Universität Koblenz-Landau - University of Koblenz-Landau

изпрати на приятел           принтирай
Град Кобленц
Област Рейнланд Пфалц
Държава Германия
Вид Университет
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Universitätsstrasse 1 Koblenz 56070 Rheinland-Pfalz
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Universität Koblenz-Landau (University of Koblenz-Landau) се нарежда сред най-новите, висококачествени и модерни университети в Германия. Висшето учебно заведение разполага с богата материална база и отлична образователна инфраструктура в двата си основни кампуса намиращи се в градовете Кобленц и Ландау (разположени на около двеста километра един от друг в рамките на федералната провинция Рейнланд-Пфалц). Понастоящем в Университета Кобленц-Ландау се обучават повече към 13 000 студенти от цялата страна, Европа и света. Висшето училище предлага отлични по качество бакалавърски и магистърски програми в сфери на академичното знание от рода на: информационни науки, комуникационни науки, компютърни науки, психология, педагогика, хуманитаристика, естествени науки и много други.

University of Koblenz-Landau е създаден през 1990 г, а настоящият му централен кампус в Кобленц е изграден през 2002 г. и се намира на територията на бивша военна база в района наречен Метерних. В началните години от своето съществуване университетът функционира предимно под формата на висш педагогически колеж, като впоследствие с бързи темпове се разраства и понастоящем е един истински модерен, многопрофилен немски университет. Висшето учебно заведение е известно в цялата страна със своето висококачествено обучение по компютри и с провежданата през лятото едномесечна лятна академия, в рамките на която компютърните фенове от Германия имат възможност да се запознаят с най-новите научни изследвания и иновации във въпросната област.

Като цяло както образователният процес, така и научноизследователската дейност в Universität Koblenz-Landau са насочени приоритетно към практиката и са от изключително голяма полза по отношение на бъдещата професионална и кариерна реализация на неговите възпитаници. Същевременно обучението и академичната дейност в рамките на университета се базират и на един съвременен интердисциплинарен подход. Възпитаниците на University of Koblenz-Landau имат възможност да се занимават с реализацията на множество научни проекти и програми в рамките на екипи със засилено студентско участие. Централният административен корпус на висшето учебно заведение се намира в град Майнц и играе ролята на основно свързващо звено между двата кампуса на Universität Koblenz-Landau – в Кобленц и Ландау.

