Fachhochschule Mainz - University of Applied Sciences Mainz

изпрати на приятел           принтирай
Град Майнц
Област Рейнланд Пфалц
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Lucy-Hillebrand-Strasse 2 Mainz 55128 Rheinland-Pfalz
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Fachhochschule Mainz (University of Applied Sciences Mainz, FH Mainz) се нарежда сред най-популярните германски университети за приложни науки в чужбина. Към настоящия момент във висшето учебно заведение се обучават около 4500 студенти, от които 450 са представители на повече от 60 държави в света. Университетът за приложни науки Майнц през последните години традиционно получава високо признание за обучението си на чуждестранни граждани в сфери като строително инженерство и медиен дизайн. Висшето училище се нарежда и на челни места в различни национални и международни академични рейтинги и класации от типа на CHE-University Ranking. FH Mainz предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от целия свят в области на университетското знание от рода на: бизнес, технологии, дизайн, архитектура, строително инженерство, геоинформатика, комуникационен дизайн, медиен дизайн, вътрешна архитектура, бизнес администрация, международен бизнес, бизнес право, бизнес и компютърни науки и т.н.

Образователният процес във висшето учебно заведение се провежда в рамките на неговите три факултета (или автономни висши училища): по технологии, дизайн и бизнес. University of Applied Sciences Mainz е създаден през 1971 г., а през 1996 г. получава статута на пълноправен и официално институционално признат немски университет за приложни науки. През годините висшето училище значително разширява периметъра и обема на своята академична и образователна дейност и понастоящем се числи (особено в сферата на определени специалности) сред най-добрите германски университети в своята област.

В наши дни FH Mainz предлага на чуждестранните кандидат-студенти дори престижни и висококачествени програми от типа МВА. Университетът разполага с отлична материална база и образователна инфраструктура в рамките на своя нов и модерен кампус, както и с много богата библиотека. Fachhochschule Mainz реализира и мащабна научноизследователска дейност, като към висшето учебно заведение функционират редица висококачествени немски научни институти. Не на последно място, University of Applied Sciences Mainz е известен в Германия и с особено големите си грижи, които полага по отношение на семейните студенти.

