и приложна математика), медии и комуникации, музика, физика, философия, политически и социални науки, протестантска филология и религиозно образование, романски езици и филологии (френски, испански, италиански), социология, спорт, сравнително литературознание (с профил чуждестранни литератури), подготовка на преподавателски кадри и т.н.
Учебната година в Universität Augsburg (University of Augsburg) се провежда в рамките на два семестъра – есенен и пролетен. Паралелно с главните специализации във висшето учебно заведение, неговите възпитаници имат възможност да се включат и в допълнителни курсове за повишаване на техните академични, лингвистични, обществени, образователни и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички програми, дипломи и сертификати на Университета Аугсбург са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Universität Augsburg (University of Augsburg) имат възможност през цялата учебна година и ваканциите активно или за разтоварване, удоволствие и пълноценно прекарване на свободното време да се занимават с най-разнообразна по вид спортна и друга физическа дейност. Това става с помощта на множеството спортни центрове, клубове и зали, намиращи се на територията на град Аугсбург, с чиито собственици ръководството на баварското висше учебно заведение е сключило договорености за използването на услугите им от страна на студентите на преференциални цени. Отделно самият University of Augsburg разполага и със собствен спортен комплекс, в рамките на който учащите се имат възможност също да упражняват редица разнообразни видове физическа активност. Администрацията на Universität Augsburg също така редовно организира екскурзии за студентите до различни интересни места, региони и културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Аугсбург е красив германски град намиращ се в югоизточната част на Бавария (трети е по големина в рамките на тази немска федерална провинция). Той има над 264 600 жители, а площта му е 146.93 кв. км. Аугсбург притежава дълга и многовековна история и много интересни културни традиции (единственото населено място е във ФРГ, което има собствен градски празник – 8 август, който е неработен ден) и също така е третият най-стар град в страната на Шилер и Гьоте.В Аугсбург понастоящем функционират няколко престижни баварски висши учебни заведения и поради този факт, той е едно истинско голямо университетско градче, в което учат, живеят и работят множество млади хора и чужденци (около 16 процента от цялото му население, чиято средна възраст е малко над 40 години). Историческият център на населеното място е много добре запазен, с неговите многобройни големи и малки улици (от рода на Каролиненщрасе и Максимилианщрасе) и старовремски сгради (от 16-17 век и по-рано), съхранили по чудесен начин средновековната атмосфера на католическа Бавария. Името на града идва от наименованието на древно римско селище от 15 век преди новата ера (Августа Винделикорум). Аугсбург се намира край поречието на реките Вертах и Лех. Той е един много зелен и екологично чист град, като близо 25 на сто от територията на агломерацията му е заета от горски площи. Климатът на населеното място е от смесен тип – съчетание между влажен атлантически и сух континентален. Максималната температура през най-топлите летни месеци е малко над 30 градуса, а най-ниската през най-студения зимен период е около – 13.Аугсбург е един от най-модерните и високоразвити баварски градове, важен търговски, индустриален и промишлен център в рамките на стопанския и обществен живот на цялата федерална провинция. Основните отрасли и индустрии развивани в това населено място са енергетичната, полиграфическата, самолетостроителната, машиностроителната, текстилната и хранително-вкусовата промишленост. Аугсбург е известен и като седалище на редица престижни национални и международни компании и корпорации като фирмата „МАН“ за автобуси и камиони, компаниите EADS, KUKA, Fujitsu Technology Solutions, Premium AEROTEC, Siemens, MT-Aerospace и много други. Поради това в него се произвеждат и разработват разнообразни видове високи технологии, компоненти за Airbus A380 и ракетите Ariane, роботи за индустриална употреба и т.н. Аугсбург притежава отлична модерна транспортна инфраструктура и се намира само на един част път с влак или автобус от баварската столица Мюнхен. Градът разполага и със собствено летище, с капацитет за редовни граждански полети.Сред основните културно-исторически и туристически забележителности в населеното място се нареждат: кулата Fünfgratturm, т.нар. религиозен архитектурен комплекс Кръг на милосърдието, в чийто център е катедралата Света Мария, местната синагога, катедралите Свети Улрих (католическа) и Света Афра (лютеранска), прочутата Градска зала изградена през 1620 година в ренесансов стил с прилежащия към нея комплекс наречен Der Goldene Saal, часовниковата кула Perlachturm построена през 989 г., Епископската резиденция от 1750 г., Аугсбургската катедрала от девети век, сградата в стил рококо Schaezlerpalais (1765 г.), къщата-музей на бащата на Моцарт Леополд, който е роден в града - Mozart Haus Augsburg, старият местен куклен театър Augsburger Puppenkiste, уникалното в световен мащаб водно съоръжение Eiskanal, кулата Dorint Hotel Tower, къщата-музей на родения в Аугсбург световноизвестен литератор Бертолд Брехт, в която той е прекарал детството си, Аугсбургската ботаническа градина (Botanischer Garten Augsburg) и много други.