Програма

Един от най-висококачествените, модерни и млади немски университети - Universität Koblenz-Landau (University of Koblenz-Landau) предлага на кандидат-студентите от целия свят отлични бакалавърски и магистърски програми в най-различни сфери на академичното знание. Всички дипломи, сертификати и специалности на висшето учебно заведение са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Университета Кобленц-Ландау е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Висшето учебно заведение предлага бакалавърски и магистърски програми в сфери на университетското знание от типа на: психология, компютърни науки, хуманитаристика, педагогика, естествени науки, както и в множество други области.
Учебната година в един от най-качествените многопрофилни немски университети – Universität Koblenz-Landau (University of Koblenz-Landau) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове насочени към повишаването на техните социални, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, сертификати и дипломи на Университета Кобленц-Ландау са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Universität Koblenz-Landau (University of Koblenz-Landau) по време на своето следване в Германия имат възможност по-активно или просто за удоволствие и разтоварване да упражняват редица различни видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт посредством множество зали, центрове и комплекси, функциониращи на територията на градовете Кобленц и Ландау, с които висшето учебно заведение си сътрудничи, както и благодарение на модерните съоръжения разположени в самите кампуси на Университета Кобленц-Ландау. Администрацията на University of Koblenz-Landau редовно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Кобленц е един от най-старите градове в Германия. През 1992 г. градът отпразнува своя 2000 годишен юбилей. Градът лежи на устието на реките Рейн и Мозен. Той е третият по големина град в провинция Райнланд-Пфалц след столицата Майнц и Лудвигсхафен. Населението му наброява над 106 000 души. Градът няма много на брой музеи или паметници, за сметка на това обаче по поречието на река Рейн има многобройни замъци и остатъци от древни крепости, както и многобройни скални и други образувания, най-известната сред които е Скалата на Лорелай. Градът разполага с най-голямото пристанище в провинция Райнланд-Пфалц, където целогодишно се провеждат множество круизи до съседните градове Бон, Кьолн, Франкфурт, Дюселдорф и др. Долината на река Рейн в тази местност е обявена за Световно Културно Наследство. Също така този регион е официално признат за един от най-красивите в цяла Германия. Градът се слави също така и с многобройните си фестивали, провеждащи се ежегодно на неговата територия и посещаване от милиони туристи годишно – фестивалът на фойерверките – “Рейн в Пламъци”, както и Коледния пазар по време на коледните и новогодишните празници.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Хотел
-Хостели
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Universität Koblenz-Landau (University of Koblenz-Landau) не притежава собствени студентски резиденции, които да са разположени на територията на неговите кампуси в Кобленц и Ландау, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна помощ на учащите се идващи от чужбина по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от опциите пред чуждестранните студенти е свързана с използването на общежитията стопанисвани от локалните клонове на националната германска академична организация Studierendenwerk. В Кобленц също така учащите се могат да потърсят място и в резиденциите собственост на Koblenz Protestant Student Association (ESG) или на университета Koblenz Catholic University Community (KHG), както и в частните общежития на компанията VEGIS. До намиране на място в общежитие, служителите на Университета Кобленц-Ландау ориентират студентите към временно настаняване в някои от хотелите или младежките хостели в градовете, в които този ВУЗ има кампуси. Друга възможност за чуждестранните студенти на висшето учебно заведение е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. По отношение на последното, администрацията на Universität Koblenz-Landau оказва на възпитаниците си пълна консултантска и информационна помощ. Сред студентите от градовете Кобленц и Ландау е особено популярна и практиката колективно да наемат апартаменти, в които да обитават самостоятелни стаи, като същевременно използват и общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Katholische Hochschule Nordrhein-Westfalen - Catholic University of Applied Sciences NRW Мюнстер Северен Рейн Вестфалия частно
Evangelische Fachhochschule Darmstadt - Protestant University of Applied Sciences in Darmstadt Дармщад Хесен частно
Hochschule Konstanz - Konstanz University of Applied Sciences Констанц Баден-Вюртемберг държавно
Rheinische Fachhochschule Cologne - Köln University of Applied Sciences Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно
Hochschule Rhein Main - RheinMain University of Applied Sciences Висбаден Хесен държавно
Hochschule Fresenius - Fresenius University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен частно
Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main - Johann Wolfgang Goethe University Франкфурт на Майн Хесен държавно
Hochschule Zittau/Görliz - Zittau/Görlitz University of Applied Sciences Цитау/Гьорлиц Саксония държавно
Fachhochschule Worms - University of Applied Sciences Worms Вормс Рейнланд Пфалц държавно
internationale filmschule köln - international filmschool cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно

Други университети в Кобленц

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Koblenz - Koblenz University of Applied Sciences Кобленц Рейнланд Пфалц държавно
Universität Koblenz-Landau - University of Koblenz-Landau Кобленц Рейнланд Пфалц държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Mainz - University of Applied Sciences Mainz Майнц Рейнланд Пфалц държавно
Universität Koblenz-Landau - University of Koblenz-Landau Кобленц Рейнланд Пфалц държавно
Fachhochschule Worms - University of Applied Sciences Worms Вормс Рейнланд Пфалц държавно
Fachhochschule Kaiserslautern - University of Applied Sciences Kaiserslautern Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно
Johannes Gutenberg-Universität Mainz - Johannes Gutenberg University of Mainz Майнц Рейнланд Пфалц държавно
Technische Universität Kaiserslautern - Kaiserslautern University of Technology Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно
Hochschule Koblenz - Koblenz University of Applied Sciences Кобленц Рейнланд Пфалц държавно
Universität Trier - University of Trier Трир Рейнланд Пфалц държавно
Hochschule Trier - Trier University of Applied Sciences Трир Рейнланд Пфалц държавно