Програма

Един от най-добрите и известни в чужбина университети за приложни науки в Германия - Fachhochschule Mainz (University of Applied Sciences Mainz, FH Mainz) предлага на кандидат-студентите от всички континенти отлични бакалавърски и магистърски програми в най-разнообразни области на академичното знание. Всички дипломи, сертификати и специалности на висшето учебно заведение са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Университета за приложни науки Майнц е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Процесът на обучение в University of Applied Sciences Mainz се реализира в рамките на неговите три факултета, функциониращи под формата на автономни висши университетски училища - по технологии, по бизнес и по дизайн. В тях кандидат-студентите имат възможност да запишат висококачествени бакалавърски и магистърски програми в области като: архитектура, строително инженерство, геоинформатика, комуникационен дизайн, медиен дизайн, вътрешна архитектура, бизнес администрация, международен бизнес, бизнес право, бизнес и компютърни науки, и т.н.
Учебната година в един от най-висококачествените германски университети за приложни науки - Fachhochschule Mainz (University of Applied Sciences Mainz, FH Mainz) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове насочени към повишаването на техните социални, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, дипломи и сертификати на Университетът за приложни науки Майнц са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Fachhochschule Mainz (University of Applied Sciences Mainz, FH Mainz) по време на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за удоволствие и разтоварване да упражняват множество различни видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт с помощта на разнообразните центрове, зали и комплекси разположени на територията на град Майнц и региона, както и на модерните спортни съоръжения, намиращи се в рамките на самия кампус на висшето учебно заведение. Администрацията на Университета за приложни науки Майнц организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Майнц е известен немски културен и индустриален център с близо две хиляди годишна история. Градът е столица на федералната провинция Рейнланд-Пфалц и има население от около 192 200 души. Майнц е и голямо германско пристанище на река Рейн, като същевременно е популярна дестинация за изкушените любители на прословутото рейнско вино, което се произвежда в него.Най-известната забележителност в града е прочутата Майнцка катедрала (Der hohe Dom zu Mainz), построена през средновековието в романски стил с елементи на готика и барок. Други основни туристически места за посещение в него са музеите по древноримска и германска история, Желязната кула от 13 век, Дървената кула от 15 век, Музеят на Гутенберг, в който се съхранява оригинал от прочутата му печатна Библия, Старият град, Цитаделата, Ботаническата градина, множество художествени галерии и т.н. Градът е известен и като родното място на Йохан Гутенберг, който се е родил, живял и умрял в него. Там той е напечатал първите в Европа книги с помощта на изобретената от него модерна печатна преса. С името му е свързано и най-голямото висше учебно заведение в Майнц - Johannes Gutenberg-Universität Mainz, в който понастоящем се обучават над 35 000 студенти от Германия и целия свят.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Fachhochschule Mainz (University of Applied Sciences Mainz, FH Mainz) не притежава собствени студентски общежития, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна и комплексна информационна и консултантска помощ на учащите се идващи от чужбина, по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Основната възможност за чуждестранните студенти обучаващи се в Университета за приложни науки Майнц е свързана с настаняване в общежитията собственост на локалния клон на общонационалната немска академична организация Studierendenwerk (Mainz). Друга опция пред възпитаниците на висшето учебно заведение е излизането им на квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред студентите на University of Applied Sciences Mainz е и колективното наемане на апартамент, в рамките на който те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват общи помещения от рода на: баня, хол, кухня, перално, трапезария и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Mainz - University of Applied Sciences Mainz Майнц Рейнланд Пфалц държавно
Eberhard Karls Universität Tübingen - Eberhard Karls University Тюбинген Баден-Вюртемберг държавно
Akademie der Bildenden Künste Nürnberg - Academy of Fine Arts Nuremberg Нюрнберг Бавария държавно
Universität Hamburg - University of Hamburg Хамбург Хамбург държавно
DIU Dresden International University Dresden Дрезден Саксония частно
Hochschule für Forstwirschaft Rottenburg - Rottenburg University of Applied Forest Sciences Тюбинген Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule der Medien - Stuttgart Media University Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Angewandte Wissenschaften - Würzburg-Schweinfurt University of Applied Sciences Вюрцбург Бавария държавно
Ernst-Moritz-Arndt-Universität Greifswald - University of Greifswald Грайфсвалд Мекленбург Предна Померания държавно
Ernst-Abbe-Fachhochschule Jena - Ernst-Abbe University of Applied Sciences Jena Йена Тюрингия държавно

Други университети в Майнц

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Mainz - University of Applied Sciences Mainz Майнц Рейнланд Пфалц държавно
Johannes Gutenberg-Universität Mainz - Johannes Gutenberg University of Mainz Майнц Рейнланд Пфалц държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Technische Universität Kaiserslautern - Kaiserslautern University of Technology Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно
Fachhochschule Kaiserslautern - University of Applied Sciences Kaiserslautern Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно
Johannes Gutenberg-Universität Mainz - Johannes Gutenberg University of Mainz Майнц Рейнланд Пфалц държавно
Hochschule Koblenz - Koblenz University of Applied Sciences Кобленц Рейнланд Пфалц държавно
Fachhochschule Worms - University of Applied Sciences Worms Вормс Рейнланд Пфалц държавно
Fachhochschule Mainz - University of Applied Sciences Mainz Майнц Рейнланд Пфалц държавно
Universität Koblenz-Landau - University of Koblenz-Landau Кобленц Рейнланд Пфалц държавно
Hochschule Trier - Trier University of Applied Sciences Трир Рейнланд Пфалц държавно
Universität Trier - University of Trier Трир Рейнланд Пфалц държавно