Специалности


Бакалавър
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Информатика 1 3  Октомври 500 € ( на семестър )
Стопански и икономически науки 1 3  Октомври 500 € ( )
Информационно ориентирано стопанско управление и мениджмънт 1 3  Октомври 500 € ( )
Стопанска информатика 1 3  Октомври 500 € ( )

Магистър
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Информатика 1 2  Октомври 500 € ( на семестър )
Информатика в икономиката 1 1  Октомври или Април 500 € ( на семестър )
Математика 1 2  Октомври 500 € ( на семестър )
Стопанска математика 1 2  Октомври или Април 500 € ( на семестър )
Медии и комуникации 1 1  Октомври 500 € ( на семестър )
Изкуство и история на изкуствата 1 2  Октомври 500 € ( на семестър )

MBA
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Ръководене на предприятията 1 2  Октомври или Април 14 € ( На година )
Организация и развитие на системите 1 2  Октомври 13 € ( На година )
Корпоративни финанси и рейтинги 1 2  Октомври или Април 14 € ( На година )

Кандидатсване

Бакалавър
Допълнително се заплаща
  Други разходи (свързани с учебния процес) - 80.00 €
  Медицински осигуровки - 60.00 €
  Настаняване - 200.00 €
Магистър
Допълнително се заплаща
  Семестриален билет - 80.00 €
  Други разходи (свързани с учебния процес) - 80.00 €
  Медицински осигуровки - 60.00 €
  Настаняване - 200.00 €
MBA
Допълнително се заплаща
  Семестриален билет - 80.00 €
  Други разходи (свързани с учебния процес) - 80.00 €
  Медицински осигуровки - 60.00 €
  Настаняване - 200.00 €

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Студентско общежитие: Попълва се молба за настаняване в избрано от студента общежитие, която е валидна 12 месеца. Всеки кандидат се нарежда в листа от чакащи и бива уведомен веднага след като се освободи място за него, но не по-рано. Частна квартира: Кандидат-студентът трябва сам да намери информация за предоставените квартири посредством: Обяви във вестниците, информационните табла на ВУЗ-овете, централите за търсене на квартири, Интернет, борси за наемане на жилища и агенции за недвижими имоти.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen - Gelsenkirchen University of Applied Sciences Гелзенкирхен Северен Рейн Вестфалия държавно
Technische Hochschule Mittelhessen - Technische Hochschule Mittelhessen University of Applied Sciences THM Гисен Хесен държавно
Macromedia Hochschule für Medien und Kommunikation - Macromedia University for Media and Communication Берлин Берлин частно
Universität zu Lübeck - University of Lübeck Любек Шлезвиг-Холщайн държавно
DPFA Hochschule Sachsen Цвикау Саксония частно
Mannheim Business School Манхайм Баден-Вюртемберг държавно
Evangelische Hochschule für Soziale Arbeit Dresden – University of Applied Sciences for Social Work Дрезден Саксония частно
Fachhochschule Frankfurt am Main - Frankfurt University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен държавно
EBC Hochschule - EBC University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Fachhochschule Lübeck - Lübeck University of Applied Sciences Любек Шлезвиг-Холщайн държавно

Други университети в Аугсбург

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Augsburg — Augsburg University of Applied Sciences Аугсбург Бавария държавно
Universität Augsburg Аугсбург Бавария държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg Ерланген/Нюрнберг Бавария държавно
Julius-Maximilians-Universität Würzburg - University of Würzburg Вюрцбург Бавария държавно
Universität Regensburg - University of Regensburg Регенсбург Бавария държавно
Evangelische Hochschule Nürnberg - Lutheran University of Applied Sciences Nuremberg Нюрнберг Бавария частно
Hochschule für angewandte Wissenschaften München - Munich University of Applied Sciences Мюнхен Бавария държавно
Hochschule Hof - Hof University of Applied Sciences Хоф на Заале / Мюнхберг Бавария държавно
Technische Universität München - Technical University of Munich Мюнхен Бавария държавно
Ludwig-Maximilians-Universität München - Ludwig Maximilian University of Munich Мюнхен Бавария държавно
Universität Bayreuth - University of Bayreuth Байройт Бавария държавно
Hochschule für Musik Würzburg - University of Music Würzburg Вюрцбург Бавария държавно